A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Magyar Ellenállás kolozsvári rendezvénye Trianonról. KELL EZ NEKÜNK?! (Szavazógéppel)


Tipp a kérdések megválaszolásához
Tipp a kérdések megválaszolásához

Állok a tegnap az egyik nemrég nyílt belvárosi „magyar” kocsma bejáratánál, s két feketébe öltözött, bakancsos fiatalemberre leszek figyelmes. A4-es papírra nyomtatott szöveget függesztenek ki a bejárati ajtó tokjára. Még mielőtt elolvasnám, miről is van szó, a rendezvény rendkívül szokatlan kezdési időpontjára leszek figyelmes: 17 óra 32 perc.

WHAT?

Amikor a fejlécre esik a pillantásom (Magyar Ellenállás – Hit, Hűség, Bátorság, illetve Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom), akkor azonnal leesik, miről van szó.

Ha még annyit hozzáteszek, hogy a rendezvényt június 4-én tartják, akkor szerintem mindenkinek beugrik, milyen akcióra kerül sor. És miért az a rendkívül szokatlan kezdési időpont…

Kvíz kérdések (a kép újabb tipp!):

1.    Milyen rendezvényt tart a két szervezet?
2.    Miért van szükség ilyen szélsőségesnek is minősíthető rendezvényre?


Reklámok

169 Replies to “A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Magyar Ellenállás kolozsvári rendezvénye Trianonról. KELL EZ NEKÜNK?! (Szavazógéppel)”

 1. lessz bunyó? Biztos a Noua Dreapta-sok is egyenesítik a kaszát…

 2. szzol: információim szerint nem csak a Noua Dreaptă készül egy ellenvalamire, hanem a Sarmisegetusa Kulturális Egyesület (ugyanaz, amelyik tavaly március 15-én ellentütetést szervezett a Széchenyi/Mihai Viteazul téren) és a hardcore U szurkolók is…

  Mi értelme van egy ilyen szabadtéri vármegyés és ellenálós rendezvényre?

 3. Azt hiszem az az értelme, hogy találjanak egymásra ezek a nagyszerű és tehetséges bakancsos fiatalok.

  Elveik amúgy is ugyanazok, csak épp az anyanyelv különbözik, nemkülönben a fellegekben járó intelligencia-hányados, mely mindig is jellemezte ezeket az szerencsétlen flótásokat.

  Az is igaz viszont, hogy kultúrember nem legyinthet rájuk. Igenis oda kell figyelni arra, amit tesznek, mert tudtunkon kívül velünk teszik.

 4. Ha bejut az EP-be a Jobbik és a PRM majd intézményesen is tudnak közös rendezvényeket szervezni :))
  Azért az vicces lesz… hiszen “idiotológiailag” bocsánat… ideológiailag egyhelyre tartoznak… csak… a célokkal van baj… de azt majd egyeztetik és közössé teszik mint a PSD s a PD-L a kormányban.

 5. Én megértem az aggódásaidat ezen a téren kedves K.Olivér. De bocsáss meg totál kétkulacsos vagy. Februárban nem átállottál kiröhögni azokat akik a család intézményét vették védelembe.

  Idézném néhány akkor szavadat, amely a te blogodon jelent meg…

  1. “Mi köze van egy egyszerű polgárnak ahhoz, ami egy bérelt helyiségben zajlik, és nem törvényszegő?! ”

  – kérdezted akkor, és kérdezhetjük most is…

  2. “Mi köze van ahhoz, hogy ki, kivel házasodik?

  Nemsokára a szemüvegesek, a hosszú hajúak vagy a műfoggal rendelkezők sem házasodhatnak.”

  Mi közöd van ahhoz, hogy ki milyen rendezvényt szervez, legközelebb a szemüvegesek, a hosszú hajúak, és a műfoggal rendelkezők sem szervezhetnek tüntetést mert az neked nem tetszik.

  3.” Nem lenne már itt az ideje végre felzárkózni a haladóbb szellemű nyugati országokhoz, ahol az azonos neműek házassága engedélyezett? Vagy még mindig, akárcsak a kommunista időkben, dekadensnek tekintjük a nyugatiak ezzel kapcsolatos álláspontját?!”

  Nem lenne már itt az ideje, hogy ugyanolyan mércével mérjél minden embert, minden rendezvényt és minden csoportosulást ? Nem lenne itt az ideje elfogadni, hogy vannak konzervatív gondolkodású emberkék is, ha neked nem kell valami, nem biztos hogy másnak nem kell.
  Az már nem dekadens ugye, hogy védelmembe veszem a buzikat és támadom a konzervatív dolgokat.

  Bocsánat, de tele van a hócipőm és undorodom az ilyen kétkulacsos, gerinctelen, liberális liccs-loccs társaságtól mint czika tihamér, te is, és még egy páran.

 6. 1. “Mi értelme van egy ilyen szabadtéri vármegyés és ellenálós rendezvényre?”

  Do you speak still hungarian?

  Reklámjándékba itt a második “L” az “ellenállóba”. Továbbá a -ra -re, -nak -nek. Ezeket is használd egészséggel.

  2. Az ilyen hatvannégyvármegyés szittya virtus okozta Trianont. Most lássuk, mondják a fiúk, mit lehet a maradékon ezzel a virtussal még tönkretenni. Jól kiszúrnak az erdélyi magyarokkal, aztán hazamennek a budai villákba. Elégedetten, mert csakazértis megmutatták, mi a magyar virtus. Nem ők isszák meg a levét…

 7. az nem baj, hogy valakinek eszebe jut megemlekezni Trianonrol…csak civilizaltan tegye

 8. Nektek hozonges trianonra valo megemlkezes is,folyton a roman tarsnemzet erzekenysegere hivatkozva nem mertek kiallni semmiert,meg sajat jogaitokert sem.

  ELITELNI EGY IGAZSAGTALAN BEKESZERZODEST ,CSELEKEDNI A MAGYAR KOZOSSEG KOLLEKTIV JOGAIERT ,AZ AUTONOMIAERT NEM SZELSOSEGESSEG !
  SZELSOSEGES AZ AKI ELFOGADJA A MAGYAR KOZOSSEGUNK JOGFOSZTOTTSAGAT ,JELENLEGI MEGTURT MASODRANGUSAGAT !
  SZELSOSEGES AZ AKI ELJATSZA A NAGY JOGVEDOT-ERDEKVEDOT ,MIKOZBEN APROPENZERT ELADJA AZT KOZVETVE VAGY KOZVETLENUL A TOBBSEGI NEMZET POLITIKUSAINAK!!!
  SZELSOSEGES AZ AKI TAMOGATJA BARMILYEN UTON MODON A JELENLEGI MEGELHETESI HAZUG ERDEKVEDOKET!

  Gyozzon a Jobbik !
  Szebb jovot!

  Nagyvarad

 9. Minden magyar kötelessége ott lenni! A trianoni szégyenfoltot le kell mosnunk országunkról.

  koliver-től meg kérdem, h milyen magyar az, aki lemond ősi hazájáról? Válaszolok is (de tőle is várom): hazaáruló júdás, aki 2 lejért eladná (eladja) becsületét, magyarságát.

  Fiatalok, öregek, gyertek el a rendezvényre! Mutassuk meg, hogy igenis él még magyarságtudat bennünk!

 10. Igen szuksegunk van ra!!!
  Minden erdelyi fiatalnak idosnek es gyereknek h vegre megtanuljuk tisztelni azt ami meg rank maradt azt amit oseink olyan nagy meltosaggal elszortak(olahok behozatala erdelybe,lasd. kovetkezmenykent 1918.12.01)
  Szuksegunk van egy ilyen fajta megmozdulasra mert tudniilik a magyar nyelvu felirat mar nem megengedheto Kolozsvaron mivel az nem vilag nyelv,holott evente tobb szazezer magyar turista keresi fel Kolozsvart es a varos jelentos bevetelre tesz szert igy!!
  Tuntetett valaki ez ellen???
  Felemelte valaki nyilvanosan is a hangjat ez ellen??
  Nem!!
  Tehat az ilyen jellegu megmozdulasokra felhivjuk a figyelmet arra h igen is letezik meg MAGYAR ezen az Erdely-i foldon es hiszunk abban h egyszer majd jogunk lesz magyar feliratu tablak elhelyezesere anelkul h betorjek a fejunket vagy epp szetrugjak a seggunket!!

 11. A HVIM-ről csak annyit, hogy egész Kárpát-medencében vannak szervezetei, hasonló az EMI-hez.

 12. Emberek, szerintem először mindenki olvasson utánna arrol, hogy egészen pontosan mi is az a Hatvannégy Vármegye Ifjusági Mozgalom, és létezik-e egyáltalán olyan szervezet hogy “Magyar Ellenállás – Hit, Hűség, Bátorság”:)). Persze valamilyen normális médiában, és nem a néphülyitő balliberálisban, amelyik mindent gyűlöl ami magyar.
  Azt mondod, általam nem tisztelt Kiss Olivér, hogy a Trianon-megemlékezés szélsőséges rendezvény? Véleményem szerint te vagy szélsőséges, mivel neked nem fáj a trianoni “békediktátum”.Mondjuk, ahogy tudom a Szabadság szerkesztője vagy, akit a rablóbanda UDMR pénzel, Szekus Bélával az élen, aki december 1.-én a román vezetőkkel ünnepel.
  Erröl ennyit.

 13. te laci… vedd észre magad … én, mint szerencsétlen flótás lehet, hogy mégis kiállok magamért és a hazámért. Ha ennek az az ára, hogy olyan szervezet pártjára állok, mint a HVIM, legyen. DE te soha nem fogsz szabadon élni, bárhonnan is nézem… az ND meg a többi balsovén mehet a hegyekbe. A szebb MAGYAR jövőért!

 14. annyira nem hiányzanak a kolozsvári magyarságnak,hogy ott is felforgassák a kedélyeket,vannak ott világos elmék, kik tehessenek az ottani kérdések-próblémák megoldásáért

 15. Minden magyar embernek kötelessége lenne h nemzetünk sárba tiprásának napját meggyászolja… de hát sajnos vannak ilyen hazaárulók akik inkább a román oldalon állnak és nem SAJÁT nemzetük oldalán és mocskolják azt aki küzd nemzetünkért ,fennmaradásunkért… sajnos ide jutottunk h a magyar legnagyobb ellensége a magyar lett:(

 16. Talán már emlékezni sem szabad Trianonra, kedves magyarul beszélő román testvéreim?

 17. Ha már ilyesmiket írogatnak, kicsit utánna nézhetnének a “két” szervezetnek, hisz a két szervezet valójában egy és ugyanaz.

 18. gmg: miért vagy ennyire indulatos? Miért kell egyből támadni, lerohanni, besorolni valakit, aki egy kérdést tesz fel: KELL EZ NEKÜNK? Egyébként, s ezt bizonyára tudod, mert látom, olvasod a blogomat, ugyanezt a kérdést tettem fel a leszbikus fesztivál kapcsán is. Ide kattintva elolvashatod. Szóval: hol a kettős mérce?

  Te is nagyon jól tudod, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Magyar Ellenállás rendezvénye nem bérelt helyiségben zajlik, hanem egy olyan helyen, amelyet adófizető pénzemből többek között én (is) finanszírozok.

  Tévedsz, korántsem vagyok szabadelvű. Ha ismernél engem, s az eddigi tevékenységemet, akkor rájönnél, hogy tévedsz. A szélsőségeket viszont valóban nem csípem.

  A sértegetést visszautasítom. Elsőrosabn téged minősít, szerintem.

 19. szabo hunor: de egy megemlékezéshez miért van szükség ilyen szervezetekre? Ja, mert más nem szervez ilyesmit. A vármegyásek és az ellenállásosok kisajátítják maguknak a megemlékezést.

 20. Gyerekek, amig Ti logtok a neten addig mi dolgozzunk! Nagy a szátok a neten és ez minősit is Titeket, sajnállak Titeket!

  Szebb Jövőt kivánok nektek!
  KITARTÁS Magyar Testvérek!
  Hajrá Vármegyések, bizzunk bennetek!!!!

 21. Magyar Harcos: bizonyítékaid is vannak arra vonatkozóan, amit leírsz, vagy csak vagdalózol jobbra-balra?

 22. na… alakulnak a dolgok. Olvastam egy jó dolgot egyszer : Arguing on the internet is like running the special olimpics, you can win, but you’re still retarded. Valami ilyesmi. Lehet, hogy nem vagyok elég nagy magyar ha nem állok ki tüntetni, vagy megemlékezni,vagy mi lesz ott… de szerintem akkor kéne az ilyen akciókhoz folyamodni amikor már tényleg ez az utolsó eszköz. Nem értem én sem mindek kell háborgatni a hangulatot.

  Győzzön a Jobbik? Győzzön a jóérzés és a megértés.

  Biztos nem fog semmi jó származni ebből az egész cuccból. Majd egyesek verhetik a mellüket féltéglával, hogy bezzeg ők ott voltak. Ott voltak, és? Mit értek el azzal? Biztos nem attól lesz magyar felirat, vagy magyar egyetem, vagy miegymás. De attól lesz jó cirkusz a médiában, s majd lesz még egy jó okuk arra hogy bozgorozzanak minket.

 23. Adjon Isten!

  A kérdésre a válasz: IGEN!!! Miért? Mert nem szabad felednünk! Egy 1000 éves államot, egy tollhúzással a pusztulás szélére taszítani, nem igazság…nekünk nem szabad, hogy az legyen, mert minket akartak elpusztítani! Aki ezt nem érti meg, azt én nem tudom megérteni, hiszen hogy lehet a 89 éves gúnyhatárt elfogadni, úgy, hogy előtte évszázadokig máshol húzódtak a határvonalak???

  Említek egy banális példát: ha mezőgazdász lennél és földed 2/3-át elvennék tőled, harcolnál, hogy visszaszerezd azt ami téged illet???
  Azt kellene megérteni, hogy ez a mi földünk, ezen nem változtat 89 esztendő…

  Kitartás!!!

 24. a 64 vmegye egy olyan magyar szervezet ami csak keveri a szart ebben a regioban, azert hogy nehogy beke legyen. Ne Kolozsvaron keverjetek! Keverjetek Budapesten, Szekelyfoldon, Ujvideken, vagy ahol akarjatok, de NE itt, Kolozsvaron!!! MARS HAZA!

 25. Nem értelek titeket… Mi a szar keverés abban, hogy egy csapat fiatal tart egy megemlékezést? Azért, mert megeshet, hogy a románok nem néznék jó szemmel? És mi lesz amikor már egyre több dolgért kezdenek lázadni? Lemondanátok az anyanyelveteken való beszédről is félelemből? Miért kell ekkora feneket keríteni az egésznek? Joguk van a megemlékezéshez, legyen az nekik bármily okból is fontos, joguk van a hasonló gondolkodású emberekkel tudatni, hogy mire készülnek, és minden hasonló gondolkodású embernek joga van részt venni rajta… így van vagy nem így van?

 26. Úgy látom Olivér felkerült a bejegyzés linkje valamilyen HVM vagy Magyar Gárda fórumra:)
  Más magyarázatot nem látok erre a nackó “kommentdömping”-re:)

  ÉN még mindíg kitartok a véleményem mellett, és egyetértek
  levi k-val.

  Nincs szükség arra, hogy Erdélyben, pontosabban Kolozsváron fokozza valaki a feszültséget.
  Én jól megvagyok itt, vannak román barátaim, nem is egy, és az ilyen jellegű megmozdulások csak a békés együttélést, valamint a magyar és román nemzetiségüek barátságát rombolják!

 27. @ Dénes

  “Azt kellene megérteni, hogy ez a mi földünk, ezen nem változtat 89 esztendő…”

  Bocsásd meg kérdésem, te erdélyi, vagy magyarországi vagy?

  Ugyanakkor olvass el 1-2 Nemzetközi Jog könyvet… van többek között Fábián Gyulának is, ebben a témában.
  Nem a “ti” vagy “mi” földünk, és majd a nemzetközi jog tankönyvekben megtalálod a nemzetközi szerződések hatásának elemzését, és az erre vonatkozó jogszabályokat.

 28. Én ezzel a témával többet nem foglalkozom. A lényeg az hogy nekünk Kolozsváriaknak szerintem nincs erre szükségünk. Mi erdélyiek vagyunk, és nem magyarországiak. Nekem nagyon megfelelnek a határok így a hogy vannak. A megemlékezéssel minden rendben, csak nem kéne elfajulni. Mi lenne ha minden nemzetnek eszébe jutna most zúgolódni az igazságtalanságok miatt?

  Ti 64vármegyések meg Magyer Ellenállásosok csak kavarjátok itt a sz**t, ahogy “levi k” mondta. Nekünk erdélyi magayroknak nincs erre szükségünk. Mi nagyon jól megvagyunk román szomszédainkkal és barátainkkal, és inkább így mintsem valahol magyarországon lerománozzanak. Inkább magyar vagyok Erdélyben mintsem román Magyaroszágon.

  Titeket is csak a politikusaitok vezetnek meg ezek a sok hasznot nem hozó ideológiák. Inkább építenétek ti is az országot, mert sehol sincs kolbászból a kerítés.

  Na puszi.

 29. Eszter: a hely, ahol a megemlékezés zajlik majd, közterület. Pontosabban: a hely az önkormányzat hatáskörébe tartozik, s az én adófizető pénzemből (is) tartják fenn. Kérdés: van engedélyük?

 30. Buta szöveg. Mi az, hogy bakancs, mi az, hogy feketében? Bakanccsal járunk pl. természetet, feketében megyünk pl. temetésre. Rekesszük ki a magyar kocsmát, a természet-járókat, a bakancsos tűzoltókat. Ez egy nonszensz, ahogyan a ruházat alapján máris megbélyegzünk valakit, merő liberalizmusból és demokratizmusból, ugye!

  Micsoda gyűlölködő szellemiség is kell ahhoz, hogy valakiket mindjárt a külső jegyeik alapján cimkézzünk! Sárga csillagos idők! Isten őrizz, hogy az olivérizmus határozza meg, mit, mikor és miért! Ez a fasizmus, barátom, liberál neylonba csomagolva!

  Menetelnek a melegek? Menjenek, ameddig nem ártanak senkinek. Bakancsot húz valaki? Mióta tilos? Emlékezni Trianonra? Miért ne? Olivér barátunk csak menjen tüzijátékot nézni a Bocskai térre – lásd Avram Iabncu! – december elsején pontban este kilenckor! Az egy könnyebben jegyezhető időpont, Oli-vér és becsület! :))

 31. Ja, hogy van-e engedélyük? Kérdezd meg a közpénzen – tehát a te pénzeden is – fizetett rendőrséget, mert az olvasóidat és a vármegyéseket nem te fizeted, nem is tartoznak neked válasszal! 🙂 Mellesleg a közterület az övék is, nem csak a tied, és ők is fizetnek adót! Némelyikük többet is, mint te!

 32. Boomerang: a fiatalok nem a természetet járták, és nem tűzoltani hívták őket. Sőt, temetésre se igyekeztek. Nem láttam értelmét. Persze, számomra is világos, hogy feltűnést akarnak kelteni, fel akarják hívni magukra a figyelmet.

  A kommented többi részét inkább nem válaszolom meg. Fölösleges. Dől belőle a besorolás és sok minden más.

 33. @Boomerang

  “Bakanccsal járunk pl. természetet”

  oké… mikor túrázol, de nyári hőségben Kolozsvár központjában?

  “feketében pl. temetésre”

  A temetést nem a kocsmában szokták tartani.

  Természetesen nem a bakancs kedvelő, és fekete ruhákban járó személyekkel volt Olivérnek gondja… és szerintem ezt TE is jól tudod!

 34. No persze, hogy nem válaszolod! A melegeket hagyni menetelni ugyanúgy, mint a hozzád képest másként gondolkodókat, ehhez nem is nagyon van, mit hozzáfűzni, kedves szabadelvű barátom, mert már eddig is meglehetősen önellentmondtál! :))

 35. levi k!!

  Egy olyan eseményt mondjál amivel a HVIM kavarta a szart.Ez a mostani ez nem szarkavarás, erre minden magyar embernek kötelessége lenne elmenni. Te csak ne küldözgess minket sehova. Demokrácia van, ott élnekk ahol akarnak, és a törvény keretein belül olyan rendezvényt tartanak amilyet akarnak.Tudtommal ezzel egy törvényt se sértenek meg.
  Akinek nem tetszik, menjen pezsgőzni a románokkal december 1.én.

 36. Tudjatok mit…jo lenne hazapucoljanak magyarorszagra…igy, kicsi m-l.Ennyire szamitanak nekem.Parszor jartam kinn, a becses rokonsagot latogatva…mint egy utolso szolgaloval, ugy bantak velunk, velem es csaladommal….le is romanoztak, parszor…egyebkent a degeneraltsagaitkat itt mert terjesztik ERdelyben, kinek az erdeke, nem ertem…mert mikor sz@rban voltunk, ott hagytak…a testverek, ugy-e..a nagy haza…nekem nem haza magyarorszag…idegen, mint mas hely kulfoldon…Szerintem kellene a csendorsegnek szolni, pucoljanak a Tiszan tulra,mert a szart amit kavarnak, az erdelyi magyar issza meg…jaj, s meg egy dolog.Ugyebar a “testverek” odaat leneznek, szereny oltozetunk, konyhank miatt…tudjatok, milyen dogok a magyarorszagi fehernepek? Ferfiak figyelmebe ajanlom, Istencsapasa egy odavalosi fehernep..budos fozni, haztartast managelni, de penzt kovetelni azt tud!Egyszoval, az ilyen mozgalmakat ki kellene Erdelybol tiltani, logassa a zaszlajat GYurcsanynak, ne nekunk…pa.

 37. Nem tudom Oliver, jo lenne utananezni a hatosagoknal…mig mi nem isszuk a gyonyoru idiotizmusuknak a levet.

 38. Olivér… szerintem VAN!

  Hiszen az engedély megszerezni nem olyan nehéz… akármit írhatsz a kérésre, úgysem fogják leellenőrizni, hogy a globális felmelegedés vagy a Trianoni békeszerződés ellen tűntetnek!
  Egyetértek gombóckával, én is ugyanezt fogalmaztam meg a blogomon.

 39. Az altaluk oly nagy pofaval hangoztatott ‘testveriseget’ soha nem tapasztaltam feloluk,mikor kinn jartam magyarorszagon( kicsi m-l megint).Viszont, a magas muveltseguknek koszonhetoen, hallottam, de jol beszelek magyarul…azt valaszoltam, felmenoim 100% magyarok, 1400-ig…de a magyar mellett 3 nyelvet beszelek, kettot anyanyelvi szinten, a harmadikat meg kozepfokon…meg meg vmi. A tiszta faju testverek, mikor nalunk voltak vendegsegben, folyton szagolgattak az etelt, mintha szart raktunk volna eleikbe…ugyebar, nem Mc Donalds, nem pizza, ki tudja mi van benne.Es sokszor maszszor tapasztaltuk, mennyire leneznek, idegennek kezelnek-nekem tarsasaguk nem kell.Se a nagy magyarorszag.Jo igy Erdely ahogy van.Punktum.

 40. Istenem, hogy lehet ekkora állatkerted?
  Bizonyára akkor szerintetek is Clujul nu e Kolozsvár ugye?
  Szánalmas banda vagytok!!!
  Elszomorító, hogy ilyen emberekért dolgozzunk nap mint nap!

  KITARTÁS

 41. @ Csongi

  DE éppen az, Kolozsvár, az Kolozsvár, vagy Cluj Napoca, vagy Klausenburg. Telljesen mindegy, hogy milyen nyelven mondod.
  Attól nem szánalmas senki, hogy nem szereti a szélsőséges megnyilvánulásokat.

 42. Kedves Csongi,

  kaptal volna par seggberugast, megalazast a ‘testverektol’, mas lenne a velemenyed.Mindenesetre, soha nem eltunk magyarorszag utan, a legnehezebb idokben sem, es nem is fogunk.

 43. Egy pár kiegészítés a fentebbi hozzászólásokhoz:

  1. A Trianoni szerződés nem érvényes (jogilag sem), mivel a nép nem írta alá, csak a hóhérok. Népszavazás csak Sopronban volt tartva, ahol elutasították, máshol meg sem kérdezték az embereket, hogy kérik-e vagy sem, mint ahogy azt sem kérdezték meg soha senkitől, hogy be akarunk-e lépni az EU-ba. Ahol meg tartottak népszavazást valamilyen EU-s szerződésről, ott határozottan elutasították (lásd Írország, Franciaország, Hollandia, Norvégia).

  2. Mielőtt valaki kommentelne, illene tájékozódni a HVIM szervezetéről. Már említettem, hogy vannak kárpátaljai, felvidéki, délvidéki, erdélyi tagszervezetei, jelen rendezvény a kolozsvári tagszervezet szervezése. NEM Magyarországról importált ideológiák meg egyéb dolgok/emberek vannak itt, hanem a kolozsvári fiatalok, akik magyarul gondolkoznak és nem románul, a pénz nyelvén. Aki nem mer kiállni nemzetéért, annak nincs becsülete. Ha valaki magyarnak született, akkor vállalja fel azt, másképp saját magát tagadja meg.

  3. A HVIM nem elkötelezett egy pártnak sem, nem kampányol egy erdélyi/magyarországi pártnak sem, főleg a nemzetáruló SzRI Béla RoMánDéeSZ pártjának nem, aki(k): “egy tál lencséért eladták atyai örökségüket”.

  4. Ha a liberálisoknak joguk van degenerált hajlamaikat mutogatni, akkor a magyar érzelmű fiatalok miért nem emlékezhetnek meg Trianon gyalázatáról? Kiket sért ez? Talán a rablókat?

  5. kolivér – nem is tudtam, hogy egy egyházi temető közterület. Mikor fizetted be utoljára a kepét/egyházi díjat/hozzájárulást?

 44. Mindenesetre, burkolt szandek huzodik meg ezek a mozgalmak mogott.Szandek, amely lehet nem epp jo az erdelyi magyarsagnak.Kivancsi lennek, ki penzeli ezeket a mozgalmakat, ki a fej?Mi a celja?Minel tobb tomeget vonzzanak be, vmit kirobbantani, ha eljon az ido.Mindenki ugyeljen szajara, tetteire, mert a fizetseget mi kell alljuk, nem ok.Ahogy tarsam mondta, ezek hazatakarodnak a budai villajukba, es leszarjak, velunk mi van.Ahogy mar nehanyszor megtortent, ugy-e.

 45. Kedves 64VMM!
  Kolozsvaron nincs szukseg olyan magyarokra akik a mai (2009) es Roman jogallam elleni felszolalasokat, Nagymagyarorszagot es rasszista esetleg ultranacionalista kijelenteseket tesz. Ugyanugy nincs szukseg a roman ultranacionalistakra, Funarra, Vadimra, Noua Dreapta, stb. Kolozsvarnak bekere, multinacionalitasra , ahol a roman, cigany, magyar, nemet, angol, olasz, spanyol, stb, megferhet egymas mellett, minel magasabb eletszinvonalon. Nem bakancsban hanem egy NIKE-ban, kenyelmesen. Nem puskaporos legkorben.
  En egy 5 generacios kolozsvari csaladbol szarmazok. Az en csaladombol aki el akart menni elment az utobbi 70 evben azert mert nem erezte jol magat roman-magyar viszalyok miatt. En szeretnek itt elni Kolozsvaron, ugy hogy ne forduljon elo tobbet magyar-roman-cigany-stb, konfliktus. Hogy ne kotekedjen roman velem azert mert magyarul beszelek Kolozsvaron. Es a romanok addig fognak kotekedni velunk, kolozsvariakkal, amig a szekelyek kolozsvaron hirdetik a Nagymagyarorszagot, es a szekelyek nem magyarazzak meg a bunko romanoknak hogy ok szekelyek, nem kolozsvari magyarok, es hogy ok jonnek mind a vandormadarak tanulni a “nagy” kolozsvari egyetemekre, es amiutan vegigtanulmanyozzak a kolozsvari kocsmakat 3-6-8 ev utan “tanulmanyok befejeztevel” hazavandorolnak. Es tanulmanyaik alatt szinte minden kocsog keveri kolozsvaron a szart, hogy ne legyen beke!. Emlekezzetek meg barhol, de ne KOLOZSVARON! A kolozsvariakat nem erdekli szekelyfold, nem erdekli autonomia, nem erdekli csak az hogy jo uzleteket lehessen nyelbautni ebbe a varosba romannal, magyarral, szekellyel, nemettel, hollanddal, cigannyal, stb.
  Ertitek miert nem kell a kolozsvari magyaroknak 64VM? Es amugy is a magyar es a roman titkosszolgalat allandoan monitorizal benneteket, mert gyanus allamellenes alakulatnak vagytok elkonyvelve, ugyhogy barmit is tesztek, a titkosszolgalatok tudjak, sot meg a vezetoitek kozott is van egy ket jol fizetett informator. Sajnalom azokat a fiatalokat akiket a csapatszellem motival hogy kovesse a 64VM-t, es nem latjak a rajuk harulo veszelyt, es azt hogy tulajdonkeppen ki vannak hasznalva a mozgalom vezetoi altal.
  Menjetek HAZA!!!!

 46. Masvalami: eleg ellentetesnek tunik szamomra ez a szelsoseges testverszeretet, meg hazaszeretet.Ugyanis testverkeink odaat rendkivul hajlamosak a Nyugat mocskadekara, liberalis, erkolcstelen kulturara.Fogalmam sincs, honnan jonnek, es ki iranyitja oket.Hazaszeretet+liberalis eletmod=magyarazna meg vki, lehet hulye vagyok, de furcsanak tunik…az is,pofazik egy dologrol, hangosan, mindenki hallja, de maskepp cselekszik…
  jellemtelen emberek, ezt bizonyitottak mindig…

 47. Kedves Oliver!

  Szerintem ha egy demokratikus szabad orszagban elunk, akkor csak nyugodtan emlekezzen az a csapat fiatal es amint nekik jolesik!!!
  Ha csak egy ember is ugy erzi, hogy erre a rendezvenyre szuksege van akkor szive joga, hogy emlekezzen es ugy es ahogy nekik tetszik(ha mar egyenerteku allapolgarai vagyunk e hazanak)!
  Mindemellett meg vilagosan emlekszem amikor te is nem mint ujsagiro jelentel meg az akar ilyen tipusu rendezvenyeken es nem volt ilyen bekes a velemenyed….hat hadd erezze jol magat a HVM vagy barki aki reszt akar venni ezen!

 48. Én sajnálom gombocska, hogy téged szarul fogadtak vagy lerománoztak, ez is annak tudható be, hogy milyen családod van, érdekes az én magyarországi családtagjaim tudják, hogy magyar vagyok, tisztelnek és amiben tudnak segitnek, ezekszerint a te családod nagyon egy szar család lehet 🙂

  Szebb Jövőt kivánok gomocskák nélkül 🙂

 49. iq mester: 5. pont. A Kismezői temető a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalhoz tartozik. NEM egyházi temető. A Kismezői temetőnek két bejárata van: az egyik a Kismező (Crişan) utcáról, a második pedig a Kalandos (Mecanicilor) utcáról nyílik.

  Itt a linkje annak a kolozsvári városi tanácsi határozatnak, amely felsorolja, mely temetők tartoznak a helyhatósághoz. Benne foglaltatik a Kismezői temető is.

  Oooops. 🙂

 50. A kommunizmusban is emlekeztunk Trianon gyalazatarol, ugy-e?A HVIM segitsegevel, persze.Nem emlekezni kellene folyton, tenni vmit az erdelyiekert, mielott a dinok sorsara jutunk.Masik dolog: a kommunizmusban megnyomoritott csaladom persze evtizedeken keresztul fogadta a rokonsagot odadatrol, ok jottek fel zacsko mocsokkal, ragogumival, meg a lehurbolt szarsagaiknak orvendtunk…persze, nem ingyen, hiszen hetekig fozni, mosni kellett rajuk, gyakran baratot, baratnot is hoztak magukkal….a fizetseg: mikor mi voltunk odaat, a helyzet 180 fokban valtozott, a foldon aludtunk, meg dolgoztattak, ugy-e, ok nem foztek, mostak rank, az budos volt nekik.na ennyit a hires testveri szereterol.

 51. Nyissatok ki a csipatokat, elobb gondolkodni, mint cselekedni!Tanuljatok az elmult 100 evbol!Hova jutottunk? MIndenhol idegenek vagyunk, szulofoldunkon, ha kulfoldre mesz, nem is beszelve, es a gyonyoru testvereinknek is csak budos olahok vagyunk….ezt mar en kaptam a fejemre, nagy diszes Budapest ferto varosaban!Mert egy ferto, az erdelyi magyar izzadsagan felepitett, rongyrazo szar.Az ok politikajuknak koszonhetoen irtodott ki majdnem teljessegeben az erdelyi magyar.Tudjatok mit, kergessetek haza oket! Pofazzon a sajat politikusainak, nyomja a sajat fajtajat elore, s a mienket hagyja bekeb!

 52. Csongi, a csaladom az egyik legregebbi magyar csalad, a leggazdagabb kozul valo.Az en anyam, nagyanyam sosem szolgalt kenyerhejert magyarorszagon, mint a tied.De viszont ok jottek hozzank, ingyen nyaralni, ugy-e.Ahogy tapasztaltam, lassu gondolkodasu, kommunizmusban eldogitett, elhizott a lakossag nagy resze odadat.Persze hogy kellett a gyors kezunk, a szorgos munkaeronk, meg a vendegszeretetunk.Na, ennyit errol.Mindenesetre pucoljanak ki az orszagbol, de gyorsan!Arulo, jellemtelen banderium, kellenek a francnak.

 53. Ahogy levi irja, csomo besugo, judas beren megvett alak lehet a vezetosegben(HVIM). Hulyitik a magyar fiatalsagot, olyasmivel, ami soha nem ter vissza.

 54. gombocka – miért teszed egyenlővé a magyarországi “tápos”, nemzetmegtagadó, rokongyalázó, erdélyt-utáló népséget a magyarországi hazafival.
  Remélem nem azt akarod sugallni, hogy a nemzeti érzelmű fiatalok is ilyenek, mert felettébb nincs így!

 55. Sok alvajáró, szolgák vagytok a liberalizmus hű szolgái. Nektek az, hogy nemzet nem mond semmit mert már nem is vagytok részei, nektek az, hogy hit nem mond semmit, mert hitetlen kufárok vagytok, nektek az, hogy haza nem mond semmit, mert megtagadtátok és csak rajta rohadtok, kiszipojozzátok s aztán tovább álltok.De a világ változik s a sok gusztustalan GUSZTOS, eltünik egyetlen dolog amit ezen a földön hagytok az gyom lessz és gaz. Szolgaként haltok meg, anélkül, hogy tudnátok, ti liberális selejt katonák!!

 56. húúú Olivér, jól befutottál ezzel a bejegyzéseddel :D, gartulálok

 57. hát erre a Magyar Ellenállésos, vármegyés tiltakozós sztorira, hogy megírtad, s jött egy csomó komment 🙂

 58. Nem tudom valakit érdekele, de tavaly én is voltam Trianoni megemlékezesen. Tanárok, tanácstagok, egyszerű polgárok vonultak végig a városon fáklyákkal. Elhangzott vaegy beszéd, és csendben, elgondolkodva szétszorodott a tömeg. Ez az amiből nem kértek? Nem tudom… nekem azért annyira brutálisnak és felháborítónak nem tűnik, hogy tiltakozni kellene ellene.
  koliver: érdekes, hogy hirtelen mennyire szívügyed a Kismezői temető igénybe vétele, de amikor a Hatvannégy Vármegyés ifjak éppen takarítottak, ingyen s bérmentve, míg te valószínűleg a billentyűzetet koptattad, akkor gondolom nem igen jutott eszedbe. Hidd el, nem a te adódból volt az a munka sem megfizetve, és nem fog ott semmi olyan történni ami az adózott pénzedet “megsértené”.
  Szánalmas milyen kifogásokkal jössz, ha annyira érdekel a sírkert, irany te is takarítani! Hanem találj más kifogást, ami miatt megsért téged a megemlékezés.

 59. Hat igen jott egy csomo hozzaszolas csak az a baj hogy egyik gyulolkodobb mint a masik Nincs semmi bajom sem a magyarorszagiakkkal sem a szekelyekkel sem a kolozsvari fiatalsaggal es gombockanak uzenem hogy mindenhol vannak szemet emberek is de nem kell altalanositani.Tovabba nyilvanvalo hogy minel rosszabb a gazdasagi helyzet annal inkabb feluti a fejet a nacionalizmus minden oldalon.Ezt pedig ugyes dorzsolt emberek ki is hasznaljak hogy halasszanak a zavarosban.De nem ugy kell nagy magyarnak lenni hogy verjuk a mellunk a felteglaval es ha a noua dreapta felvonul es ellentuntetest szervez marcius 15-en mi meg nagyobb tuntetest szervezzunk es meg jobban hoborgunk,mert evvel az ok szintjukre sullyedunk.Hanem meltosaggal es buszken valljuk magyarsagunkat .Igen midenkinek faj trianon de ha a horty rendszer ugyesebben polotizal akkor lehet hogy nem jutunk ide .most mar kar a multon csamcsogni es arra kene oszpontositani az eronket hogy hasonlo eset ne tortenhessen meg.am ezt szajhoskodessel nem lehet elerni.
  “Ugy kell magyaroknak lennunk hogy itthon epitsuk meg azt a templomot amire idegenbol is fel lehet nezni erdemes ra felnezni

 60. Eszter: mást is írtam. Engedély, például. Ugyanakkor kérdéses a két szélsőségesnek is minősíthető szervezet rendezvényének milyensége is… Nem látom a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal fennhatósága alatt levő területen zajló megmozdulások értelmét.

 61. Nagyon erdekes volt olvasni hogy meg mindig mennyi a fanatikus “vendeg-magyar” Kolozsvaron es hogy hisznek renduletlenul abban, hogy ok aztan most megvaltjak a vilagot es helyrehozzak a tortenelem soran oseik altal elkovetett hibakat…
  Felreertes ne essek: 15.-ik szazadi magyar csalad leszarmazottja vagyok (es nem foldet turt mezitlab oseim egyike sem); Kolozsvaron elek, dolgozok es adozok ( 🙂 ) mar vagy 8 eve; sok a roman, magyar, szekely ismerosom… de nem szeretem a kis pattanasos arcu nagy- es budosszaju kiskocsogot, aki azt hiszi hogy meno, ha ilyen elveket tuzzel-vassal ved…
  Higyjel, szivem, amiben akarsz, de ne ugy, hogy aztan en vagy az en utodom szivja meg (mert te hazahuzol a kapa melle).
  Udvozlettel

 62. Ha jól tudom már párszor le volt írva, hogy nem két csoportról van szó hanem a kettő egy és ugyan az. Na mindegy.
  Milyen értelmet szeretnél látni benne? Fizessenek neked érte? Nem neked kell értelme legyen, hanem annak aki ott van. Egy dolog az elfogadás és még egy másik a felejtés. Ez arról szól, hogy nem felejtünk. Még mielőtt meg lennék gyanúsítva, mindenféle rágalommal, nem vagyok román gyűlölő, nem foglalok helyet szélsőséges álláspontok mellett, de első sorban magyar vagyok, vagy székely, ha jobban tetszik, aki fontosabb helyre sorolja a múltat a jelent a jövőt, azt ami fenyeget, mint egy kényelmes Nike cipőt, vagy egy “nyélbe üthető” üzletet. Nem felsőbbrendűséget akarok, hanem egyenrangúságot. Román egyetemre járok, román nyelvű órákra, és tudom miről beszélek, amikor azt mondom, hogy hátáanyos helyzetbe vagyok emiatt. El se merem képzelni, hogy mi lehet a most elinduló folyamat következménye az elkövetkezendő években, de egyre több helyen elbocsájtanak magasabb beosztásban lévő magyar embert, azzal a kifogással, hogy nincs magyar párt a parlamentben. Öszintén szólva, most kellene felébredjen az emberekben a magyar érzelem, még mielőtt arra ébredünk, hogy a magyar iskolákat is sorra bezárják.

 63. Kiegeszites:

  sajnalni tudlak csak, titeket, nagy ellenallasosok, mert ilyen mentalitassal nem igazan van helyetek a 21. szazad rohano vilagaban, ahol mindenki arra torekszik hogy valamennyire beke es egyetertes mellett fejlodjon az az orszag / regio, ahol elni es dolgozni szeretne.
  Az elet nem abbol all, hogy neonaci szlogenek alatt eltoltom az idom es olyan emberekkel veszem korul magam, akik ugyanugy az anyu penzen elnek Kolozsvaron (aki lehet hogy eppen roman befektetonek dolgozik 🙂 )

 64. Nem igazán értem mért kell egy egyszerü megemlékezés miatt enyi balhét csinálni.Nem lesz felvonulás,nem lesz tüntetés.Csendes ,civillizált és métóság teljes megemlékezés lesz.
  Nem értem,hogy mért kell kigyót-békát összehordani,mikor semmit se tudsz a dologról.
  Azt mondod ismersz minket??A plakátoláskor ismerkedtünk meg??Nem hinném….
  Ott voltunk és ha enyire érdekelt már a dolog akkor mért nem kérdeztél meg,hogy mi féle megemlékezés is lesz.
  Tán megijedtél a 3 “bakancsos” fekete ingestöl?? 😀
  Azon csodálkozom ,hogy nem irtál olyat,hogy nyilas karszalag volt a jobb karunkon vagy Waffen SS-es felvarró a szivünk felett :)) Igy teljes lett volna a kép…

  HIT!HÜSÉG!BÁTORSÁG!

  U.I.: Adósunk vagy 1-1 sörrel,mert eddig még sose volt enyi hozzászólás a próbálkozós blogodon.

  Lássuk, mi lesz belőle(d) ?? :)) – Próbálkozz még vagy inkább keress magadnak más foglalkozást.

 65. Gombocka, te nem vagy erdélyi magyar.Te vagy janicsár vagy, vagy egyszerűen csak egy tökkelütött fogyasztó vagy.

 66. Adjon az Isten!

  Végigolvastam a hozzászólásokat és lenne pár hozzáfűznivalóm:

  1. Magyar az, akinek fáj Trianon!!!

  2. A Magyar Nemzet eme tragédiájára emlékezni minden magyar ember kötelessége, függetlenül attól, hogy épp milyen megszállás alatt sínylődik!

  3. Aki ennyit tud a HVIM-ről, hogy “HVIM és (!) Magyar Ellenállás”, az ne röhögtesse magát nyilvánosan, hanem tájékozódjon! Nem szégyen a tudatlanság, de lehet tenni ellene – utána lehet érdeklődni!

  4. Azoknak, aki “haza” küldik a Vármegyéseket mondom (hogy ne haljanak meg hülyén): ők itthon vannak! Itthon, a Kárpát-medencében!

  5. Legjobb tudomásom szerint az eddigi trianon-megemlékezések alkalmával nem csináltak balhét, senkit nem bántottak, csak civilizáltan emlékeztek erre az égbekiáltó gyalázatra! Akit ez bánt, az nem magyar ember, hanem magyarul (is) beszélő hazátlan!

  6. Eddig fontolgattam, hogy belépjek-e a HVIM helyi szervezetébe, de ennek a cikknek és a kommenteknek a hatására megérlelődött bennem az elhatározás: belépek és velem együtt legalább 10 ember! Ha ennyire mélyen gyűlöli az idegen érdekeket szolgáló, szolgalelkű liberális banda a HVIM-et, akkor jó úton haladnak, érdemes hozzájuk csatlakozni! Ezúton is köszönöm azoknak, akik ezen hozzászólásokban bizonyították a gyávaságukat, a megalkuvásukat, s leírták ide. Jó motiváció arra, hogy minél többen erősítsük a HVIM amúgy is egyre erősödő sorait! Remélem másokból is ugyanilyen reakciót fog kiváltani a lejáratási kísérlet! 🙂

  Hajrá, Magyarok! Kitartás!

 67. egyik “bakancsos” a 3 közül: írtam, hogy a 17.32-ből azonnal rájöttem, milyen rendezvény lesz.

 68. annyit osszuk szorozzuk jobbra balra ezt az ügyet. Lássuk mi lesz belőle. Ha “Jövendőbeli Vármegyés” úgy érzi hogy segítettünk rajta, akkor megvan a napi jótettünk.

  Ahogy ő is mondja, nics semmi baj a megemlékezésse, addig amíg nem lesz cirkusz belőle. S ha az lesz, az lesz. A médiát úgys a cirkusz táplélja a legjobban :), nem?

  Mit is mondjak? Kitartást :), meg szebb jövőt :). Ha valamelyik a két szervezet közűl szebbé teszi a jövőt, akkor én is beállok :).

  Csak azt nem értem hogy miért nézik árulónak azt aki nem ért egyet velük, vagy nem olyan radikális. Elvégre… mi a fene, végezze mindenki a dolgát ahogy jólesik. Már csak akkor nézünk ki igazán jól, ha jobban utál minket (engem)egy magát igazi magyarnak valló egyén, mint egy paraszt román. Ez az ami igazán fáj amikor az ilyen jellegü megjegyzéseket olvasom.

 69. Miért érezted fontosnak h kiemeld: “két feketébe öltözött, bakancsos fiatalemberre” ?!

  Én délvidéki vagyok és számomra igen szimpatikus a fiatalok hozzáállása, kiállása! Magyarországon, nálunk és Erdélyben is igen hasznos munkát végeznek.
  Csak így tovább.

  Szebb Jövőt!

 70. Nagyon szomorú, hogy sok embernek mennyire sikerült “kimosni” az agyát.
  Ahogy megemlékezünk az Államalapításról, meg KELL emlékeznünk a történelem egyik legigazságtalanabb eseményéről!
  Itt most jól látszik, hogy a “rendszer” mennyire elérte a célját: nem elég, hogy az országot feldarabolták, de ugyanennek az országnak az állampolgárai haragszanak másokra amiért megemlékeznek e szomorú és felháborító eseményről.
  Hogy esne bárkinek is, ha például a szomszédja “megkövezné” azért mert megemlékezik a nagymamája halálának évfordulójáról?!

 71. Valasz iq mesternek: kedves mester, eleg sokszor tartozkodtam magyarorszagon, nemzeti erzelmu fiatal szerintem 0,01%-a (az ertelmesebbik fele).Nagyon kevesen vannak, es elnyomva, ugyanugy, mint mi Erdelyben.A tobbseg viszont sopredek, idegenkent kezelnek, az altalanos kultura odaat a meno hollywoodi mocskadek filmek, koncertek,hanyodo drogos injekciostuk magas “fenyes”kulturaju Budapest varosaban…en ezt lattam, meg neccharisnyas kurvakat.Es ezeknek az embereknek vagyunk mi budos olahok, koszos szegeny erdelyiek.Es egyebkent is, a 2004.december 5. nepszavazas magaert beszel-meg a rokonsagszeretetert.Masvalami: egye meg mindenki azt, amit maganak kavar, ne mastol varja, hogy lenyelje helyette.Mikor csaladtagjaimat zaklatta evtizedeken keresztul a szeku nem jott a HVIM asszisztalni, a pofajukat befogtak akkor.Most a nagy liberalizmusban hallatjak a pofajukat,ugyebar, most mindent szabad.Errol ennyit.

 72. Érdekes dolgokat irtatok ide le! a cikk szerintem addig nem érdekes, amig tényleg nem egy náci rendezvénynek lesznek tanui azok akik elmennek és fejet hajtanak!
  Szerintem ezek a fiatalok talpra esettek! és nem igen hallottunk olyat, hogy egy magyar bakancsos fiatalember 60-80 éves embereket bántott, csak azért mert nem magyarul szólalt meg!(viszont forditva, biza hallottam és tapasztaltam)
  Nem mondom, hogy az erőszakra erőszakkal kell válaszólni, viszont a HVIM be szerintem erről szó sincs!

 73. Mivel a témához tartozik, ajánlom mindenkinek olvassa el a Szabadelvű Kör Felhívását a tolerancia védelmére:

  Szabadelvű Kör – RMDSZ platform
  7. Országos Gyűlés

  Felhívás a tolerancia védelmére

  Az utóbbi időben megszaporodott a szélsőséges eszmék jelenléte az erdélyi magyar közéletben és Romániában általában. A gyűlöletbeszéd kilépett a honlapok, blogok világából és változatos módszerekkel kíván híveket szerezni a mássággal szembeni intoleráns eszméknek.

  Utalunk itt, a teljesség igénye nélkül, a „Hargita népe” elhíresült „Liberálisok” c. írására, a Sepsiszentgyörgyön a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által terjesztett roma és zsidóellenes röplapokra, a Noua Dreapta xenofób falragaszaira és rendezvényeire.

  Aggodalomra ad okot, hogy az EMI tábor lehetőséget teremt Jobbik és a Magyar Gárda vezetőinek arra, hogy kirekesztő eszméiket nagy számú fiatal előtt népszerűsítsék. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom iskolai hirdetőkön keresztül hívja rendezvényeire az iskoláskorúakat. A bukaresti Steaua stadionban és nemcsak ott, rendszeresen skandálnak cigány- és magyarellenes jelszavakat. Gyakran inzultálnak szóban és tettlegesen embereket egyszerűen azért, mert magyarok, romák, vagy hajléktalanok.

  A hatóságok az esetek többségében elnézően viszonyulnak ezekhez az esetekhez, bár a létező törvényes keret értelmében fel kellene lépniük ellenük. Egyes román illetve magyar sajtótermékek helyt adnak a gyűlöletbeszédnek, esetenként bátorítják az intoleráns megnyilvánulásokat.

  Döbbenten figyeljük, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő olyan erőszakos szélsőjobbos akciók Magyarországon, vagy külföldön, amelyiknek Erdélyből származó résztvevői is vannak.

  A Szabadelvű Kör felkéri a magyar és román pedagógusokat, újságírókat, civil szervezeteket és pártokat, hogy lépjenek fel az intoleráns eszmék és azok képviselőivel szemben. Az intoleranciával szemben minden körülmények között meg kell védenünk a toleranciát.

  Bonchida, 2009 május 24.

 74. Szerintem itt továbbra is az a legnagyobb gond, hogy – tudomásom szerint – a vármegyések és az ellenállásosak nem is kértek engedélyt a csütörtöki, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalhoz tartozó kismezői köztemetőben sorra kerülő megemlékezésre. Amennyiben megteszik, s ráadásul lévén, hogy rendkívül érzékeny eseményről van szó, a csendőrség és a rendőrség biztosítja a védelmet.

  Szerintem szándékosan az áldozat szerepében akarnak tetszelegni. Lévén, hogy nincs engedélyük, s a hatóságok már felfigyeltek a rendezvényre, minden bizonnyal: 1. a helyszínen szétoszlatják a tömeget, 2. megbüntetik a szervezőket.

  Ugyanakkor kérdés, miért hagyjuk, hogy a vármegyések és az ellenállásosak szervezzenek ilyen rendezvényt? Miért sajátítják ki maguknak ezt a megemlékezést? Miért nincs egy mainstream rendezvény? Vagy csak én tudom úgy, hogy nincs?

 75. Kolivér, tudod mit, nyugodtan határolódj el hisz a tévében is azt látod, te is csak egy alvajáró vagy akinek kezébe adták a lapátot, hogy élve temesd ell azokat akik akarnak tenni a nemzetért.Tudod a jelen a multban gyökerezik, tudod az ilyen alvajárók mitt lett TRIANON, én nem haragszom rád-rátok, inkább azokra akik kimosták az agyatok. Ha már zavar az, hogy a vármegyések rendezik akkor miért nem rendezed meg te??? Birtalan Csanád azt a szórólapozást nem a vármegyések csinálták. Szabadelvű kör, á igen az ilyen körök visznek közelebb a zsirosbödönhöz.De majd elvernek onnan, nem a nemzetiek hanem azok akiket te oly szabadelvüen védsz, azok akik lincselést hagynak emlékül.Nem veszed észre, hogy itt önvédelemről van szó, nem pedig támadásrol. Eva, örvendek, hogy oly nemes család leszármazottja vagy, csak annyit,hogy azok akik turták a földet azok teremtették meg a betevődet. Tudod mit rohanyj a nagy 21dik századdal együtt, csak vigyáz mert fájdalmas lessz az ütközés.

 76. kolivér! Ismételten szólok: nem Vármegyések ÉS (!) Ellenállásosak! A kettő egy és ugyanaz, nézz utána, mert így csak azt bizonygatod, hogy olyan valami ellen fröcskölsz, amiről a leghalványabb fogalmad sincs! 🙂

  Másrészt: ha engedélyt kérnek (kell engedély emlékezni a Nemzetünk felkoncolására??? kitől? és miért???), akkor megnyugszol végre? Csak ennyi az összes bajod a Vármegyésekkel? Ezek szerint Te azokhoz tartozol, akik belekötnek a nemzeti jelképeink, szobraink létjogosultságába engedély-alapon? S ezek után még képes vagy magyarnak vallani magad? Egy kérdés: ha tegyük fel jönne egy változás és a megszállók kivonulnának Erdélyországból, te hirtelen azonnal más eszméket támogatnál? Ezt hívják a magyar nyelvben köpönyegforgatásnak!

  Szebb jövőt!

 77. :))) Sehogy se akarod megérteni kolivér, hogy nincs HVIM ÉS Magyar Ellenállás. Nem ÉS hanem A. A HVIM A MAGYAR ELLENÁLLÁS.
  És ne jósólgass arról kérlek, hogy mi fog ott történni és mi nem, és ne probáld a HVIMesek fejével gondolkodva kitalálni, hogy mit miért tesznek, mert fogalmad sincs, hogy eddig miket tevékenykedtek, hány plusz pont van a számlájukon, és úgy látom az életbe nem fogod megérteni, hogy milyen eszmék hajtják őket. Az “ellentábor” nagyon ügyesen megmutatta, hogy számukra az eszmei érték kimerül a NIKE cipőben, az őshonos gazdag szülőkben, a féltve befizetett adójukban, nyugodtan… az ő dolguk, de hadd ne legyenek megkövezve azon ifjak, kiknek a nemzeti érték, a nemzeti ünnep, és a nemzeti gyász előbbre való!
  És mi az, hogy kisajátítják maguknak? Ők megszervezik, azt, ami neked sosem jutott volna eszedbe, de bárki, ismétlem BÁRKI résztvehet rajta, aki a megemlékezés céljából odamegy.
  És mi az, hogy öltözék alapján ítéled meg az embert? Nem mindenki szeret Nike cipőben, vagy öltönyben, vagy piros kendővel a fején járkálni. Ti beszéltek toleranciáról? Könyörgöm…..

 78. Az biztos Olive, hogy jo temat dobtal fel, lasd a rengeteg hozzaszolast. A kerdes bonyolult, egyfelol az a szomoru, hogy ha megkerdeznel az utcan 100 magyar fiatalt junius 4-en, hogy mirol is emlekezetes a mai na, hat.. talan 5-on ha tudnak a valaszt, ezen kellene valtoztatni, de ez a megmozdulas ezen nem igazan segit. Masfelol meg engem csak az bosszant a Hatvannegy Varmegyes megmozdulasban, hogy az anyaorszagiak szamara egy evben egy nap van mikor errol megemlekeznek (jo a HVIM kivetel ezalol, ok folyamatosan emlekezgetnek), de szamunkra a hataron tul ragadottak szamara 365 ilyen nap van mikor nap mint nap a borunkon erezhetjuk Trianont, szovala kkor ne jojjon senki nekem es oktasson, hogy emlekezni kell. Emlekszem en akarhanyszor azt hallom, hogy “Afara, afara…”. Szoval uljenek szepen otthon es emlekeztessek a pannonmagyar nepet, Trianonra is es december 5-ere is. Nem egy ilyen megemlekezes megszervezesetol vagyunk, vagy maradunk meg magyaroknak. Sajnos egy megemlekezes annyit er, hogy 10 ellenmegemlekezest von maga utan, amikor megint a MI fejunket torik majd be. Szoval ezert nem kell ez nekunk.
  Ugyanakkor megegyszer elmondom, mas keretek kozott igenis meg kell emliteni a fiataloknak, beszelni kell rola, de mindenfele szitas nelkul, ne a mai velunk egyutt elo nemzet ellen iranyuljon a multbeli fajdalmunk, mert igy soha de soha nem lesz beke koztunk, csak kolcsonos gyulolet. Ha mar ez volt a sorsunk, hozzuk ki belole a leheto legjobbat. S emlekezzunk, hogy tobbszor ne ismetlodhessen meg ugyanez. De elsosorban emlekeztessek azokat akik nemreg megtagadtak minket es ujra alairtak voksukkal a trianoni szerzodest.

 79. Jövendőbeli Vármegyés: A plakáton két külön szervezetként volt feltüntetve. Gondolom a szervezet neve nem Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Magyar Ellenállás.

  Jogállamban ilyen jellegű rendezvények esetében szükséges az engedély. Mindenkinek. Mindenhol. Tetszik, vagy nem tetszik. Az alaptalan vagdalózásaidra nem válaszolok. Teljesen fölösleges.

 80. kedves Vendetta, szerintem a te agyad jobban ki van mosva
  mint az Olivéré, meg az enyém.

  Többek között van lentebb van egy link az erdely.ma-rol. Szerinted annak a pasanak is ki van mosva az agya, aki ott beszél? Biztos.

  Biztos mindenkinek ki van mosva az agya, aki nem úgy gondolkozik mint ti.

  Egy kicsit tulzásba viszitek a dolokat. Persze hogy meg kell emlékezni, de az elvárás hogy visszaállitódjanak a határok, az már tulzás. Az soha nem fog bekövetkezni, ezt ti is tudjátok nagyon jól.

 81. Eszter: HVIM Magyar Ellenállás? Lásd a Jövendőbeli Vármegyésnek írt válaszomat.

  Honnan tudod, hogy nincs fogalmam arról, hogy eddig mit tevékenykedtek? Inkább te próbálsz az én fejemmel gondolkodni.

  Ebben az esetben az öltözetnek külön jelentősége van, s ők ezt nagyon jól tudják. Ezért öltöznek így.

 82. A plakáton van a címer, amin azt írja Magyar Ellenállás Hit. Hűség. Bátorság. Alatta pedig a szöveg, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjusági Mozgalom………………..
  Én nem hiszem, hogy nem lehet megérteni ez alapján, hogy a címerben amit ír az nem az egyesület neve, hanem a célja, elvei, eszméi, és alatta a szervezet neve….

 83. Most is te írod, hogy ezért öltöznek így. Akkor ki próbál kinek a fejével gondolkodni? És mi az a külön jelentőség szerinted?

 84. @vendeta

  Birtalan Csanád azt a szórólapozást nem a vármegyések csinálták. Szabadelvű kör, á igen az ilyen körök visznek közelebb a zsirosbödönhöz.De majd elvernek onnan, nem a nemzetiek hanem azok akiket te oly szabadelvüen védsz, azok akik lincselést hagynak emlékül.Nem veszed észre, hogy itt önvédelemről van szó, nem pedig támadásrol.

  —Rendben, én nem tudhattam, hiszen egyértelműen rajta volt a HVIM neve, és szimbóluma—

  Ugyanakkor, nem hiszem, hogy közelebb visznek ezek a “zsírosbödönhöz” inkább bízom abban, hogy a jogi egyetem amit végzek, az fog majd segíteni a jövőben…

  Az önvédelmet nem látom, MERT visszanyúlva a jelenleg hatályban levő büntetőjogi rendelkezéshez, az önvédelem abban az esetben engedélyezett ha van egy TÁMADÁS, amely direkt, közvetlenül fegyegető (iminent), elháríthatatlan enyhébb módon, és konkrétan veszélybe helyezi az adott személy ÉLETÉT, vagy más fontos anyagi javat!!!

  Ezekből itt ebben az esetben azért jópár nem található meg…

 85. Adjon az Isten, több eszet pannon honfitársainknak.

  Nem elég, hogy Magyarországon puskaporos a helyzet, már ezt is exportálni akarják ide.

  Az egésznek a hőzöngésen kívül semmi értelme nincs, legalábbis számunkra, mi ebből a rendezvényből a rövidebbet húzzuk majd, mert a drágalátos pannon főagyak hazahúznak majd.

  Ez az egész jó kis propaganda a Jobbiknak, most a választások előestéjén. De persze őket az nem érdekli, hogy a visszaszorulóban levő Vadim-féle nacionalizmust ezzel felizzíthatják, mert elvégre ez nem az ő országuk nem itt élnek. Ez nekünk miért jó?

  Miért jó nekünk, ha Magyarországról mondják meg a frankót?

  Miért jó az nekünk, ha idejönnek hőzöngeni?

  Miért jó az nekünk ha a csíksomlyói búcsún kiszedett szemöldökgárdás fiatal legények masíroznak végig a hegyoldalon?

  Miért jó az nekünk, ha magyarországi szélsőjobb szervezetek mondják meg nekünk, hogy mi is a magyarságtudat?

  Miért jó az nekünk, ha Budapestről diktálják, hogy miként érezzünk?

  Szóval köszönöm szépen, nekem ne bakancsos táposok osszák az észt!

  Szebb jövőt és több sütnivalót!

  UI: igaza volt annak aki azt írta, hogy magyarnak a legnagyobb ellensége a magyar lett, mert tényleg, az erdélyi magyar legnagyobb ellensége a magyarországi magyar lett.

 86. Eszter: kissé megtévesztő az egész. Magyar Ellenállás, s alatta a Hit, Hűség, Bátorság… Sajnos ide nem tudom feltölteni a képet…

 87. a HVIM honlapján miért nincs feltüntetve a kolozsvári megemlékezés?

 88. Eszter: az, hogy mások, különlegesek legyenek, felfigyeljenek rájuk, kitűnjenek. Mindenki lássa, hogy ők igazi magyarok. A többiek gyávák, gyarlók, árulók, hazaárulók, libik, stb… 🙂

 89. BirtalanCsanad – már lentebb is leírták, hogy az a szórólapozás nem a HVIM-től származott, valószínű, hogy valamilyen román csoportoknak vagy a titkosszolgálatnak volt az érdeke, szóval mielőtt vádaskodnál, nézz utána a dolgoknak.

  gombocka – a kommunizmusban a HVIM nem is létezett, hisz most is haza-fi-atalokból áll. Viszont akkor volt egy csomó görény áruló/besúgó, akik most is a politika csúcsán vannak, mind “Magyarország”-on, mind Erdélyben. A december 5.-ei eseménnyel kapcsolatban csak annyit, hogy a választás eredménye durván meg volt hamisítva és a többség igennel szavazott az állampolgárságra, akik meg nem, azok nagy része vagy agymosott kommunista volt vagy nem magyar nemzetiségű.

  eva – a te – és még volt egy kolozsvári évszázados ősökkel rendelkező hozzászóló – szülei telepítették be a románokat a XV-XVIII. századokban, a nemzetvédő magyar parasztság kihalása miatt az erdélyi földekre. Úgyhogy nektek lenne elsősorban kötelességetek helyretenni az ősök hibáit és ne a nemzetébresztő fiatalokat gyalázni.

  MINDENKINEK: ha valamit tenni is akartok, akkor ne csak szájkaratézzatok, mint Orbán Viktor, hanem itt az ideje, lehet lépni, tenni valamit, nem csak elmenni minden évben szavazni a tulipánra, oszt jól van, mi elvégeztük a dolgunk. Hát nem. Cselekedni kell, itt és most, amíg nem késő és nem behúzódni a fotelbe és várni amíg történik valami vagy ne’ adj Isten még szidni is azokat, akik fel merik vállalni a magyarságukat Kolozsváron. És tősgyökeres kolozsváriak: tudjátok, miért van szükség a székely, meg máshonnan jött mellveregetős magyar fiatalokra itt? Mert a helyi kolozsváriakból már nagyrészt kiveszett, hogy mi az magyarnak lenni. (Vajon kik tartanák fenn a magyar kocsmákat? Vajon lenne-e közönsége a magyar előadásoknak stb.? Jó kérdés.)

  És hadd zárjam mondandóm egy Petőfi idézettel:

  „Sehonnai bitang ember,
  Ki most, ha kell, halni nem mer,
  Kinek drágább rongy élete,
  Mint a haza becsülete.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy rabok tovább
  Nem leszünk!”

 90. Na, oregem, akaratlanul is jo nagy reklamot csinaltal ennek a bulinak… A kerdesed feltevesevel sajnos nem tudok egyeterteni… Jogallamban nem lehet kerdes, hogy `kell ez nekunk?`Nem nekunk kell, nekik kell s joguk van hozza! nekunk jogunk van elmenni a rendezvenyre egyetertesunk jeleul, vagy tiltakozasunkat kifejezhetjuk ugy, hogy szepen otthon maradunk. Mint ujsagiro, kenyeredet azzal a gondolat- es velemenynyilvanitasi szabadsaggal keresed, mely oket is feljogositja a megemlekezesre. Az engedely viszont tenyleg kotelezo…
  PS! no such thing, as bad publicity!

 91. Mivan, megijedtél a bakancsoktól? 😀
  Nem tudom miért baj eggyes embereknek, ha mások emlékeznek a régi dicső múltra, esetleg igazságtalanságok ellen harcolnak, és nem kussolnak.
  Ha a hazaszeretet bűn a liberálisok szerint, akkor el lehet menni, kérem szépen…
  Éljen a Magyar Ellenállás!
  Nem adjuk fel! Nem Nem Soha!
  Vesszen Trianon–csak hogy legyen min fröcsögniük a libsi bandának 😀

 92. aktrik: Jogállamban kérdés lehet: kell ez nekünk? Közvitára bocsátottam. Nekem nem kell, de lehet, hogy másnak igen. Amennyiben gyalákozdás, sértegetés történik az törvényszegés – az nem kell. Amennyiben engedély nélküli tömegrendezvény – szintén törvényelten.

 93. Szomoruan olvasom a magukat erdelyi MAGYARnak vallo emberek hozzaszolasait, amelyben pont azokat az embereket kopkodik mocskoljak akik pl sosem hivtak romannak oket meg bozgornak, akik osszegyujtottek azt a sokszazezer alairast a nepszavazasert, mert azt kevesen tudjak, hogy a HVIM mint a Magyarok Vilagszovetsegenek tarsszervezete oroszlanreszt vallalt az alairasgyujtesben. Kozben az anyjukat is eladnak, hogy megkapjak a kettos allampolgarsagot, amit az ilyen hozzallassal nem is erdemelnek meg, ugyanugy mint azok a magyarorszagiak sem erdemelnek meg a magyar allampolgarsagot akik nemmel szavaztak akkor. Mikozben szekusbelaek meresztik a segguket, tomik a zsebuket, hulyitik es megosztjak az erdelyi magyarsagot, szepen kihalunk. Emlekszem amikor a csau lebukott 20 evvel ezelott. Ki gondolta volna, hogy 20 ev utan sem lesz magyar egyetem, szekely autonomia, egyenjogusag. Oliver, remelem voltal mar domnule Apostunal megkoszonni a roman magyar baratsag jegyeben, hogy nem lesz kiirva magyarul sehol semmi.

 94. Most logikai vitat kezdjunk?
  1. Megrendezik, egyenesen kovetkezik, hogy `nekik` kell
  2. a kerdesed a rendezveny letjogosultsagara vonatkozik
  3. ez nem lehet kerdes, attol a pillanattol kezdve, hogy valakiknek igenye. lenyegtelen, hogy a melegek, skinheadek, komcsik szervezik.
  Nekem sem szimpatikus a dolog, de ha a noua dreapta kifejezheti magat, akkor a HVIM is megteheti, sot talan kell is.. jo dolog az egyensuly.

 95. arktik:1. Evidens, hogy nekik kell. 2. Szervezhetnek, csak nem látom nagy értelmét. Inkább a jövőre kellene összpontosítani. 3. Igenye lehet, csak minden történyesen történjen.

 96. “Éljen a Magyar Ellenállás!” – Jó sok Halló, hallót nézhettek! :)))))

 97. nagyjabol egyetertunk akkor. Szomoru viszont latni ezeket az acsarkodo, gorcsos, haragos es goromba sorokat. Eloszor mi kellene tiszteljuk egymast, utana varhatnank el a testverektol is a ugyanezt…

 98. @magyar: az a szomorú, ahogyan ezzel visszaélnek odakint. Az a szomorú, ahogyan politikai célokra használnak fel minden ilyen kezdeményezést. Az a szomorú, hogy az üres retorikán kívül a magyarvédő pártok és egyesületek semmit sem csináltak az elmúlt húsz évben. Most amikor Magyarországon is puskaporossá vált a helyzet, hirtelen mindenki minket sajnál, mindenki “hazatér”. Bezzeg amikor ’89 előtt segítség kellett volna hol voltatok? Hol voltatok rendszerváltás után, amikor a Mátyás-szobrot kellett védeni?

  A szomorú az, amikor drágalátos pannon testvéreim mondják meg nekem, hogyan is legyek magyar, mit is gondoljak!

  Hát szánalmas az egész bagázs!

 99. @iq mester

  Igen olvastam, ezért is írtam oda, hogy én ELHISZEM, csak fura, ebben az esetben egy lejáratási “hadjáratról” lehet szó.

  @Csaba

  A liberálisok szerint NEM bűn a hazaszeretet, BŰN viszont egy olyan városban, mint Kolozsvár, feszültséget kelteni, KÖZTERÜLETEN, ilyen jellegű megmozdulásokkal!

  Bár, nagyon remélem, hogy nem lesz semmilyen nemű incidens…

 100. BirtalanCsanad – akkor szerinted nem szabad feszültséget kelteni, inkább húzzuk be a farkunkat és várjuk meg, amíg kihalunk vagy asszimilálódunk, akkor majd nem lesz feszültség, mindenki jól lesz, s ezzel el van intézve a magyarság dolga.

 101. ki tudja h milyen szarmazasu Toroczkai Laszlo (HVIM alapitojanak) felesege? 😀

 102. @ iq mester

  Nem, nem ezt mondtam, de meg tudjuk úgy is őrizni magyarásgunkat, ha gyerekeinket magyar iskolákba adjuk, NEM hagyjuk el az országot, vagy ha elhagyjuk tanulmány, képzés céljából akkor hazajövünk a megszerzett tudást kamatoztatni!
  Eljárunk MAGYAR kultúrális és szak-rendezvényekre, szinház, opera, táncház, koncert, szakelőadások.

  És akármilyen közhelynek tűnik ELMEGYÜNK szavazni! És arra a pártra szavazunk, mely segít megőrizni a magyarságot! Ézt nem politikai propagandának szántam, nem írtam le egyetlen párt nevét sem, aki szerint a PRM segít ebben legjobban, az szavazzon arra!

  Van ezer meg ezer módja, hogy kultúránkon, a magyar tannyelvű oktatási intézményeken, baráti rendezvényeken őrizzük, ápoljuk magyarságunkat.
  NEM kell ehhez, egy potenciálisan feszültségkeltő, és a románok számára negatív hatással bíro megmozdulást szervezni!

 103. Birtalan Csanad-nem látod a támadást, mert a média nem mutatja, te csak a védekezést látod amit a média támadásnak állit be.
  SZZOL-gondolkodtál, már el azon, hogy mi célja van az életednek, én igen az, hogy nem bégetek együtt a nyájal ezért nem vagyok agymosott, nem várom ell, hogy úgy gondolkodj mint én csak tudod szerintem szar lehet fotel forradalmárként meghalni, a TV-é előtt a colát szürtyölgetve .

 104. Az a nagy baj, amit a rohadek budapesti fejesek kiagyalnak, mi isszuk a levet, a szerencsetlen, ehberert kulizo erdelyi magyar.Ugy-e,56 is megvolt, szep volt, olvadnak a hosiessegtol, de azt mar nem irjak az ujsagok, utana pont 33 evet terrorizaltak az erdelyieket, a sok nelkulozest-ezt is az akkori nagypofaju “ellenalloknak”koszonhetjuk.Ok csinalnak valamit, gondolkodas nelkul, es a mi seggunket, pofankat rugjak evtizedekig.Egy roman tobbsegu varosban az ilyenfele akciok meggondolandok, budapesti nagypofajuek persze azonnal lekopnanak, ha van vmi zur, es az erdelyi magyar allna a gumibotok ele, nem a judaspenzen felhizlalt, baloldalibol atavanzsalt, hamis taltos hitu szelsojobboldali magyarorszagi magyar!

  Kedveseim, gondolkodni kell, es utana cselekedni…azert vagyunk ertelmes lenyek…a masik dolog: mindenki verje a maga faszaval a csihanyt, es ne a maseval!Pucoljon haza, dongessen az ottani hatalomnak, minket hagyjon beken!Ismerjuk mar neves akcioik eredmenyet, ugy-e?

 105. Kedves IQ MESTER: tul sok seggberugast kaptunk a magyarorszagi testverektol, nagyon-nagyon sok a panasz rajuk egyebkent, nem en vagyok, aki elegedetlen veluk.Csak en nagypofaju vagyok, es kimondom nyilvanossag elott is azt, amit mas ellhallgat.Es a 2004.december 5-i szavazas szerintem nem hamis.Azok alapjan, amit en tapasztaltam odaat, nem hamis.Nem kell minden szart a kormanyra verni, sajnos, nem csak en, negativ tapasztalatokkal tavoztunk magyarorszagrol.Jaj, s a Torockai Laszlo egyenisege erdekes:nagyon tud asszimilalodni, fenyes magyarorszagon, minket, csaladomat 90 ev nem tudott felorolni, a szekusborton se tudott megtorni, s ez odadat, nem kap magahoz valo asszont…tolunk importalja…gondolkozzatok el…

 106. IQ Mesternek: azt irod, az eva osei hoztak be a romanokat.Igen, mert ugy kiirtottak a fajtankat, az 1500-s evektol kezdododen, a gyonyoru magyar politikanak koszonhetoen, hogy MUSZAJ volt dolgoztatni masokkal.Mar az 1400-as evektol megkezdodott a tudatos kiirtasunk,ravasz, ordogien kiagyalt tervekkel, egyszer a katolicizmust basztatok rank, SZent Istvantol errefele, masodszor meg sokszor kellett a pannon testvernep baromsagai miatt harcolni.Senki nem tudja, a piszkos munkat a mi oseink, a szekelyek, meg mas erdelyi magyarok vegeztek.Mi volt a hala? Betelepitett nemetseg, az elnyomoritas, megosztas hosszu evszazadai….a torokkel is inkabb nektek volt bajotok, nyilt titok, a tatarsagot is a patkany,jellemtelen magyar elit viselkedese uszitotta rank…mindenesetre, 1400-bol maradt nemeslevelek tanuskodnak szekely csaladomrol, felmenoim kozott raboskodtak KUfsteinban, meg aztan a kommunizmus vegkepp megnyomoritott, de ugyse mentunk magyarorszagra koldulni pohar vizert, kenyerhejert.Inkabb ettuk a pityokat hosszu teleken at, meg vilagitottunk petroleumlampaval, minthogy attelepedjuk gogos, proli Budapest varosaba.Jaj, de megfizettek majd ezekert egyszer, ugy latom, a szamlat mar kezdik fenntrol benyujtani nektek!

 107. Hat, nagy a vilag allatkertje…s ti ezek utan pofaztok a HVIM-nek, ugy-e? Na az a hazarulo,akikveluk tartanak…nezzetek meg a linket Torockai urrol, s gondolkodjatok….es legyszives,aktiv tarsaim, ha vki ilyen alakokat eszlel Erdelyben, nyugodtan tarcsazza a roman rendorseg szamat…ezeknek a genetikai hulladekoknak csakis a Tiszan tul a helye!

 108. Gombócka, gratulálok!:) Ezekkel az eszetlen kirohanásaiddal mindenki előtt nyilvánvalóvá tetted, hogy nem vagy a Magyar Nemzet tagja! Aki ilyen gyűlölettel fröcsög hülyeségeket, az vagy nagyon buta, vagy fizetik érte… Köszönöm, hogy leirtad az “érveidet”, szép bemutatkozás volt… 😀

  Szebb jövőt! Árulómenteset…

 109. Juhász Gyula: Trianon

  Nem kell beszélni róla sohasem,
  De mindig, mindig gondoljunk reá.

  Mert nem lehet feledni, nem, soha,
  Amíg magyar lesz és emlékezet,
  Jog és igazság, becsület, remény,
  Hogy volt nekünk egy országunk e földön,
  Melyet magyar erő szerzett vitézül,
  S magyar szív és ész tartott meg bizony.
  Egy ezer évnek vére, könnye és
  Verejtékes munkája adta meg
  Szent jussunkat e drága hagyatékhoz.

  És nem lehet feledni, nem, soha,
  Hogy a mienk volt a kedves Pozsony,
  Hol királyokat koronáztak egykor,
  S a legnagyobb magyar hirdette hévvel,
  Nem volt, de lesz még egyszer Magyarország!
  És nem lehet feledni, nem, soha,

  Hogy a mienk volt legszebb koszorúja Európának, a Kárpátok éke,
  És mienk volt a legszebb kék szalag,
  Az Adriának gyöngyös pártadísze!
  És nem lehet feledni, nem, soha,
  Hogy a mienk volt Nagybánya, ahol
  Ferenczy festett, mestereknek álma
  Napfényes műveken föltündökölt,
  S egész világra árasztott derűt.
  És nem lehet feledni, nem soha,
  Hogy Váradon egy Ady énekelt,
  És holnapot hirdettek magyarok.
  És nem lehet feledni, nem, soha
  A bölcsőket és sírokat nekünk,
  Magyar bölcsőket, magyar sírokat,
  Dicsőség és gyász örök fészkeit.
  Mert ki feledné, hogy Verecke útján
  Jött e hazába a honfoglaló nép,
  És ki feledné, hogy erdélyi síkon
  Tűnt a dicsőség nem múló egébe
  Az ifjú és szabad Petőfi Sándor!
  Ő egymaga a diadalmas élet,
  Út és igazság csillaga nekünk,
  Ha őt fogod követni gyászban, árnyban,
  Balsorsban és kétségben, ó, magyar,
  A pokol kapuin is győzni fogsz,
  S a földön föltalálod már a mennyet!
  S tudnád feledni a szelíd Szalontát, hol
  Arany Jánost ringatá a dajka
  Mernéd feledni a kincses Kolozsvárt,
  Hol Corvin Mátyást ringatá a bölcső,
  Bírnád feledni Kassa szent halottját
  S lehet feledni az aradi őskert
  Tizenhárom magasztos álmodóját,
  Kik mind, mind várnak egy föltámadásra

  Trianon gyászos napján, magyarok,
  Testvéreim, ti szerencsétlen, átkos,
  Rossz csillagok alatt virrasztva járók,
  Ó, nézzetek egymás szemébe nyíltan
  S őszintén, s a nagy, nagy sír fölött
  Ma fogjatok kezet, s esküdjetek
  Némán, csupán a szív veréseivel
  S a jövendő hitével egy nagy esküt,
  Mely az örök életre kötelez,
  A munkát és a küzdést hirdeti,
  És elvisz a boldog föltámadásra.

  Nem kell beszélni róla sohasem
  De mindig, mindig gondoljunk reá!

 110. @ Vendetta : nem vagyok forradalmár, nem is akarok az lenni. Semmi szükség forradalomra. Nem mondom azt hogy nem kell harcolni a jogainkért, de aztért a forradalom az egy kicsit sok.

  Ha ti így látjátok jónak csak csináljátok a forradalmat, hajrá. És nevezzetek árulónak, csak akárminek, engem úgyse érdekel a véleményetek. Én attól még magyar vagyok, és magyar leszek örökké.

 111. sszol-nak: akkor tegyél is valamit, ne csak a pof*d járjon.

 112. Fáj a szivem a sorokat olvasva… Ha régi nagy magyarok látnák ezt a sok áruló bitang bandát, biztos sirva fakadnának. Szerintem ezek a fiatalok inkább hasonlitanak a márciusi ifjakra, mint bármihez, amiket felsoroltatok…

 113. Jovendobeli varmegyesnek: ha ismerned a tortenelmet, kispajtas, maskepp nyilatkoznal.Viszont ismerek kozuletek olyant, jolfizetett baloldali besugo volt, s most meg atlovagolt a szelsojobboldalhoz! Sok baloldali gyokeru, sehonnai senki lett szelsojobboldali, s az olyan oktondikat, mint ti, felhasznaljak erre, arra.Ha lenne benned ravaszsag, atlanad a dolgokat, baratom.Kulonben is, roman cimer ala szulettem, ha tetszik, ha nem, nem a magyar korona ala, es elsosorban itt, Romaniaban a romansaghoz kell alakitani mindent, politikat, mindent, mert ide szulettunk, itt elunk, es nem Budapesten!Ha tetszik, ha nem!Mindenesetre a vad kommunizmusban nem volt ekkora pofatok, sehol se voltatok, most is egy szart kavaro, hoborgo tehetsegtelen csocseleknek vagytok elkonyvelve! Ha nem tetszik itt nektek, pucoljatok at Budapestre, eljetek ott!

 114. áll az eszem hogy elmenjek :). Írta a plakáton hogy van valami kötelező öltözet? Ne legyek túl feltünő és leárulózzanak. Habár ha elmentem oda akkor nem vagyok áruló. Vagy mégis?

  Már nem is tudom… áruló vagyok, nem vagyok :(( ??

 115. Jövendőbeli Vármegyésnek: sértő, gyalákozdó kommentedet nem hagytam jóvá. A cenzúrával vádolsz. Állításod nem hat meg. Az ilyen jellegű kommenteknek nincs mit keresniük a blogomon. Volt néhány hozzászólás, amely súrolta a jóérzés, a sértés határát, a tied túlmutatott ezen. Ezért töröltem.

 116. Gombócka SAJÁT BEVALLÁSA szerint román cimer alatt született. Csak azt kérdeztem tőle, kérdezze meg a felmenőitől: MIKOR MONDTAK LE ÖNKÉNT A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGRÓL??? Ennyi! Ez sértő???

  Én már leirtam itt a véleményemet! Nem kell közzétenni, működik ám a cenzúrátok… Na akkor beszélgessetek együtt, én léptem!

  Szebb jövőt!

 117. Jövendőbeli Vármegyés: Korábbi üzenetedben sokkal több volt, s te is nagyon jól tudod. Azok miatt a mondatok miatt töröltem. A cenzúrára vonatkozó vádad továbbra sem hat meg.

 118. koliver

  Na, ma van a “nagy nap”. Kíváncsi vagyok, mi történik…

  …Elég szomorú hogy neked ennyit jelent ez a nap…

 119. Koliver:
  Ha már elkezdted ezt a blogot, amiben a magyar összetartozást “fikázod”, vállalni kéne minden típúsú kommentet, hadd lássuk a meztelen igazságot. Tipikus…:(

 120. akárki: ezt a blogot nem azért hoztam létre, hogy “a magyar összetartozást fikázzam“. A sértő, gyalázkodó kommenteket továbbra sem fogom jóvá hagyni. Punktum.

 121. Érdekes, hogy az, hogy valaki olyanokat ír, hogy a székelyek húzzanak haza, az nem lépi túl a jóízlés határát, csak az ami esetleg a másik oldalt sérti… Habár a ti nézőpontotok támogatói szerintem sokkal sértőbbeket írtak…

 122. Eszter: mi ketten eleve másképp közelítünk meg dolgokat, így ebben se értünk egyet. De ez nem baj. Szép a másság. 🙂

 123. Na kedves Olivér… Ott voltál, kívülállókénk végig nézted, megörökítetted… Most milyen ellenvetésed van?

 124. gombocka – neked is nyitva az út Bukarest fele a román címer alá, ha már úgy szereted rom – ániát.
  El lehet menni, kérem szépen… mondá valaki.

 125. Egészen jó a videó :).

  Főleg a szőke leányzó 🙂 Majdnem kilógott a *** koszorúzáskor :).

  Ellenállás és háború ide vagy oda azért egy koszorúzásra az ember öltözzön méltányosan és a haját is mossa meg :).

 126. Olivér…most már biztos vagyok benne, hogy hol láttál. Eddig nem mondhattam, de most már biztos vagyok benne hogy hazug vagy! Ha neked az adidas teremcipő, meg a bontimes cipők bakancsok akkor valóban “bakancsos fiatalemberek” vagyunk!!!

  És hogy tetszett a megemlékezés??? A himnuszt nem tanítottak meg 7 esztendő alatt???

 127. Jovendobeli Varmegyesnek: soha, de soha nem kellett a magyar allampolgarsag, nagyon jo igy nekunk, ahogy van!Hogyne, utana halljuk, ugy-e, mi mindent megteszunk ertetek….meg hallottam olyan velemenyeket is dragalatos testverektol a nagy magyar igazolvany cirkusz idejen,eloskodunk a magyar allam penzen…a magyar allam penzen, amit az erdelyiek keserves verejteken epitettek fel evszazadokon keresztul.Ezekkel akartok igy ujra egyesulni?Cseberbol vederbe,tartani azt a sok dog, semmirevalo nepseget, rosszabbak mind odelent delen.Jaj, most ajvekolnak, ugy-e, nincs penz luxusra, dolgozni kell, nincs ki mar helyettuk dolgozzon, az Uristen penzet is elszarnak, sporlas fogalmat csak konyvbol ismerik! Mondom, szemelyes tapasztalatbol, olyan dog fehernepeket, mint odaat, nem tudom, a Fold a hatan hordott-e!Meg arra is lustak, telviz idejen a gyereket rendesen feloltoztetni, a kantinba, vendeglobe jaras eletforma, budos a fozes, takaritas,persze, ajvekol hogy elkoltodott a penze!Sok szekely ment odaat dolgozni, es 60 ezer forintbol meg kuldnek haza a csaladnak, haladnak elore, nem mint ezek!

  (moderálva)

 128. na te Olivér, azért be kell lássuk, hogy szép békés megemlékezés volt :). Volt rendőr is bőven, Új Jobboldal sem volt. Minél több ilyen békés megemlékezést.

 129. és ami az öltözetet illeti… tényleg fel lehett volna valami normálisabb ruhákat venni, legalább azok akik koszoruznak. Ne haragudjatok, de elég hülyén nézett ki. A lányon aki szavalt, volt egy normális ruha.

  Megértem hogy nincsenek feliratozott ingek a kereskedelemben, de ilyen alkalommal nem hiszem hogy az a fontos, hogy kinek van smekerebb pólója.

  Részletkérdés, de azért a tiszteletet így adod meg, mert ahogy nem mész slápban ( 🙂 ) koszoruzni, úgy nem kéne pólóban sem menni, de ez mindenkinek a jóérzésén múlik.

 130. Dénes: amikor én láttalak bakancs volt rajtatok. A megemlékezéssel kapcsolatban: megdöbbentett, hogy csak ennyi HVIM aktivista volt jelen a megemlékezésen. Megszámoltam: 17-en voltatok. Ennyi a HVIM Kolozsváron? Továbbá nem értettem, miért volt fontosabb az árpádsávos zászló, mint a címeres nemzeti lobogó. Szokatlan volt ugyanakkor a református egyház képviselőjének csatlakozása a megemlékezéshez. A himnuszra vonatkozó megjegyzéseddel kapcsolatban: ha nem vetted volna észre, éppen filmeztelek benneteket, amikor a Himnuszt énekeltétek. Ha én is énekeltek, behallszik a kamerába, s az senkinek sem lett volna jó… 🙂

  Eszter: igen, kívülállóként, újságíróként néztem végig, akárcsak a többi kolléga. Nekem más volt a szerepem, neked pedig más. Te egy olyan szervezet tagja vagy, amelyiknek többek között az ilyen jellegű megemlékezések szervezése a célja, én újságíró vagyok, terepen voltam, dolgoztam.

  szzol: békés megemlékezés volt, de pattanásig feszült volt a hangulat. Ellenlábasaitok, az Új Jobboldal radikális fiataljaiból (Noua Dreaptă), az U FC szurkolóiból és a Sarmisegetusa Kulturális Egyesület aktivistáiból verbuválódott csoport ott volt a közeletekben. Nézd meg a Szabadság videó portálján (video.szabadsag.ro) levő videón, amikor mentetek el, majdnem belétek kötöttek. Egyébként jelen volt Alexandru Pântu is, az Új Jobboldal kolozsvári fiókjának elnöke is. Nem volt sok csendőr, sőt. Diszkrét és visszafogott volt a jelenlét. Annál több volt viszont a civil rendőr. Miután elmentetek előjöttek az összesen és a városi rendőrfőparancsnok-helyettes (aki szintén civilben volt) köré csoportosultak. Készítettem egy más témájú videót, amelyiken megjelennek majdnem az egészen… Szintén távozásotok után sok más érdekes dolog is történt… Állításod tehát (Volt rendőr is bőven, Új Jobboldal sem volt.), hamis. Vagy nem ismered a szóban forgó személyeket, vagy nem akarod belátni, hogy ott voltak.

 131. Meg is halnátok, ha nem találnátok valamit amibe belekössetek. Nem a ruha teszi az embert, hanem a cselekedetei. Ott voltunk (engedéllyel). Békések voltunk. Szerintem le lehetne már végre szálni a témáról.

 132. Még valami: amit radikalizmusotok és indulatos hozzáállásotok miatt nehezen vagy egyáltalán nem láttok be az, hogy a hozzátok kritikusan viszonyuló személyeket (mint például engem) nem kell hazaárulózni, gyávának, megalkuvónak minősíteni csak azért, mert nem ugyanazokat az elveket vallja, mint ti, vagy nem ugyanúgy vallja, mint ti. Esetleg nem ugyanolyan a megnyilvánulása, mint nektek.

  Gyerekek! (engedjétek meg ezt a jelzőt, azt hiszem, mindennaiyan fiatalabbak/sokkal fiatalabbak vagytok, mint én). Nem kell feltétlenül ellenséget látnotok azokban, akik bírálnak benneteket, vagy másképp látják a dolgokat.

 133. Na jó, visszavonom a bejegyzésemet amiben azt írtam nem voltak Új Jobboldalosok.

  Távol állok az ilyen jellegü akcióktól. Nem is ismerem az Új Jobboldalosokat, még a Vármegyéseket sem. Azt hiszem csak azért mentem el hogy megmutassam nekik, hogy nem vagyok “áruló” :)), de amikor láttam a gyerekeket akik ott voltak, jött hogy nevessek. Nem azért mert gyerekek, hazafiak,hanem azért mert nyakig belemásztam ebbe a témába, és valószinü, hogy velük vitatkoztam itt a blogodon. Még megtörténik. Mikor az ember fiatal, be lehet neki beszélni mindenfélét, nem haragszok én ezért rájuk. Tiz év mulva majd úgyis rájönnek, hogy mi a téma, hogy elmúltak azok az idők amikor előrántjuk a kardunkat s nekirohanunk az ellenségnek.

  Elvégre, jó hogy nem volt balhé. Gondoltam, hogy ha jönnek új jobboldalasok is, akkor lesz legalább egy kis pofázás, pl. áfárö ku unguri gyin cárö. Tiszeteletem előttük amiért nem volt.

  Hiába néztem ott körül mert úgysem ismertem senkit, csak téged Olivér, látásból. De mesélj még. Milyen érdekes dolgok történtek? Én hamar elhúztam az akció után.

 134. csodalkoztam is h kik azok a parsztok akik a seggukon ulnek mikor a himnusz elhangzik?….akik nem kozenk tartoztak. jo h nem kotekedtek

 135. kolivér ki mondta, hogy tag vagyok? Elképzelhetetlennek tartod, hogy olyan emberek, akik nem tagjai a csoportnak, azok is szimpatizálnak velük, és fontosnak tartják a megemlékezést?
  sszol… milyen idők? milyen kardrántás és ellenségnek rohanás? Muszály nektek túldramatizálni mindent? Mit vétettünk őszintén nektek?
  koliver… az egész vita a te cikkedből pattant ki, szerintem sokkal nagyobb feszültséget keltettél itt, mint amilyet mi a megemlékezésen. El kell fogadni a biráskodást? Messzemenően átléptetek egy határt… Olyanokat írni, hogy a székelyek húzzanak haza, meg nem egy hasonló indulatos felszólalás messzemenően túllépi a “bíráskodás” határát.
  Miért kell kihangsúlyozni, hogy hányan voltunk ott, és hányan vannak a csoportba? Nem is tudod, hogy mióta alakult itt Kolozsváron… csak levegőbe beszél mindenki, de senkinél nem láttam, hogy megalapozottan írná véleményét. Milyen főbenjáró bűnünkről tudtok, amiért ilyen megítélés jár? konrétumokat…

 136. Semmi válasz Eszter! A feszültségkeltük dolguk végeztével elhúzták a belüket. És még ők szövegelnek. Röhej.

  Van egy mondás: Először a tettek, utána a beszéd.

 137. iq mester: szándékosan hagytam, hogy Eszeré legyen az utolsó szó, egyébként sohasem lett volna vége a vitának. S van sok más téma amiről érdemes írni és vitázni… 🙂

 138. Rég nem jártam errefele, ezért most válaszolok, az akkori véleményemet most is fenntartom, bocsánat, ha megsértettelek, de ameddig egyféle dolgot védek és a másikat támadom, addig ezt a kétkulacsos látszatot kelted

 139. nah igen aki meg probál valamit tenni erdélyért az terrorista vagy hazaáruló, itt szöveg nagyban megy de nem értetek semmihez, amig nem tudjátok miröl van szó addig jobban jártok ha csenden maradtok egy hűvös sarokban.

 140. Amugy ha valakinek valami ellenvetése van a HVIM-el akkor nézzen a szavazásra………………………

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s