Lesérültem (folyamatosan frissítve! frissítve Rivanol lábvíz-kúra felvétellel! A sürgősségre is el kellett mennem. KÉPEK CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!)


Írtózatosan fájt...
Írtózatosan fájt...

Néhány évvel ezelőtt (kb. 5-6) a Kopiernicus céges srácokkal kezdtem focizni. Nyáron a Babeş-park füves pályáján rúgtuk a labdát, télen pedig a szászfenesi (Floreşti) Leányvár közelében levő fedett focipályán. Mindig nagyon jó volt a hangulat. Én elsősorban sportolni jártam, de ha a hangulat nem lett volna laza, nem érdekelt volna az egész.

Voltak akik jól vagy nagyon jól játszottak, komolyan vették a dolgokat, a többiek csak szerencsétlenkedtünk. A legelején még Joe (Irsay Miklós) is beszállt, Coro (Coraian Zoltán) végig velünk volt, és összetartotta a csapatot. Sokszor a játék csak alibi volt arra, hogy utána sörözzünk és miccsezzünk. 🙂

Egy jó ideje már nemigen játszanak a Koposok. Nagy bánatomra.

Így elkezdtem alternatívák után nézni. Kafy haveremnek köszönhetően néhány hónappal ezelőtt többnyire katolikus lelkészekből és/vagy a római katolikus teológián tanító előadótanárokból álló csapathoz szegődtem. Nagyon jó volt a hangulat, nem az eredmény számított.

Amikor még rajta volt a bőr
Amikor még rajta volt a bőr

Ma egy eléggé vegyes csapat verődött össze. Azt hiszem, senki senkivel nem játszott még, ráadásul eléggé egyenlőtlen volt a játék. Ki is kaptunk rendesen. Kb. 15 gól volt a különbség, ha jól számoltam. Egy idő után már nem tudtam követi az eredményt, mert kihasadt a bal cipőm, és fájni kezdett a talpam. Ez hittem, csak felsértette a cipőm betétje, de a meccs végére kiderült, hogy sokkal komolyabb: a talpam egy részéről teljesen levált a bőr! Valószínűleg játék közben vízhólyag alakult ki, s kiszakadt. Felrobbant. Itthon Rivanol, géz, ragtapasz, stb.

Jó kis esti szórakozás volt.

Csoma Boti se úszta meg szárazon: annyira megütötte a sípcsontját, hogy bedagadt.

Remélem, holnap lábra tudok állni… Nem értem, miért sértett fel ennyire, hisz kedden ugyanebben a sportcipőben szaladtam kb. 14 kört Babeş-park atlétika pályáján… S korábban ugyanebbe fociztam több alkalommal.

Na mind1, begyógyulnak a sebek.

UPDATE1 (szeptember 10.; 00:31): Miklós Ildikó (róla már írtam a csíkszeredás bejegyzésemben) tanácsára éjszaka leveszem a kötést, hogy szellőzzön és gyógyuljon a seb. Köszi, Ildikó!

UPDATE2 (szeptember 10.; 11:20): Csípett, szúrt, millió tűszúrást éreztem a talpomban – alig aludtam valamit az éjjel. Levágtam a bőrt, ma reggel a beitattam a sebet (a húst) ismét Rivanollal, tettem rá rivanolos vattát. Elindultam gyalog a szerkesztőségbe, de csak a tömbház sarkáig jutottam. Be kellett ülnöm egy taxiba.

A szeptmeber 11-én délben kezdődött Rivanol lábvíz-kúra :)
A szeptmeber 11-én délben kezdődött Rivanol lábvíz-kúra 🙂

UPDATE3 (szeptember 10; 13:27): Elmentem a patikába, azt mondták, azonnal vegyem le a rivanolos vattát, mert beleragad a sebbe. Adtak gézt és valami port, Sapromed a neve. Hazajöttem, kimostam a sebet ismét Rivanollal, beporoztam, tettem rá steril gézt. Itthonról foglalkozom a WebSzabadsággal és a VideoSzabadsággal. Elvégre csak villanyáram (van), számítógép (van) és internet-kapcsolat (van) szükséges ahhoz, hogy dolgozhassak…. 🙂

UPDATE4 (szeptember 10; 17:19): Talán nem voltam világos: MINDKÉT talpomon kb. ugyanakkora (5 cm) seb tátong. A bal oldali eléggé fáj.

UPDATE5 (szeptember 11; 11:49): Tegnap este ismét kimostam a sebet Rivanollal, hintettem rá port. A bal talpamon levő mintegy 5 centiméteres seb nemigen gyógyul, kezd elpirodosni a seb széle, dagad be, sajog. Ezért ma délelőtt

Sárga lett az egész talpom a Rivanol lábvíz-kúrától... :)
Sárga lett az egész talpom a Rivanol lábvíz-kúrától... 🙂

felhívtam a családi orvosomat, aki azt tanácsolta, ne tegyek több port rá, Rivanolban áztassam és pihentessem. Alig tudok járni a házban is, a zuhanyozás valóságos kín. Mára betegnapot kaptam a családi orvostól. Hétfőn kell jelentkeznem nála. Kisebb szappanopera kialakulóban. 🙂

UPDATE6 (szeptember 11; 13:26): Édesapám vásárolt a patikából 1 liter (!) Rivanolt, elkezdtem a Rivanolos lábvíz-kúrát!

UPDATE6: (szeptember 11; 15:57): Kb. másfél órás Rivanol lábvíz-kúra után valamennyira javult a helyzet. Átázott a seb, de még mindig rajta van a tegnapi, s a ma reggeli gyógypór. Majd lejön.

Elfelejtettem írni, hogy tegnap késő este Csoma Boti el kellett hogy menjen a sürgősségre, nézzék meg a sípcsontját. Szóval emlékezetes lesz a szerda esti focizás… 🙂

UPDATE7 (szeptember 11; 22:31): A megdagadt bal lábfejem és a csúnya, bal talpamon levő seb miatt úgy dönötttem, elmegyek a sürgősségre.

Megnézték, megtapizták mindkét sebet. Az orvosnő következtetése az volt: nem biztos, hogy megfertőződött. Laza. 🙂 A biztonság kedvéért felírt antibiotikumot, fájdalomcsillapítót és gyulladásgátlót, valamint egy kenőcsöt (azt mondta, felejtsem el a porozást, az asszisztensnő pedig arra esküdött: le se kellett volna vágnom a bőrt a sebről focizás után, helyre jött volna minden magától). Ha ezek sem hatnak, akkor majd kivágják a seb helyét. Jobbat nem tudok… 🙂

UPDATE8 (szeptember 12; 16:16): Lassan, de bal talpamon levő seb is gyógyul. Továbbra is veszem az antibiotikumot, a gyulladásgátlót és kenem a sürgősségen felírt kenőccsel.

Lesérültem (folyamatosan frissítve! frissítve Rivanol lábvíz-kúra felvétellel! A sürgősségre is el kellett mennem. KÉPEK CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!)” bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Oli szerintem állj át a sakkra. Az is csak sport,és sokkal biztonságosabb. Ott csak arra kell ügyelni, hogy el ne aludjon az ember, amíg vár az ellenfél lépésére. Komoly sérülést okozhat, ha a bábukra ejti az ember a fejed! 🙂

  Kedvelés

 2. jumper

  na sajnalom Oliver, biztos fajdalmas lehet, en eleget focizok, 12 eve jatszom, de ilyesmi meg nem tortent meg velem szerencsere… minden esetre jo gyogyulast kivanok, s ha majd szukseged lesz csapattarsa csak szolj… apropo miutan meggyogyulsz, ha akarod a te csapatod jatszodjon majd az enyem ellen, mert mi is csak szorakozasbol jatszunk 😉

  Kedvelés

 3. jumper: jól esik, az empátia, a biztatás. Érdekes ez az internetes világ, az új kommunikációs és közösségalkotó vonatkozásai.

  Szerintem ti nagyon jól játszodtok, az én esetemben a passzolás, a ladba irányítása is nehezen megy.

  Kedvelés

 4. Azt hiszem az amputáció csak úgy kerülhető el, ha oxigénes vizet teszel rá és utána rivanolt 🙂

  Az oxigénes víz nem csíp, de viszont fehér lé képződik, ahogy a sebet felfőzi. Lévén túl nagy a sebed, a fehér levet érdemes felfogni valamiféle külön tálban.:)

  Kedvelés

 5. jumper

  hat igazad van, nem jatszunk rosszul, de azert egyszer csak jatszani fogunk mi 🙂 ugy erzem, habar az egyetemen is egyszer szo volt, hogy jatszunk az ujsagirok ellen, nem jott ossze 😦

  Kedvelés

 6. TSz

  Azt szeretném kérdezni, hogy most, hogy nem tudsz járni, van aki menjen sétálni, meg este kocsmázni a barátnőddel? Ha esetleg nincs, akkor tudnék segíteni. Szeretek segíteni a korlátozottakon. Előre is nagyon szívesen.

  Kedvelés

 7. TSz: habár te is segítségre szorulnál (te más vonatkozásban vagy korlátozott) , a barátnőm a mellbimbó-terápiával engem ápolhatna. Cupp-cupp! 🙂 🙂 (Változott a mobilszámod? Felhívna az ügyvédem)

  Szerencsére, a te esetedben nem fájhat, ami nincs. 🙂 🙂 🙂

  Kedvelés

 8. TSz

  Nem mindent értettem a válaszodból, de azt szűrtem le, hogy nincs szükséged a segítségemre. Jól van, de ha mégis meggondolnád magad, a számom nem változott.

  Kedvelés

 9. dunailaci

  Olivér ez egy kicsit már a TMI kategóriát súrolja. (Too Much Information) Ez a mellbimbi csücsörögtetés:D A te talpad hogy van? Botikának, hogy van a bibije?

  Kedvelés

 10. Sólyom Pista

  Az értetlenkedés jogos:) Itt ehelyt nálunk az idősek télen szokták figyelmeztetni a nebulókat, hogy ne isánkodjanak sokat a jégen, mert beverhetik a fejüket, stb. Az isánkodást, csicsonkázásnak, csúszkálásnak, botorkálásnak fordíthatjuk:)

  Kedvelés

 11. Melo

  Ohlala.. As tu pensé a jouer comme gardien de but? Tu dois moins bouger !
  Dans tous les cas, ca devient un vrai big brother ton blog! A quand la webcam?

  gyors jobbulast ! 🙂

  ET / MELO .-)

  Kedvelés

 12. Melo: j’ai joué comme arriere et ca m’a couter beaucoup. En plus, j’ai utilise des chaussure qui n’etais pas bon pour jouer au foot.

  Big Brother? Est-ce qu’il y a des jolie filles qui lisent mon blog? 🙂

  Kedvelés

 13. Melo

  Euh.. peut etre.. mais j’espere que ce ne sont pas des Big sisters.. mais plutot des small sisters 😉
  A+

  Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s