Milano, ti amo!


Milánó, érkezünk!

Minden valószínűség szerint ez lesz a jelszó, amikor Lenkicével, az unokatestvéremmel szerdán, május 25-én délelőtt visszatérünk Milanóból és Bergamoból.

A WizzAir menettérti repülőjegyet (mindennel együtt 120 lej. Igen, százhúsz új román lej!) április 8-án foglaltuk le hárman, de sajnos Ugron Szilárd nem tudott velünk tartani, így ketten vágunk neki az útnak.

A Kanapészörfölők (CouchSurfing) egyik milánói tagja biztosítja számunkra az ingyen szállást, s minden jel szerint Bergamoban is sikerül szállást találnunk. A többit (közszállítás, turisztikai attrakciók, múzeumok látogatása) is sikerült elintézni – köszönet Radu Pâslaru úrnak, Olaszország kolozsvári tiszteletbeli konzuljának!

Gépünk ma, azaz pénteken, május 20-án hajnali 6 órakor indul, így jó lenne már ágyba bújni!

Szóval: irány Milánó és Bergamo!

Milano, ti amo!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. marklh

    Ha már ott jártok (Bergamóban) – feltétlenül menjetek el a Donizetti múzeumba és este üljetek be az Il Circolino nevű kocsmába. Amolyan diákkocsma, az óváros (fent a hegyen) kellős közepén de egy jelentéktelen mellékutcában (Vicolo Sant’Agata 19). Egy szövetkezet tulajdonában van, igazi olasz cooperativáé, a törzsvendégek diákok és sakkozó-kártyázó középkorúak-nyugdíjasok, ráadásul nem is drága (fent az óvárosban minden nagyon drága!), a terasza rendkívül hangulatos estefelé, olyasmi mint a Bogya (ma: Pizzeria More) a Mikó utcában a 90-es évek elején, és nincs tele túristákkal. Sőt. A hegyi vasútat sem szabad kihagyni, és ha már fent vagytok, látni fogjátok azt az elhagyott kolostort a hegy túlsó oldalán (az “újvároshoz” képest), kb 1-2 kilométerre, menjetek le oda, hihetetlenül csendes, békés hely, diákok szoktak oda járni tanulni, elmélkedni, szerelmeskedni. Fent a hegyen van Donizetti szülőháza, valószínűleg már kinyitott, sokáig restaurálták.

    Kedvelés

  2. marklh

    Milánóban a Dómon és a Scalán kívül nem ajánlok semmit. Messze nem olyan szép és romantikus, mint Bergamo, ami alig pár percnyire van az Orio al Seriótól, kisebb, barátságosabb (ám “jobbikosabb” Milánónál:) Ne Milanóban, inkább Bergamóban túristáskodjatok! Hihetetlenül jófejek az egyetemisták…

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s