CSOMA BOTOND POLGÁRI ENGEDETLENSÉGI AKCIÓT SZERVEZNE A IORGA-FELIRAT ELTÁVOLÍTÁSÁRA. EZ A MEGOLDÁS?!


Polgári engedetlenség újtán kellene eltávolítani a Iorga-idézetet tartalmazó táblát? (Rohonyi D. Iván felvétele a Szabadságnak)

Kovács Hont Imre kollégám az imént járt a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalban, ahol Csoma Botond városi tanácsos azt nyilatkozta a Szabadság újságírójának: polgári engedetlenségi akciót javasol, amennyiben két napon belül nem távolítják el a Iorga-idézetet.

Ha erre kerül sor (polgári engedetlenségi akcióra – kiegészítés tőlem, K. O.), valószínűleg a román szélsőséges jobboldal is szervezkedni kezd, de ezt is fel kell vállalnunk. Ha cirkuszt akarnak, legyen állóháború: vigyük el a táblát annyiszor, ahányszor kiteszik. Tudja meg a külföldi média is, hogy hogyan működik Kolozsváron a multikulturalizmus, és hogy hogyan akarunk Európa kulturális fővárosa lenni. Nem tűrhetjük, hogy ennyire belegázoljanak az önbecsülésünkbe, és feltöröljék velünk a padlót!

A gyorshír teljes szövege ide kattintva érhető el.

Lehet, valóban már csak ez az egy megoldás kínálkozik a lehengerlő 80 százalékos, a törvényességet, az adott szót, a jogállam szabályait semmibe vevő román többséggel szemben…

CSOMA BOTOND POLGÁRI ENGEDETLENSÉGI AKCIÓT SZERVEZNE A IORGA-FELIRAT ELTÁVOLÍTÁSÁRA. EZ A MEGOLDÁS?!” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. mandorlini

    nem, szerintem nem ez a megoldas. Mindenki szepen kerje a polgarmestert, hogy lepjen vissza illegalis akciojatol es vigye el onnan hazug tablajat. Kelemen miniszter is, mint annyian masok mar ezt teszik ket napja, keregetik Aposztut… ugyebar hatalmas sikerrel;-) Ha mi , kisemberek , csendes hetkoznapi polgarok is ezt tesszuk, biztosan minket aztan meghallgat a polgarmester…hahahaha Erelyesebben fellepni, minek az???? Inkabb ajanlom, hogy terdre boruljunk elotte, csokoljuk meg keze fejet es a labat, mint regen a bojaroknak, kelemennel es markoval az elen. Akkor biztosan megesik rajtunk a szive. “Moldova nebiruita” – hat igen, Stefan csel mare a magyar kiraly vazallusa, a lengyel kiraly vazallusa kozben pedig vegig fizeti a toroknek az adot. Hat igen, ide jutottunk…Sajna

    Kedvelés

  2. Egy polgár

    Ez! A passzivitás ideje elmult. Veszíteni nincs mit. Ideje !polgári! aktivitással válaszolni. A “választott vagy önjelölt, akarnok politikumokat”, melyek mindkét oldalon megbuktak – ki kell hagyni. Deklarációkra nincs szükség! Adjatok egy utolsó elégtételt a tragikus Cs.Gy.É.-nek is! Ha a kv-i összmagyarság nem képes ezt keresztül vinni, megérdemli jövőjét, amit mások és máshol írtak és írnak. Van idő, amikor a kutúrfölény hamis hite csak akadály az önbecsülés és túlélés küzdelmében.

    Kedvelés

  3. ábel

    Igen, ez a megoldás! Le kell adni egy ócskavas-begyűjtőbe, s az árán megvendégelni a hajléktalanokat.

    Kedvelés

  4. Gajdos György

    Gyakorolnunk kell a polgári ellenállás minden formáját, mindenkinek lehetősége és adottságai szerint.

    Ha kitartunk eredményes lesz. A románoknak sokkal több veszítenivalójuk van.

    (Moderálva)

    Kedvelés

  5. Gajdos György

    Ezért aztán a románok elmondhatják amit most is mondanak, hogy a kolozsvári magyarokat nem érdekli az ügy csak az RMDSZ berzenkedik magában. Ha azt akarjuk, hogy tudjanak rólunk, hogy a magyar közösség jelentőségét érzelmileg fölfogják akkor álljunk neki a polgári ellenállásnak, mindenki ahol éri, képességei és bátorsága szerint.

    (Moderálva)

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!