A Mátyás-szobor civil újraavatása: rendőri érdeklődés a flash mobon


A kékruhások afelől érdekődtek, ki a szervező… Amúgy kulturáltan, vidám hangulatban zajlott az akció.

Gratula a szervezőknek!

Vodpod videos no longer available.

A Mátyás-szobor civil újraavatása: rendőri érdeklődés a flash mobon” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. sk

  „Ha tovább folytatják a vitát, akkor nem kizárt, hogy a kolozsváriak spontánul megejtik az ünnepélyes felavatást” – fogalmazott félig viccesen László Attila.
  (http://szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPMainArticleScreen.vm/id/2761)

  “A kisbíró valami ilyesfélét talált mondani: neki ugyan majdnem mindegy, de ünnepeljünk már milyentes lehet, az istenért, mert ha nem, az istenadta nép megtanítja majd az urakat szőlőt kapálni, s újfent felavatja a királyszobrot. Aranyat beszélt ez az ember, vagy micsoda, de hogy, hogy nem, alig telt el három nap – ennyi szokott a mesében, na –, hát hírül adatik a virtuális világban, hogy 2011. január 20-án, semminek se az évfordulóján, pár perces villámcsődülettel (ok, flashmob! – a magyarítást a rádiós kollégáktól vettük át, nekünk tetszik 🙂 ) gyerünk a térre szobrot avatni.”
  (http://keditt.wordpress.com/2011/01/20/kiralymese-az-igazsagosrol/)

  Gratula a szervezőknek!

  Kedvelés

 2. Kedves Mátyás király!

  A minap olvasom, hogy sajnos nem tudnak leleplezni és felavatni téged. Anyukámtól hallottam, hogy te nagyon igazságos voltál az emberekkel és szerettél álruhába öltözve köztük járni.

  Tudod, most is ezt teszik a “királyok”. Felőltik a szép ruhájukat és próbálnak a nyomdokaidba lépni…igazságosan vezetni ezt az országot. Sajnos egy dolgot azonban mindenki elfeled: hogy Budán is csak egyszer volt kutyavásár. Ezt az országot is csak egyszer lehetett eladni, amit meg is tettek “királyaink”. Láthatod te is, hogy nincsenek tisztelettel az elődeik iránt, azok irányába, akik valóban tettek a népükért. Bíztosan hallottál arról, hogy van egy szép szobor emelve az emlékedre Kolozsvár főterén és hogy nem tudják eldönteni megérdemled-e ennek az emlékműnek a újraavatását. Jaj…ha még nem említettem volna restaurálták a szép lovas szobrodat. Egy bácsi csinálta aki tényleg nagyon szép munkát végzett. Bíztosan megnehezítette a dolgát, hogy évekig csak egy fa szerkezetű állvány vett körül téged. Na de, ami késik nem múlik alalpon mégis csak került egy kis arany a tarisznyába és sikrült!! Most nagyon szép minden csak egy a probléma. A népünk számára nagyon nehéz tisztelni a másikat. Épp ezért csak állsz ott egy helyben és várod velem együtt, hogy újra megadják számodra azt a tiszteletet, ami valóban jár neked és nem csak azért mert jól mutatsz egy olyan város központjában, ahol nincs tisztelet, tolerancia és együtt élési vágy.

  Sajnálom, hogy ezt a tudomásodra kellett hoznom, de ügy éreztem kötelességem. Üdvözöl az anyukám is aki már többször is látott téged!

  Kedvelés

 3. farkas adalbert

  mit szoltok arra ,hogy mar megint elhalasztottak a Matyas Kiraly szobor csoport atadasat, ahogy halottam marcius 3-5 kozott,lesz.

  Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s