Kikészíti a gazdasági válság az írott sajtót?


Sok mindenre alkalmas a világgazdasági válság: a krízis már annyira mély, hogy a lányok szerelemből mennek férjhez, így BéFének, a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat és a Pofon ’74 csődzenekar (BéFé, ne tárcsázd ügyvéded számát, ezt te magad írtad a blogodban) tótumfaktumának is van esélye nősülni. Tehát jó ez a válság, mert a csődből nem lehet csődbe menni, mert már ott vagyunk.

Vajon túlélik a gazdasági válságot?
Vajon túlélik a gazdasági válságot?

Na, de komolyra fordítva a szót. Az Egyesült Államokból indult válság valamennyi iparágra és szolgáltatási szektorra kihat. A tömegtájékoztatási eszközök sem képeznek kivételt. A Szabadság február 14-i számában A gazdasági válság hatása a helyi, a regionális, az országos és a nemzetközi sajtóra címmel elemzést írtam. Ebben többek között arról van szó, hogy mi történt a Pro tv helyi adójánál, az Informaţia de Clujnál, a Ziua de Clujnál, a Făcliánál, a Monitorul de Clujnál, illetve a Săptămâna Clujeană, az Agenda Clujeană, a Cetăţeanul Clujean hetilapoknál.

Ugyanakkor áttekintem, mi a helyzet a regionális sajtóval (beleértve a Szabadságot is), az országos és nemzetközi kiadványokkal.

A végkövetkeztetés: a világgazdasági válság és a megoldhatatlan terjesztési gondok miatt az írott sajtó végveszélyben van, s A paradicsomba üvegszálas út vezet, vagyis minden bizonnyal az on-line újságírás jelenti a jövőt.

A gazdasági válság tehát lépéskényszerbe helyezi a napilapokat, a hetilapokat, általában a nyomatott kiadványokat. Kérdés, hogy ki találja meg a megfelelő megoldást a nehéz idők túlélésére. Recepttel ugyanis senki nem szolgál.

Vagy mégis van recept? Tényleg kikészíti a gazdasági válság az írott sajtót?

Kikészíti a gazdasági válság az írott sajtót?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Farkas Levente

    A recept ugyanaz mindenkinek. Jomunkasembernek, kis cegnek, orszagnak, irott sajtonak: Jo Marketing.

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s