Szászfenesi füstölő


Rövid kimaradás után folytatom a bevizelős fotósorozatot.

Sokan és sokat nevettek azon, hogy az iparosítás során faluról Kolozsvárra beköltözött földművelők képtelenek voltak alkalmazkodni a városi élethez. Sokan tyúkot tartottak a teraszon vagy a pincében, a tömbház közelében kertet hoztak létre, zöldségféléket termesztettek.

A Kolozs megyei Szászfenes (Floreşti) község belterületén sok új tömbház épület, de a lakók megőrizték gyerekkori szokásaikat…

Városi lakás, falusi szokások (Kavaler felvétele)

Szászfenesi füstölő” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Bottyán Terézia

  Most micsininájjá’ velük, ha a szegény embernek nincs kamarája…valahol tartania kell a kolbászt, nem?! az ilyen füstölt dolgokat meg csak így lehet tartani…

  Kedvelés

 2. Kavaler

  hm… ugy megéheztem ! kinek gerjedt be még az ízlelőbimbója es a nyálkiválasztása? vagy már a kis füstölt illatot is érezzük? talán a hétvégi kirandulásra gondolunk és a sercegö pattogo tüzet latjuk magunk elött amiröl már csak a “Fenesi füstölö” finomságai hiányoznak?

  Kedvelés

 3. Dobermann

  A doglegyeket boldogga teheti mar kora-tavasszal… Amugy mutatosan,rendezetten fuggnek. Egesz guszta! A ” termopan ” ott van-e mogotte?

  Kedvelés

 4. Visszajelzés: A balkony füstölő-és ami mögötte van « Ezazteee’s Blog

 5. Nagy Viktor, azért ez, ami itt van leírva, valamivel tisztább és tolerálhatóbb, mint egy blokk-konyhában trappoló-bogyózó kecske. Sokkal.
  Én abszolút nem tartom cikinek vagy provinciálisnak, pedig illene úgy tennem, mintha az lenne, mert pesti vagyok.
  De valahogy nekem ez még egy szokás, olyan, mint a többi. És nagyon nagy szerencse az, ha valaki nem megadóan ül és néz, hogy ez is drágább az is drágább, hanem a városias, formás látszattal nem törődve megoldja a problémát.
  Magyarországon például pont az nagyon rossz, hogy mindig látszani kell valamilyennek. Ez elöli a problémamegoldó képességet, az együttélés képességét, azt, hogy az ember különbséget tudjon tenni probléma (konyhai kecske) és műprobléma (balkonon lógó kolbász) között.

  Kedvelés

 6. Tony

  @V10R1C4:Itt is látszani akar mindenki valakinek.De mindig annak ami nem passzol hozzá.
  Ezért lehet ilyen felvételeket késziteni idehaza:füstölt húsok az erkélyen,rogyadozó ház udvaráról kiguruló Porshe,sátor alatt az udvaron pihenő Maserati,10 szobás palotájukat épitő luxusautóval járó külföldön dolgozó épitőipari segédmunkásokat.

  Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s