Na, alakulnak a dolgok a 11+2 pont ügyében


Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete csúcsvezetőjének részleges passzivitása következtében tér nyílt a politikai alakulat más tisztségviselőinek. Ezt jelen pillanatban leginkább Csoma Botond városi tanácsos, frakcióvezető, a Kolozs megyei RMDSZ szervezési alelnöke, az Állami Birtokok Ügynökségének az igazgatója, a megyei földosztó bizottság tagja használja ki, s jól teszi, ugyanis a közösség érdekében ténykedik, s felvállalja azokat az ügyeket, amelyek már régen megoldásra várnak.

llyen például a 11+2 pont.

Ez a manőver viszont komoly felelősséggel jár. Az ő nevéhez kötődik majd a siker, s az esetleges kudarc egyaránt.

Kudarchoz vezethet például az, hogy konkrét határidőkben nem állapotdtak meg Apostuval. Erről szóló vezércikkem ide kattintva olvasható.

Jelenleg semmi nincs magyarol a honlapon

Kezdenek mozogni a dolgok a 11+2 pont ügyében: minden jel szerint magyarra fordítják a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal honlapjának egy részét.

Megnéztem Marosvásárhely (kétnyelvű), Nagyvárad (kétnyelvű), Zilah, Szatmárnémeti (kétnyelvű) és Nagykároly honlapját. Csak a zilahin és a szatmárnémetin nincs semmilyen magyar tartalom.

A kolozsvári helyhatóság weboldala miért nem lehet kétnyelvű?

Na, alakulnak a dolgok a 11+2 pont ügyében” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Sandor

  Azért, mert az általad felsorolt városok közül csak Zilahon s Kolozsvárott nincs ki a 20%-nyi magyar.
  Ahol van 20%, ott törvény szerint kötelező a magyar változata a honlapnak (a 215/2001-es törvény alapján). Váradon nem akarták feltenni, per is indult erről, így inkább feltették, Vásárhelyen meg épp most perelnek, mert hiányos a magyar változat. Az ugyanis nem egyértelmű, hogy mennyire s mit kell magyarra fordítani.
  De például Aradon, Zsombolyán nincs ki a 20%, de van magyar változat (bár csonka). Temesváron meg volt, de levették.
  Egyébként szép számban vannak olyan székely települések, ahol nincs román csak magyar változat. Ami ‘fordítva’, de szintén törvénysértő.

  Kedvelés

 2. kisspista

  Hát azért enyhén szólva túlzás azt kijelenteni, hogy “Na, alakulnak a dolgok a 11+2 pont ügyében”.A kolozsvári magyarság számára amig semmilyen előrelépés nem tapasztalható a város bejáratánál elhelyezendő két vagy tőbbnyelvü tábla ügyében vagy a magyarságot sértő Funar korszakbeli feliratok eltüntetésének ügyében, addig minden marad úgy ahogy a magyarellenes román pártok akarják.Majd ha visszakapja egyetlen egy utca is régi nevét a Jókai, Kossuth, Deák Ferenc, Dózsa György, Petőfi (a régi),Pata stb. közül, akkor mondhatjuk, hogy alakulnak a dolgok.Ne altassuk magunkat a Polgármesteri Hivatal weboldalának magyar nyelven is történő esetleges megjelenésével, vagy magyar nyelvü kulturális tartalmú szórólapok terjesztésével.

  Kedvelés

 3. Visszajelzés: Nincs politikai akarat a multikulturalizmus megvalósítására Kolozsváron « Kiss Olivér próbálkozós blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s