S a Kolozs megyei RMDSZ ilyenkor nem lép? (kiegészítve fejleménnyel!)


A megyei rendőr-főparancsnoknak bizonyítékokra van szüksége (Fotó: Foaia Transilvană)

Bebizonyosodott, hogy a december elsejei főtéri események kapcsán a kolozsvári rendőrség kettős mércét alkalmazott: míg bekísérte a rendőrőrsre és megbírságolta az Új Magyar Gárda Székely Szakaszának parancsnokát, addig az Új Jobboldal (Noua Dreaptă) fiataljainak semmi baja nem esett. Holott esetükben egyértelműen csendháborításról, mi több, rendbontásról beszélhetünk. Ez az itt megnézhető videóból is egyértelműen kiderül.

Ugyanez történt március 14-én, illetve 15-én: a román szélsőségesek náci és SS jelképeket viseltek – nem esett bajuk. A magyar forradalom és szabadságharc ünnepén ismét bekísérték a gárdások szakaszparancsnokát, mi több, a KMDSZ három képviselőjét is.

Március 24-én a rendőrség által szervezett lövészeti verseny előtt/közben/után alkalmam adódott részletesen beszélgetni az ügyekről Gina Poppal, a Kolozs Megyei Rendőrség szóvivőjével, a rendőr-főparancsnok egyik legbefolyásosabb tanácsadójával és bizalmasával. Sikerült továbbá kötetlen beszélgetést folytatnom Marcel Bonţidean városi (1995-ben ő volt az egyik első interjú alanyom, akkoriban a diákbentlakásokat felügyelő rendőrőrs vezetője volt…) és Ioan Păcurar megyei rendőr-főparancsnokkal.

Bonţidean kedves és barátságos. De ő is csak parancsra cselekszik. (Fotó: Clujeanul)

A következtetés: a rendőrséget alaposan feszültségi és készenléti állapotba helyezte a gárdások és vármegyések jelenléte Kolozsváron. Egyébként nem lett volna szükség a civilbe öltözött rendőrökre, a titkosszolgálatosokra, a fokozott elővigyázatosságra, amely végül (ezt hallgatólagosan ők is beismerik) túlkapásokhoz vezetett.

Mindketten teszik magukat: nincs bizonyítékuk arra vonatkozóan, hogy március 14-én az Új Jobboldal tüntetői közül néhányan fasiszta és SS jelvényeket/jelképeket viseltek. Sebaj, tudunk segíteni nekik.

Egyikük részéről sem volt egyértelmű és határozott válasz arra, miért alkalmaztak kettős mércét. Több, a kolozsvári rendőrség helyzetét és cselekvési módját ismerő személy szerint (belső emberek, a rendőrségi ügyekkel foglalkozó, rendkívül tapasztalt és igen komoly régiséggel rendelkező újságírók stb.) a kékruhások a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) utasítására cselekedtek.

Ezért kellett bekísérni őket, és pénzbírságot kiróni rájuk?!

A három KMDSZ-es lány esetében említett törvényi besorolások legjobb esetben gyerekesek. Éppen ezért a sietséget, az utasításra történő, s csak utólag valamennyire megindokolt és bizonyos törvényi előírásokkal alátámasztott cselekedetet rejti magába. A rendőr-főparancsnokok képtelenek voltak egyértelmű, határozott és megalapozott választ adni arra vonatkozóan, mit vétettek a lányok, ugyanis a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal által engedélyezett rendezvényről volt szó.

Hááát, te is tudod, hogy a Nagy-Magyarország térképét próbálták kiaggatni, s ez bizonyos személyeket sértett. Hogy feljelentést tett-e valaki? Hát, igen, tulajdonképpen igen, szóbelit – mondta egyikük.

Azt válaszoltam:

Hát mégis milyen térképet tegyenek ki, amikor 1848-ban így nézett ki Magyarország?!

Ezt én nem hiszem el. Mármint a “szóbeli” értesítést. Szerintem a titkosszolgálatosok utasították őket attól tartva, hogy gárdás vagy vármegyés gerilla akcióról van szó. Vagy az Új Jobboldal képviselői léptek. Egyik lány elmondása szerint a napocanews egyik “újságírója” is hergelte a rendőröket, hogy íme, Románia területi egységét veszélyeztető akció zajlik. Ezt az információt egy másik forrás is megerősítette.

A rendőrség március 15-i közleménye ide kattintva tölthető le.

Az Új Magyar Gárda Székely Szakaszának képviselőjét, szerintem, mindkét alkalommal (2009. december 1., és 2010. március 15.) jogosan kísérték be a rendőrségre. Erről lásd korábbi bejegyzésemet.

Felmerül a kérdés: a Kolozs megyei RMDSZ-nek ilyenkor kellene lépnie vagy sem? Szerintem a válasz egyértelmű: igen!

FEJLEMÉNY1 (március 25, 13:15): Az imént hívott Csoma Botond, a Kolozs megyei RMDSZ alelnöke, jogász, aki elmondta: Molnos Lajos ügyvezető elnökkel történt egyeztetés után ma délben megírta a feljelentést az Új Jobboldal március 14-i tüntetése és felvonulása kapcsán. Az iratot és a különböző forrásokból szerzett felvételeket ma iktatja a rendőrségen. Részletek itt.

FEJLEMÉNY2 (március 26., 12:50): Botond a kolozsvári városi bíróság mellett működő ügyészségen iktatta a büntető feljelentést. Részletek itt.

Reklámok

S a Kolozs megyei RMDSZ ilyenkor nem lép? (kiegészítve fejleménnyel!)” bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Kolozsvari

  Kellene, de nincs ki.
  Legalabis jomagam nem latom azt az embert a Kolozs megyei rmdsz vezetosegebe, aki merne, és tudna lépni. Talán Csoma Boti… De még ő se…
  Sajnos a Kolozs megyei rmdsz szét van menve, és ki van öregedve. A városban már egyáltalán nem működnek a területi szervezetek ( kivéve belmonostor s belváros), vidéken is csupán 2-3 helyen vannak eredmények, s munka.
  Szóval, ők is tudják hogy kéne lépni, viszont túl gyengék már ahoz…

  Kedvelés

 2. aha

  En a tortentekbol a kovetkezo dolgokat szurtem ki:

  – a roman kozbiztonsagiak magyar-roman konfliktus-gerjesztessel, szelsoseges nacionalista nezetek nepszerusitesevel es magyarellenes hangulatkeltessel foglalkoznak – “kozbiztonsagi intezkedesek” cim alatt, a romaniai magyar adofizetok penzen (is).

  – a 20 ev demokracia es lassan 100 ev roman adminisztracio utan is a roman kozbiztonsagiak hihetetlenul mertekben paranojasok, magyar-fobiasok – hihetetlen mertekben felnek tolunk – erdelyi magyaroktol, legalabbis ezt probaljak elhitetni velunk

  – a botrany keltese kotelezo jellegu a kozbiztonsagiak es a kozponti roman sajto szamara – minden egyes magyar vonatkozasu esemeny eseteben. ha nincs botrany akkor a botrany latszatat kell kelteni, ki kell talalni egyet. ez munkahelyi kovetelmeny.

  – a mashol banalis, szintiszta valosag nyilvanos megjelenitese, hangoztatasa ma is buntetheto Romaniaban.

  Roviden: a roman kozbiztonsagiak es a roman sajtosok hihetetlenul amatorok es hihetetlen mertekben felre-informaltak – tudatlanok, ennek eredmenyekepp manapsag is gyakoriak a polgari lakossag- es kozbiztonsag ellenes akciok.

  Kedvelés

 3. Sándor

  Olivér! Ebben a posztban teljesen igazad van, s egy nagyon fontos, de a rommagyar sajtóban eddig tabu témát feszegetsz – mégpedig az SRI szerepét.
  Sajnos érezhető, hogy ez a “cég” mostanában a még korábbinál is nagyobb erőket fordít a “magyar diverzió” megfigyelésére és leküzdésére. Ebből nagy baj lehet, mert ha valamit nagyon keresel azt meg is találod. (ld. a korhű Magyarország térkép). Az titkosszolgálatoknak (nálunk 9 ilyen van!) pedig konkrét anyagi érdeke – a következő évi költségvetési pénz, stb. – függ attól, hogy eredményt (értsd magyar diverzánsokat) mutasson fel. Egyébként még valaki megkérdi tőlük, mire fel az 12 000 (!) fizetett szekus egy demokratikus államban?
  Másfelől persze a magyarok között pedig a szélsőségességet erősíti, hogy egyre jobban a bőrünkön érezhető, az az ország, melyet saját államunknak kellene érezni minket tekint legfőbb ellenségének.
  A magyar sajtónak (így neked) alapvető felelőssége lenne erre rámutatni, s a nyilvánossággal segiteni, hogy ez az ördögi kör megtörjön.

  Kedvelés

 4. @aha: általánosítasz, de bizonyos dolgokban igazad van. Lehet, hogy a román újságíró kollégák mégsem annyira amatőrök. Lehet, csak teszik magukat….

  Kedvelés

 5. Kedves OLiver!

  Meglepetten látom és tapasztalom ezen cikk munkássága és megközelitése. Kalapemelést jelent elöttem.Gratulálok a szemléletváltáshoz Olivér!Én mindig is egy ilyen fajta megközelitést és érdekképviseletet vártam volna el az össz magyar közvéleménytől nem magyarkodni csak kiálni és felelösségre vonni az ellenünk vétkezőket.
  HOl az Rmdsz?Jogos a kérdés amit én nem győzök kérdezni többszöri beirásom révén,még lemaradt az Apostu forditója a hajlongásoknál?Biztosan…
  Ahogy a szabadságban is több beiró már véleményezett BEKELL PERELNI A ROMÁN RENDÖRSÉGET A KMDSZ-NEK!HA a multikulturális várost emlegetik akkor fogadják csak el a hiteles történelmi tényeket és ha eddig mást tanitottak a rendörnek is az iskolában,semmi gond megkezdhetik a tanulást.A hajdani Magyarország térkép illusztrációja egy esemény,megemlékezés kapcsán való felhasználása nem törvényt sértő.
  Ez az egész a titkosszolgálat műve egyetértek ennyire feszült vezető rendőröket régen láttam mint idén és Marosvásárhelyen sem volt másként bevannak tolyva az autonómia kapcsán ( http://erdely.ma/hatranyban.php?id=49385&cim=megvertek_egy_magyar_fiatalt_sarmasagon&autoid=35743&year=2009&month=3&day=15&what=archivum)

  Kedvelés

 6. Péter

  Idézek a Nagyrománia Párt alapszabályzatából (3. fejezet, 2. bekezdés): “Aşa cum reiese şi din titulatura sa, Partidul România Mare militează pentru înfăptuirea pe cale paşnică a României Mari, în hotarele ei istorice.” Ez teljesen véletlenül nem Románia területi egységét kívánja megbontani?

  Kedvelés

 7. ÉÉÉljen az Rmdsz! ÉÉÉljen az Rmdsz! tapsi,tapsi,tapsi füles Olivér de milyen ügyes!Most dicsértelek a szemléletváltásról s máris rájottem,hogy miért ez a szemléletváltás Rmdsz nagy tettét elöre kellett harangozni.:)Még elfelejtettek valamit amire jogosan rákérdeztél Blogbejegyzésedben a 3 magyar lány ügye!( a tavalyi magyar román kézilabdamecs kapcsán elöállitottak nem emlékszem pontosan hány fiatalt “KOlozsvár visszavár” benner miatt akkor is ott volt a új jobbodal náci jelképpel akkor is ugyanezt kellett volna csinálnia az Rmdsznek.A benner értelmezhető és nem fogható rá xenofob,náci,kicsengés,annál inkább az amit skandált a szurkolotáboruk egy része és jelképek használatai igen kifejezöek voltak.Nem mondom mert ha nem lett volna annyi rendör kapott volna a magyarul beszélő rész bizonyára sejtheti mindenki.)szóval ennyit az érdekképviseletről,rézlehajlásról stb. HA te javasoltad Olivér a javaslatot akkor is jó eggyütműködés volt.Nme baj legalább ez a szemlélet jó irányú 😛

  Kedvelés

 8. Gajdos György

  No, ilyenek a “román barátaitok”. Amíg engedtek a magatokéból addig barátok. Hajrá interetnikus béke címén történő lemondás-sorozat!!! Kérdéseim: ha olyan nagy barátok miért nincsenek magyar helységnévtáblák, miért nincs magyar nyelv az adminisztrációban, miért nincsenek képviselve magyar szempontok a városrendezésben, miért nincs magyar egyetem stb.? Nem-e azért barátaitok, hogy nyomást gyakoroljanak rátok a “barátságukkal” és a “gyümölcsöző eggyüttműkődés” perspektívájával és ne adjanak semmit? Csak a vak nem látja, hogy egy percre sem hagyták abba az elrománosítást. Ti áltatjátok magatokat “whishful thinking”-gel.

  Kedvelés

 9. @Humus: Most már sehogy sem jó?! Korántsem volt összejátszás, hanem eredményes újságírói, bloggeri tevékenykedés. A Szabadságban megjelent cikk és az éjfél után írt, tehát mai dátummal megjelenő blogbejegyzés hatására cselekedtek. Lehet viszont, hogy ezek csak felgyorsították a folyamatot. Az eredmény mindenképpen pozitív.

  Nem lehet annyira utálni az RMDSZ-t, hogy ne forduljunk hozzá, amikor a magyarság érdekeinek képviseletéről és megvédéséről van szó.

  Jómagam nem tudtam (hiszed, vagy sem), hogy az RMDSZ lépni fog. Örvendem viszont, hogy a Szabadság és a blogom hatására megtette.

  Kedvelés

 10. Gajdos György

  Ez esetben elismerem az rmdsz érdemeit még én is. Végre tesznek valamit egy feltárt esemény kapcsán. De a románok gondolatvilágát mi tártuk fel.

  Kedvelés

 11. Gajdos György

  Hát ez a kettős mérce bizonyítja, hogy a románok mindenféle “magyarbarát” imidzsépítésük ellenére igazán nem hajlandóak kompromisszumokra, legalábbis nem szép szóval. Ez nyilvánult meg most is, hogy az ND-t ejnye bejnyével kimentik (dec 1jén kimondottan hazudtak amikor megígérték, hogy büntetik az ND-t, nem büntettek ND-st) míg minket hát legalábbis miliméteres pontossággal ha nem éppen túlozva sarokba szorítanak a legkisebb ügyért.

  Kedvelés

 12. kolev

  Mindenképpen dicséretes ez a lépése az RMDSZ-nek, csak sokkal hamarabb kellett volna ezt megteni, még az első Noua Dreaptas tüntetéseknél, akcióknál…Nagyon valószinű, hogy most is csak azért tették meg, mert nagy volt a nyomás a közvélemény és a média felől és már szégyelték, hogy nem tesznek semmit.Csak most nem kell leállni ennél az egy feljelentésnél, kell folytatni minden fronton a harcot, például perelni a rendőrséget jogsértésért és túlkapásért akár Strassbourgig is a három lány és ez elkobzott térkép esete miatt.
  Továbbá szörnyen felháboritónak tartom hogy a rendőrség hergelhető egyének által (napocanews újságiró), befolyásolható, és szóbeli “jelentésekre” cselekszik.Felháboritónak tartom azt is, hogy demokratikus, jogtisztelőnek magát való országban egy nemzeti kisebbség ünnepségén a Titkosszolgálat kémkedik.(Gárda jelenlététől függetelnül indokolatlan).Ez ellen is komolyan irogatni kéne a médiában és nyomást gyakorolni !
  Végre nem lapult az RMDSZ! De nem elég elöjönni az odúból és aztán gyorsan visszamenni! Bátran, határozottan kell harcolni annak a kisebbségnek a jogaiért, amit azt mondod, képviselsz!
  Remélem ezentúl nem kell majd más mondja, unszolja őket…remélem legközelebb igazság és magyarságtudatuk fogja sugni nekik: CSELEKEDNI,LÉPNI KELL!

  Kedvelés

 13. betamás

  December 1-vel kapcsolatosan a kettos merce egyertelmu. A Marcius 14-i ND tuntetesre vonatkozo felveteleken viszont en nem lattam tiltott szimbolumokat. Kivacsi vagyok, mi szerepel a feljelentesben.

  Kedvelés

 14. arnold

  Csak az a dolog magyarázhatatlan nekem, hogy az RMDSZ mint érdekvédelmi szervezet, miért csak késve, kb. 1o nappal a történtek után, majdnemhogy hátulról, a közvélemény által túszkolva reagál a történtekre. Mert, többek között, ezek a megkésett, tétova reakciók is hozzájárulnak a radikálisabb, társadalmi együttélés szempontjából szalonképtelenebb, mozgalmak, csoportosulások aktivizálódásához, térnyeréséhez. Ugyanez vonatkozik a ND. viszonylatában a rendőrségre is. De ha a NRP politikai tényező, CV Tudor és G. Becali EU parlamneti képviselők stb. akkor bonyolódik a dolog de nem hinném, hogy erre a legoptimálisabb válasz a Magyar Gárda meg társai. Sajnos a “De a románok gondolatvilágát mi tártuk fel.” kitétel is éppen annyira értelmezhetetlen nekem mint a “Mergeti inapoi in Asia” vagy jobb (jobb?) esetben a “Mergeti in Ungaria”stb.

  Kedvelés

 15. arnold

  Arra meg kimondottan (lúdbörző háttal úgyan) kiváncsi lennék hogy az igen hetyke, harcias MG. tagok, szimpatizánsok az “interetnikus béke” helyett milyen politikai, társadalmi megoldást, variánst, alternativát kinálnak.

  Kedvelés

 16. Csoma Botond

  Kedves Arnold es Kolev!

  A 10 napos késésnek az az oka, hogy csak a tegnap kerültek birtokomba azok a fotók, amelyek bizonyítják a náci jelvények használatát. Egy ilyen jellegű feljelentés esetén célszerű bizonyítékokat is mellékelni.

  Kedvelés

 17. arnold

  Eeeeeegen, ha akarom terhes, ha akarom vemhes
  És az alábbi képeket már 15-én lehetett szemezgetni a helyi sajtóban.
  http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=39781
  http://www.ftr.ro/ziua-maghiarilor-intimpinata-cu-proteste-romanesti-37603.php
  http://www.citynews.ro/cluj/din-oras-10/foto-noua-dreapta-protesteaza-impotriva-regionalizarii-75794/galerie-foto-147761/?BackURL=L2NsdWovZGluLW9yYXMtMTAvZm90by1ub3VhLWRyZWFwdGEtcHJvdGVzdGVhemEtaW1wb3RyaXZhLXJlZ2lvbmFsaXphcmlpLTc1Nzk0Lw==

  Ezekhez pedig csak a ND. honlapcimét kell csatolni és mindjárt kimeritik a faji úszitás, idegengyülölet stb., a hatályos román alkotmány által idevonatkozó és büntetetendő cikkelyeit.
  Persze én nem mondom hogy jobb lésőn mint soha, de most, hogy rákerestem egy pár helyi meg központi lap törölte a márciusi kolozsvári ND megnyivánulásokról készült fotókat.

  Kedvelés

 18. egyetemista tizenéves

  E cikk kapcsán merült fel, igazolódott bennem, hogy úgy az ND, mint pl. a Napocanews a titkosszolgálatok kinyújtott karjai. Napnál is világosabb.

  Diverziókeltés, uszítás, románosítás, magyarellenesség jellemzi mindkét szervezetet, akárcsak a titkosszolgálatokat – gondoljunk csak a fekete márciusra.

  Kedvelés

 19. @Tisztelt Csoma Botond!

  Elnézésével, ha megengedi.Tudom hogy a válasz nem nekem szánt de a válasza dörzsöli az orromat.Csak annnyit szeretnék ehez hozzáfűzni,hogy a tavaly párhuzamosan vonult fel március 15 én az ND akkor is ugyanezek a jelképek voltak a sajtóban az utcán.A tavalyi Magyar-Román kézilabdameccsen történtek ugyancsak részrehajló és tulkapást tanusitó rendöri intézkedést láttattak(annak ellenére megvédtek minket magyarajkuakat a sportcsrnok kimenetelénél márcsak a jelenlétükkel,szóval ebből a szempontból rendben volt) a magyar konzulnak levél révén is megfogalmazódtak a történtek(erről részletesebbben fentebb irtam) az után megoldásról már nem halottam sajnos semmit.

  HA a jelképeket nem látta gondolom a 3 diáklány jogtalan elöállitásáról és megbüntetéséről hallott ezzel kapcsolatosan mikor foglalnak állást?

  Ha ez sem győzte meg akkor még beirhatok majd párat.KÖvetkezésképpen a földön kell járni és figyelni cselekedni megkapni a kellő csatornákat a törvényes kereteket,megtalálva,reagálni s nem mentegetőzni!

  Tudom hogy úgy nehéz elérni valamit ha ön felszólal a tanácsban és László elvtárs ellentmond önnek a román tanácsosok szeme láttán magyar ügyek kapcsán.Röhelyes a képviseletünk Molnos,Czika,LÁszló urfi estete Apostuval többiek bizonyára bollógatók mert még a nevük se marad meg senki emlékezetébe.Nem kell mentegetőzni és várni bloggos és más forumos beszollások nyomására közvéleménykutatására s aztán cselekedni azért voltak megválasztva,hogy a közösség érdekeit szolgálják!

  MAradok tisztelettel, egy szavazó polgár

  Kedvelés

 20. Gajdos Gyorgy

  Ha a Gárda és a Vármegye nem jelenik meg december 1jén, és Március 15kén, akkor a Noua Dreapta ezen a 15én vígan tombolhatott volna akárcsak 2009ben. Az Rmdsz erőtlenjei és a tehetetlenségünket bizonygató, 100szor megalázott magyarság pedig lehorgasztott fejjel igyekezett volna elfelejteni ezt a napot is, azzal az mártíri hozzáállással hogy majd csak elérkezik az igazi tolerancia korszaka is, csak bírjuk most ki bölcsen a lábtörlő szerepét.
  Megmutattuk, hogy kell helyzetet teremteni, hogy kell cselekvési kényszer elé állítani őket, hogy betiltsák az NDsek ez évi randlírozását, s mennyi változatos módon lehet aztán ellenük fordítani saját ösztönös indíttatású intézkedéseiket.
  Jó kérdések hangzottak el: a tavaly miért nem voltak feljelentések az Rmdsz részéről? Egyáltalán, mióta létezik ND miért nem volt Rmdsz reagálás? (mármint nem nyilatkozat jellegű, hanem jogi)

  Kedvelés

 21. Kolozsvari

  @ Gajdos Gyorgy

  A garda s a HVIM csak gondot es bajt okozot.
  S ha ti nem letettek volna, akkor nem lettek volna felizgatva a rendorok, és az NDsek.
  Komolyan na, nem vág valami jól az eszed, ha még mindig azt hiszed, h ti jót is tudtok tenni valakinek…

  Kedvelés

 22. Gajdos György

  @Kolozsvári
  “S ha ti nem letettek volna, akkor nem lettek volna felizgatva a rendorok, és az NDsek.” Te vagy ez évben kerültél a kolozsvári közéletbe vagy azok közé az elfogultak közé tartozol akik képtelenek tudomásul venni a nekik nem tetsző tényeket. Felsorolom a kolozsvári állapotokat amelyek a Székely Szakasz bárminemű kolozsvári akciója előtt léteztek:
  Az ND HIVATALOS ENGEDÉLLYEL rendezett magyarellenes tüntetést március 15kén a mi Ünnepünkön az előző években és mindig megzavarták Ünnepünket. HOL A BEJEGYZÉSED MÁSODRANGÚ ROMÁN ÁLLAMPOLGÁR KOLOZSVARI EBBEN AZ ÜGYBEN?
  Az ND és más magyarellenes huligánok évekkel előttünk is léteztek, már csak ezért se mossuk össze a Székely Szakaszt valami magyargyűlölő szervezettel. Minden évben belerondítottak Nemzeti Ünnepünkbe és nem tehettünk semmit, csak tudomásul vettük hogy nekik lehet, ők megússzák. Magyarokat (lányokat!) vertek és késeltek meg rendszeresen a Sora előtt kimondottan azért mert magyarul beszélnek. 2008ban megöltek egy magyar fiút mert magyarul beszélt, később az etnikai incidensek elkerülése végett tudatosan futbalhuligán beállítottságúnak hazudták az esetet. Az ND futbalhuligánokből áll az igaz, de azért verték agyon mert magyarul beszélt a szórakozóhelyen. Híre van annak, hogy Kváron verik a magyarokat, a román hatalom pedig tojik rá, csak a látszatra ügyel, sokszor még arra sem.

  Sok éve már hogy román huligánok nem zavarták meg, nem tartottak ellentüntetést és a rendőrség mindent megtett hogy zavartalan legyen, a polgármesteri hivatal nem adott nekik engedélyt ellentüntetésre (bezzeg a tavaly és tavalyelőtt adott! Tehát az ND-nek hivatalos engedéllyel lehetett magyarellenes felvonulást rendezni a magyarok Nemzeti Ünnepén, ez a kedves polgármesteretek, EZÉRT KELLETT NEKÜNK IS DEC1JÉN KOSZORÚZNI, hogy lássák milyen érzés) stb

  Ezúttal sikerült nekünk helyzetet teremteni, nem csak kullogni az események után a kisebbik rosszat választva, ahogy az udmr szokta, hanem mi kezdeményeztünk és cselekvési kényszerbe hoztuk a román karhatalmat. Nem engedhették meg az ND-s randlírozást 15re mert megoldottuk hogy mi kimenjünk. Megelőztük őket és kész helyzet elé állítottuk őket. Ők érzékelik hogy most fordított volt a helyzet, megcsóváltuk őket és erre az egész bekísérés, legyen meg az ő elégtételük.

  (Moderálva)

  Kedvelés

 23. Gajdos György

  Hír:

  “Magyarverés Medgyesen

  Súlyosan bántalmaztak több medgyesi magyar fiatalt, akik az RMDSZ Szeben megyei és medgyesi városi szervezetének rendezvényén vettek részt április 5-én, hétfőn – adta hírül az RMDSZ sajtóirodája.
  A Szövetség Szeben megyei vezetői az incidenst etnikai konfliktusként ítélik meg, úgy vélik, ez nyílt támadás a medgyesi magyar közösség ellen.”

  Na, hol vagytok toleránsok? Arnold, kolozsvari? Hogy halad, ” 8 évre a funári őrűlet után,a végre megérkező européer szellemiség”? Szerintetek a román rendőrség azért fog a sarkára állni mert az udmr eljárja? Amúgy az udmr nincs kormányon és de facto nem kormányzati tényező már jó ideje? Hm… Tele vagyunk beépített, hangulat és tudatromboló árulókkal. Magyar nevük lehet de a tudatrombolás szánalmas iparában dolgoznak.

  Kedvelés

 24. arnold

  @Gajdos György. S, te amúgy a az “aggyisten-szebb jövőt” szajkozáson kivül, személy szerint és konkrétan, mit fogsz tenni? Persze támadni az udémérét, minden veletek nem, egy kórusban, csaholót ellenségnek, hazaárulónak kikiáltani tudom ezt nagyon jól csináljátok. Más egyébb? Különben Funar 12 évig volt K-vár polgármestere és jobban tudom mint te (mert itt éltem, gondolom te nem) mit jelentett és mit jelent még most is a köztudatban, erkölcsben, toleranciában. Ha viszont te ennek a Funarnak a magyar tükörképe akarsz lenni lelked rajta. De mintha az az érzésem lenne, hogy csak egy szánalmas kis, keritésen kivüli, bekiabáló vagy. Ezek után rád és időnkénti hőzöngéseidre szót vesztegedni, részemről, nem érdemes. 🙂

  Kedvelés

 25. Gajdos György

  @ arnold
  “Gajdos György. S, te amúgy a az “aggyisten-szebb jövőt” szajkozáson kivül, személy szerint és konkrétan, mit fogsz tenni? ”

  Régi megfigyelésem hogy az elfogult ember minden félórában újra ugyanazt kérdezi amit előzőleg már többször kérdezett és amire többszörösen választ kapott minden alkalommal. Egyszerűen valahányszor eltelik némi idő, újrakezdi tiszta lappal a fixa ideáját mintha mi sem történt volna azelőtt.

  Hogy te kolozsvári vagy én pedig nem és ettől milyen fölényesen osztod az észt. Tudod mit, én kolozsvári vagyok, itt születtem )nem úgy mint az a jópár udemerista senkiházi, aki idejöve meg van rökönyödve ettől a “nagyvárostól”), itt végeztem tanulmányaimat, itt élek, átéltem funárt, akár hiszed akár nem. Nem lennék meglepve ha nem hinnéd elvakult, elmeszesedett fejedben, mert látom erre építettél mindent. Tévedtél.

  Már többször elmondtam, de hiába, akinek az a megélhetése hogy ne csináljon semmit és másokat is megakadályozzon a cselekvésben,nem ér többet mint hogy bemásoljam neki e blogból valahol máshol már leírt szövegből.
  Ha mi létezünk a román hatalom rá lesz kényszerülve hogy elejét vegye ezeknek az atrocitásoknak, különben eszkalálódik a helyzet.. Meg is látszott az idei Március 15kén. Sok éve már hogy román huligánok nem zavarták meg, nem tartottak ellentüntetést és a rendőrség mindent megtett hogy zavartalan legyen, a polgármesteri hivatal nem adott nekik engedélyt ellentüntetésre (bezzeg a tavaly adott!) stb. Persze ezt ők vereségként élik meg, ezúttal sikerült nekünk helyzetet teremteni, nem csak kullogni az események után a kisebbik rosszat választva, ahogy az udmr szokta, hanem mi kezdeményeztünk és cselekvési kényszerbe hoztuk a román karhatalmat. Még többen kell legyünk és minden városban ahol él magyarság.

  Kedvelés

 26. Kolozsvári

  “Na, hol vagytok toleránsok? Arnold, kolozsvari? Hogy halad, ” 8 évre a funári őrűlet után,a végre megérkező européer szellemiség”?”

  Funar kolozsvári polgármester volt, a funari korszak pedig Kolozsvárra vonatkozott. Ne haragudj, de semmi közze Medgyeshez.

  “Te vagy ez évben kerültél a kolozsvári közéletbe vagy azok közé az elfogultak közé tartozol akik képtelenek tudomásul venni a nekik nem tetsző tényeket”

  Kolozsváron élek születésem napjától, és igenis folyamatosan figyelem hogy mi történik városomba. És igenis tudomásul veszem a nekem nem tetsző tényeket is, a bejegyzésed ezen része inkább rád illik. Tudod, az ember általában magából indul ki.

  Az NDs tüntetések pedig sokkal kisebb méretűek, sokkal kevesebb szimpatizáns vonzannak, mind régebb. Ez pedig arra utal, h lejárt az idejük, és csak akkor élednek újra, ha a kedves gárdád ingereli őket.

  “Ha mi létezünk a román hatalom rá lesz kényszerülve hogy elejét vegye ezeknek az atrocitásoknak, különben eszkalálódik a helyzet..”

  És mi lesz? Kiáll 5 taknyos kölyök 50 NDsel? És kiporolnak egy kicsit, s lehet elegetek lesz ebből a gárdás játékból, lehet megjön az eszetek egy kicsit, s rájösztök hogy eszméitek és ideológiátok már 60-70 éve idejemúlt, s fénykorában sem működött egyetlen társadalomban sem.

  “Nem engedhették meg az ND-s randlírozást 15re mert megoldottuk hogy mi kimenjünk.”

  Azert nem kapott az ND 15kere, mert képviselve van annyira a magyarság a közigazgatásban, hogy ez ne történjék meg. S mert léteznek Kolozsváron még gondolkozó emberek is, nem csak mindeféle gardista jelöltek. Vannak akik törvényeknek hisznek, nem pedig radikális eszméknek.

  Amúgy pedig ha legalább a szervezők szélesebb köre tudta volna hogy jösztök, vagy a sajtóba kimegy a dolog, biztos vagyok benne, hogy nem engedtek volna felvonulni.
  S akkor lett volna egy tisztességes március 15dike Kolozsváron.
  Végre nem zavartak az NDsek, s erre jösztök ti bajt kavarni…
  Szánnivaló, szégyelni való szervezetetek van… Én legalábbis szégyelem, hogy az erdélyi magyaroknak is van egy ilyen szerveztük….

  Kedvelés

 27. arnold

  @Kolozsvári. Tulajdonképpen kivel is van dolgunk.

  “Március 15 Kolozsváron (egy szemtanú beszámolója)

  A Magyar Gárda győri Wass Albert zászlóalj Székely Szakaszának Kolozsvári bevetése, 2010 március 15-én, a világ összmagyarságának Nemzeti Ünnepén

  A bevetést megelőző hetekben lázas munkával készült a Székely Szakasz a március 15-i forradalmi pillanat méltó megemlékezésére. ….Terveinket a logisztika, a jog, az ünnepségre való tekintettel erkölcsi és az összmagyarság iránti felelősség korlátai között kellett átgondolnunk. Komoly elméleti tanulmányokat és vitákat követően letisztult műveleti tervvel állhattunk elő. …..A szakasz egy része, élén a szakaszparancsnokkal, 15-én reggel, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjaival találkozott az előre megbeszélt találkahelyen. …..
  A résztvevő Székely Szakasz tagok a Vármegyések által szervezett menetoszlopban foglaltak kiemelkedő láthatóságú helyet, amelyre a média jelentős érdeklődése miatt nagy szükség is volt.
  ……Mint utólag kiderült a médiában, különösen az oláh nyelvűben (amely kiemelt célpontunk volt), gyakorlatilag monopolizáltuk a március 15-ről szóló tudósításokat.
  ……ahol az RMDSZ és egyéb, időnként nemzetáruló, meghunyászkodó “magyar” szervezetek is hagyományosan ünnepelni szoktak……
  ….. keveredett a hivatalosabb és mindenféle sosemvolt diákszervezet által verbuvált apró csoportocskával. Szónoklatok hangzottak el e csoportocskák részéről, a polgármester, a Magyar Köztársaság Kolozsvári Főkonzulja részéről (aki egyértelműen kivívta magának a hallgatóság nemtetszését hosszú oláh monológjával), a városi RMDSZ vezetők stb.részéről.
  ……amikor a néhány méterre oldalt haladó Szakaszparancsnokunkat valaki félrevonta, aminek a többi gárdista bajtárs nem tulajdonított különösebb fontosságot hiszen többen, ismerősők és ismeretlenek, érdeklődtek irántunk személyesen a korábbi felvonulásunk alatt. Ezúttal úgy alakult, hogy az elvont szakaszparancsnok mellett egy leparkolt rendőrautó látványa keltette fel figyelmünket,amelyet azelőtt a vonulók csoportja takart. ….Törekvésünket meglepetésünkre sok civil és vármegyés azonnal támogatta, bekapcsolódva a lélektani felkészítésbe…..

  Gajdos György, gárdistajelölt, Kolozsvár”

  Mit mondjak, elképesztő ….bevetés, logisztika, bajtárs, oláhok, műveleti terv, nemzetáruló stb. Visszaköszön a múlt ….Kitartás, éljen Szállasi hasonló barmok és hasonló baromságok. Méghogy G.G kolozsvári…kolozsváron született…esetleg…de egy szánalmas-megelőlegezem az enyhitő körülményt- naiv, megvezetett kolozsvárisághoz méltatlan személy. 😦

  (Moderálva)

  Kedvelés

 28. Gajdos György

  @kolozsvari
  “Funar kolozsvári polgármester volt, a funari korszak pedig Kolozsvárra vonatkozott. Ne haragudj, de semmi közze Medgyeshez.” Hogy bírod magad, ember? Ha egy nacionalista politikus közhangulatot szít, akkor nem csak a saját városában lesz érzékelhető. Medgyeshez az a köze funarnak, hogy a románság jelentős részében fellelhtő folyamatos magyarellenességnek a bizonyítéka.

  “Az NDs tüntetések pedig sokkal kisebb méretűek, sokkal kevesebb szimpatizáns vonzannak, mind régebb. Ez pedig arra utal, h lejárt az idejük, és csak akkor élednek újra, ha a kedves gárdád ingereli őket.” Mind Gyergyóban, mind Sepsiszentgyörgyön dec1jén és Kolozsváron március 14én az NDs tüntetések megelőzték a magyar szervezeteket. Akkor tüntettek amikor még nem ingerelte őket senki. Érted miért fontos az időrendi sorrend?

  “És mi lesz? Kiáll 5 taknyos kölyök 50 NDsel? És kiporolnak egy kicsit, s lehet elegetek lesz ebből a gárdás játékból, lehet megjön az eszetek egy kicsit, s rájösztök hogy eszméitek és ideológiátok már 60-70 éve idejemúlt, s fénykorában sem működött egyetlen társadalomban sem.”
  Tipikus maszatolás. Honnan tudod te, hogyan műkődünk? Honnan veszed az “aggódást”, hogy mi lesz velünk? Mi közöd hozzá? Mi a relevanciája számodra? Valaki megkért, hogy kiállj 50 Nd-sel szemben? Valaki kérte az erdélyi magyarságot, a köznépet, hogy ötödmagával kiálljon az Ndvel szemben? Mitől vagy felháborodva? Milyen ideólógiánk van nekünk, na hadd halljam?

  “Azert nem kapott az ND 15kere, mert képviselve van annyira a magyarság a közigazgatásban, hogy ez ne történjék meg. ” A tavaly és a tavaly előtt nem volt képviselve annyira a magyarság? Azelőtt nem létezett ND, csak nehogy magadra vedd a dicsőséget.

  “Amúgy pedig ha legalább a szervezők szélesebb köre tudta volna hogy jösztök, vagy a sajtóba kimegy a dolog, biztos vagyok benne, hogy nem engedtek volna felvonulni.” Ne haragudj, ez már pofátlanság. Vedd elő a fotókat és nézd meg a Bocskai gúnyásokat és Árpádsávos zászlókat honnan kezdődnek, meddig tartanak. Mi voltunk a szervezők szélesebb köre (felahsználva a kevésbé megbélyegzett szervezeteket az engedélyek megszerzésére) . Az udmr a szokásost szervezte, elfért a járdán a Biasini előtt.

  Kedvelés

 29. Gajdos György

  udmr-nek: kedves román rendőrségetek, amely a veletek való együttműködésnek hála a tolerancia oly magas fokára lépett, hogy jobban bratyiztok velük mint szegény, megvert, megfélemlített szavazóitokkal, fogódz meg jól, nem ismerte el a medgyesi magyarverés etnikai indítékát. Pedig, udmr-ista barátaim, azt még ti is szóvá tettétek. Na mondd, ez nem meglepő?!…..
  Csak azt nem tudom, hogy nem sül le a képetekről a bőr, ha azokra gondoltok akik elszenvedik ezeket a veréseket. Mit számít nekik a ti “haladunk, jó úton vagyunk” hazugságotok? Azokra akiket a Sora előtt megvertek, megkéseltek, akit 2008ban meggyilkoltak, akik tehetetlen dühvel olvasták az újságokban, hogy Március 15én hivatalos hatósági engedéllyel provokáltak minket s ez mind azelőtt, hogy mi egyáltalán színre léptünk volna (ezt a szenilisebek kedvéért úgy látszik muszáj hozzátenni). Hogy érezheti magát az a megvert személy, ha rátok, erőtlen, önbizalom és tudatromboló, sajtó útján elnyomó udmrista “vezetésre” gondol… Tényleg hiszitek, hogy mehet ez míg a világ?

  Kedvelés

 30. Kolozsvári

  Csak még annyi, hogy ha a gárda a magyarság érdekeit akarja “képviselni”, akkor igenis közöm van hozzám. Ha megjelentek Kolozsváron, igenis közöm van hozzá. S ha bemocskoljátok az ünnepemet, igenis közöm van hozzá.
  A szervezetetek egy paramilitáris, neonáci szervezet, mellyel nem érdemes szóba állni. Nem egy világon élünk, nem ugyanaz a realitás van előttem, mind előtted.
  Tehát, én is egyetértek arnoldal, s ” Az okosabb enged, a szamár szenved” elv alapján nem folytatom ezt a vitát.

  De azért mindenesetre Gajdos György, szégyelheted magad, hogy ilyen szervezetek érdekeit és eszméid felvállalod.
  Tudom, teljes jogodban áll, de azért mégis csak hiányzik egy kereked…

  Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s