A gerilla-akció neve: Ice Hotel és Ice Church (FOTÓ- és VIDEÓRIPORTTAL, illetve a Szabadságban közölt ÉLMÉNYBESZÁMOLÓVAL)


Mínusz 1 Celsius fok volt a hőmérséklet

Kivételesen nem csatlakoztam a hétvégi  off-road cucchoz, amely szintén egyedi élményt nyújtott volna (főleg a hóban sátorozás), hanem a Lázok Levente projektet választottam: Fogarasi-havasok, Bâlea-tó, Jégszálloda (Ice Hotel) és Jégtemplom (Ice Church).

Az én időszámításom szerint hajnalban indulunk Kolozsvárról, azaz ébredés 7-kor, indulás 8-kor: Teréz, Lenke, Alina, Sabina, Levente, Robi, s jómagam.

Szerencsére a kocsiban könnyen eltelik az idő, viccelődünk, a fő téma, természetesen a szex. Van, aki mélyen hallgat, mások viháncolnak, érdekes ilyenkor az emberek reakciója.

Észre sem vesszük, s már valahol a Bâlea-vízesésnél járunk. Innen drótkötélpályás libegővel felmentünk a Bâlea-tóhoz. Verőfényes napsütés, csodás táj.

Előzetes egyeztetésünk alapján (Kakasy Boti, uh.ro, köszönöm az elérhetőséget!) megkeresem Leo Klingeist, a komplexum menedzserét. A tavon korcsolyázik, nyugisan. Előbb engedélyt ad a filmezésre és a fotózásra, majd beszélgetünk: idén hatodik alkalommal megnyílt szállóban 14 kétágyas szoba várja a vendégeket, a befektetés értéke mintegy 40 ezer euró.

Annak ellenére, hogy az Ice Hotelről már a legnevesebb világlapokban, televíziós társaságok írtak/sugároztak Leo készségesen áll egy európai szinten kisvárosnak tekinthető kolozsvári újságíró rendelkezésére. Ez jól esett.

A többi majd kiderül a Szabadságban közölt élménybeszámolóból. 🙂

Ja, és este fél tizenegykor már Kolozsváron voltunk, megálltunk még Nagyszebenen is sétálni egy kicsit.

Igaz ugyan, hogy sokkal több időt töltöttünk a kocsiban/dobozban, mint a szabad levegőn, jómagam elégedetten tértem haza: végre láttam a jégszállót és a jégtemplomot.

Inkább beszéljenek a fényképek:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A gerilla-akció neve: Ice Hotel és Ice Church (FOTÓ- és VIDEÓRIPORTTAL, illetve a Szabadságban közölt ÉLMÉNYBESZÁMOLÓVAL)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. KBoti

    Szerencsétek volt a jó idővel… minket tejfehér köd kísért végig. Ha gondolod belinkelheted az ott készített fotóimat, az uh.ro fotógalériájában megtalálod.

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s