Megáll az eszem!!! Miért ilyen ideges mindenki? Mert kampány van? Féltve érzi mindenki a pozícióját?


Mi értelme van ennyire egymásnak feszülni?

Szinte mindenki ideges, szinte mindenki nyugtalan, felháborodik, kikéri magának, azt hiszi, hogy ismét összeesküvés áldozatává vált, felhúzza az orrát, kilép a Yahoo Messengerről, azt mondja, többet soha sem szól hozzám. Érdekes, máskor lehetett (persze, voltak kivételek) nyugisan értekezni.

Egyes erdélyi magyar politikusok munkatársai, különböző RMDSZ-es és EMNT-s tisztségviselők úgy viselkednek mint a párzási időszakban levő macskák. Ismeritek, ugye, hogy milyen rettenetes és félelmetes hangokat adnak ki ilyenkor a macskák. Na, ezek a személyeknek is ilyen jellegű a hangszínük, hanglejtésük, hanghordozásuk.

Nem csoda, hisz kampány van

Egyrészt az RMDSZ-en belül, másrészt pedig jelentősen kiélesedett a harc az RMDSZ (még mielőtt valaki ebben is szándékot vélne felfedezni, sietek leírni, hogy azért írtam le előbb az érdekvédelmi szövetséget, mert hamarabb létezett, mint riválisa) és EMNT között.

Most a Mátyás-szoborcsoport újraavatása kapcsán. Komoly tét, ugyanis mindkét fél politikai tőkét próbál kovácsolni belőle.

Hányingerkeltő!

Mi javasoltuk hamarabb ezt és ezt a dátumot. Ti pofa be, mert mi szereztük rá a pénzt. Hogy is mertek arra gondolni, hogy a kongresszus kapcsán merült fel a február 27-i dátum? Ki mondta ezt nektek? Miket beszél Szőcs Géza?

– hangzanak el a kölcsönös vádak, s ugye, ki van középen: a sajtó képviselője. S azon a legkönnyebb elverni a port, nyomást gyakorolni rá.

Pénteken mindkét oldalról azzal vádoltak, hogy részrehajló lennék. Ha mindkét fél támad, akkor két lehetőséget látok: vagy eléggé középen helyezkedem el, vagy rosszul végzem a munkámat. Előbb az EMNT egyik jeles képviselője feltételezte ezt egy messengeres magánbeszélgetésen, este pedig az RMDSZ egyik embere telefonált, s kioktatott, hogyan kell újságot írni, hírportált szerkeszteni. WOW! Tizenhat év újságírói tevékenység után megértem ezt is.

Jó kis erdélyi magyar mizériás kézikönyv arról,

hogyan viselkednek egyesek, akiknek valamilyen közvetlen érdeke fűződik valamelyik jelölthöz, pártoz, civil szerveződéshez, ahonnan a fizetést kapják. Miért nem lehet ezt nyugodt, higgadt, kiegyensúlyozott hangnemben megejteni? Elnézést, bocsánat, rájöttem: kampány van.

Nem, a te anyádé!

De amikor valamelyik jelölt győzelme már annyira biztos, akkor miért oly görcsös a stábja? Pontosabban annak egy része… Miért nem alkalmazza a laid back attitűdöt?

Tehát: csak nyugodtan, ingerültség nélkül. Lejár a kampány, s akkor már nem leszünk jó ismerősök, nem viccelődünk többé, nem szórakozunk együtt? Csak azért mert pillanatnyilag valaki valakinek kampányol? Kár lenne. Nagy kár! Én semmiképpen sem szeretném. Mert a kampányok jönnek-mennek, az illető most éppen tisztségben van, de lehet, két hónap múlva már nem lesz ott, ilyen a politika, számtalan példa van erre. De mi még megyünk kirándulni, sörözni, barlangászni, akárcsak mondjuk 8 évvel ezelőtt, amikor az illető politikusok még szüzek voltak… 🙂  Politikai szempontból, természetesen… 🙂

Megáll az eszem!!! Miért ilyen ideges mindenki? Mert kampány van? Féltve érzi mindenki a pozícióját?” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Kelemen Hunor és stábja Carmen Moldovan román barátnője miatt görcsös, aki ráadásul PSDés. Akármennyire liberális az RMDSZ ez még sincs rendben egy nemzeti kisebbség vezetője esetében.
  A magyar sajtó feltűnően etikus ebben a kérdéskörben, pedig nem mindegy, hogy milyen modellt látunk, milyen modellről beszélünk, milyen modellen röhögünk egy sör mellett.

  Kedvelés

 2. bega

  Kibújt a szög a zsákból és megtalálta a foltját a becsületén
  Nyugi, 2 hónap múlva ha már nem is éppen ott
  de a környékén lesznek mindannyian
  és szűzérméket osztogatnak
  a független sajtó
  denevéreinek.

  Kedvelés

 3. kesztió

  @koliver:
  Basszus, még kedves is vagy! 😛 Mi történt? Talán itt

  a gazdasági válság [1],
  az RMDSZ [x],
  esetleg a világ [2]

  vége?

  @KSz:
  Amennyiben a ‘liberális’ kifejezést itt nem szitokszóként használtad, úgy megköszönném, de amúgy ki a fészkes fenének mi a franc köze is van ahhoz, hogy kinek éppen ki a barátnője? Ti nem tanultátok az óvodában, hogy ez még közszereplők esetében is magánügy?

  Kedvelés

 4. t.

  “Az országtartó urak sáfárkodását mi kérjük számon. A sajtó munkásaié legyen a kötelesség: szemmel tartani a vezetésre elhivatottak sáfárkodásait. Akinek pedig tollát nem vezeti az ő népének, az ő fajának erős szeretete, törje ketté a tollát, s hajítsa el.”
  Benedek Elek, A föld népe. Magyarság, 1902, január 4.

  Kedvelés

 5. Petra

  Olivér, az nem jutott eszedbe, hogy talán veled van a baj??? :))

  Ksz: egyszerűen aljas a hozzászólásod

  Kesztio: respect

  Kedvelés

 6. Pamacs

  A politikosok megőrültek, ez világos. Ilyenkor az újságírókat, a fordítókat hibáztatják ahelyett, hogy tükörbe néznének!

  Sztem Olivér teljesen korrekt újságíró, semmilyen érdekeltsége nincs egyik féllel kapcsolatban sem. Ez a lényeg!

  Kedvelés

 7. blekkendekker

  Nem kell izgulni, Olivér, kampány van. Csakhogy olyan rég volt kampány az RMDSZ-ben, hogy senki nem emlékszik, milyen az. Nyugi, ez a normális.

  KSz:
  Elég torz dolgok élnek a fejedben.

  Kedvelés

 8. arktik

  Ne stresszeld magad, kovetkezo valasztasoknal mar nem lesznek a parlamentben es akkor szent lesz a beke!

  Kedvelés

 9. irma

  Pontosan nem emlekszem, melyik roman TV – csatrnan lattam egyszer egy kerekasztal – beszelgetest, amelyen tobbek kozott ANTAL ARPAD, Sepsiszentgyorgy jelenlegi polgarmestere is reszt vett.

  Nagyon, de nagyon tetszett, ugy a beszedstilusa, mint az, amilyen intelligensen, tomoren tudta erveit felsorakoztatni igaza megvedese erdekeban, mert bizony nem a magas RMDSZ -es vezetokkel lebratyizo sajtorol volt szo.

  Taplraesett, hibatlan roman kiejtessel es helyesseggel tudta a vitat vinni, amit bizony egyik jelenlegi RMDSZ vezeto sem tud.

  Elegem van, nekem legalabbis a sok ooo – getesbol, meg dadogasbol.

  Szerintem ilyen RMDSZ vezetore lenne szuksege az erdelyi magyarsagnak.

  Kellene tobben is mellette szoljanak, ha meg nem keso, foltetlenul kellene indulnia a februari valasztasokon !!!!!!

  Kedvelés

 10. kesztió

  Egy kicsit kiveséztem a Kelemen Hunor magánéletét firtató és ezt a kampány tiszteletére negatív színben feltüntető mppes blog írását. És azon is érdekes elgondokozni, hogy ezek szerint Ekstein és Olosz úriembersége tényleg annyira magától értődő jelenség a rommagyar kampánytérben?

  (Ezen a blogon más blogbejegyzést csak kivételes esetekben reklámozok – K. O.)

  Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s