Finnországi és észtországi élmények (III. rész – Arcok, sorsok, helyzetek Turkuban) (ÉSZBONTÓ FELVÉTELEKKEL!)


Művészi szemek...

Elérkeztem tartózkodásom ötödik, s egyben utolsó napjához a finnországi Turkuban. Ma, szeptember 5-én tovább utazom Helsinkibe, ahol kilencedikéig vagy tizedikéig maradok.

Volt itt minden: múzeum, kiállítás, katedrális, installáció megtekintése, szigetvilág, CouchSurfing, azaz KanapéSzörfözés, váratlan helyzetek, új ismerősök, napos és esős idő, meleg és hideg, hatalmas pörgés és néhány órányi unalom. Házigazdám, Lassi a vendégszeretet mintapéldája. Körbevezetett a városon, megmutatta a látványosságokat, főzött (!), nekem viszont mosogatnom kellett. Mindig ügyelt arra, hogy reggel ne ébresszen fel (matracom a nappaliban van), sokat beszélgettünk Finnországról, az itteni életkörülményekről, közoktatásról, gazdasági helyzetről, miegymás.

Rendkívül vegyes és érdekes társaság gyűlt össze szeptember 3-án a CouchSurfing találkozón: volt ott kínai, német, koreai, erdélyi magyar, finnországi svéd és fordítva stb. Mindig izgalmas egy ilyen vegyes társasággal kocsmázni.

Nos, de a fényképek sokkal többet elmondanak…

Jujj!
Büszkén árulják...
Mr. Gangster receptes könyvet olvas...
Jól gondold meg, a szárnyam alól ugyanis nincs menekvés...
Turkuban is vannak vasutas szurkolók
Szinte mindenhol két-, sőt háromnyelvű feliratok olvashatók
Cipőtisztítő majdnem valamennyi tömbház bejárata előtt. Senki sem lopja el őket...
Az Åland-szigetek Finnország és Svádország között helyezkednek el, s autonóm tartományként működnek. Jó-jó, de ennyire? 🙂 (A felvétel Turkuban készült, nem pedig az Åland-szigeteken)


Az alábbi felvételek a a város központjában tartott szombati piacon készültek:

Néhány órát tart, aztán mindenki összeszedi a portékáját, s hazamegy
Székely atyafi a piacon... 🙂
Ő is árul
Mindenki tátott szájjal maradt...
Zuhanás... 🙂
Multietni, multifaji és multikulti

Finnországi és észtországi élmények (III. rész – Arcok, sorsok, helyzetek Turkuban) (ÉSZBONTÓ FELVÉTELEKKEL!)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Zs Elod

    A gangszteres es a szekely atyafis keped tetszik a ladast is jol elkaptad.. szerintem tolts fel egy-kettot a szabadsag versenyre.. ha benne vagy jobban erzed min lehetne/kene jobbitani..

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!