FOTÓRIPORT, VIDEÓ – MAGYARELLENES MEGNYILVÁNULÁS KOLOZSVÁR FŐTERÉN


Ma 17 órakor román fiatalok gyülekeztek a Főtéren: elmondásuk szerint szolidaritásukat nyilvánították ki a Sabina Elena kovásznai diáklánnyal. Az elején békésen zajlott a villámcsődület, de fél 6 tájt incidensekre került sor: egy személy felmászott a Mátyás-szoborcsoport talapzatára, levette ez egyik, piros-fehér-zöld szalaggal ellátott koszorút, a földre dobta, és letaposta. Példáját többen követték.

IMGL0393
Így nyilvánul meg a kolozsvári románság egy része…
(© Rohonyi D. Iván/Szabadság. Minden jog fenntartva. A fénykép a szerkesztőség beleegyezése nélkül semmilyen formában nem használható!)

Mint ismeretes, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolacsoportban történteket az oktatási tárca vizsgálja. A magyar és román tannyelvű székelyföldi iskolában azt követően alakult ki feszültség, hogy román diákok egy csoportja nemzeti színű hajpántot viselt a magyar nemzeti ünnepen.

Az egyik résztvevővel készített videóinterjúm ide kattintva érhető el.

A fotóriport itt található.

Vajon a székelyzászló-ügy kapcsán kirobbant, a marosvásárhelyi autonómiatüntetéssel megspékelt, valamint a március 15-i kolozsvári eseményekkel kapcsolatos hangulat még meddig fokozható?

FOTÓRIPORT, VIDEÓ – MAGYARELLENES MEGNYILVÁNULÁS KOLOZSVÁR FŐTERÉN” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. jakner

  Meg kellett volna kérdezni az interjut adó fiutól hogy ő mit szolna ha magyar gyerekek Dec. 1-én magyar trikolorral a homlokukon jelentek volna meg az iskolában? Ezt is valakik megszervezték ,valoszinűleg ! Kiváncsi lennék hogy ezen gyermekek szűlei erdélyi származásuak vagy nem?

  Kedvelés

 2. Lai

  Te janker, ha megjelentek volna az iskolában a magyar gyerekek dec. 1-jén magyar nemzeti színekbe öltözve, nem lett volna semmi. A nemzeti ünnepnap okán senki sincs olyankor az épületben.

  Kedvelés

 3. bb

  Az RMDSZ miért nem tesz feljelentést? Ha jól tudom, a szoborra nem szabad felmászni, ezért bírság szabható ki! Másképp a szobrot éjjel nappal egy őr figyeli, ő mért nem intézkedett? (a kérdés költői volt)

  Kedvelés

 4. mumus jozsef

  na , most egy tipp….amint, mondhatni jogosan körözi a rendőrség azt a férfit aki a facebookon megfenyegette a Sabinát, hát akkor az UDMR alkalmozattainak össze kellene gyűjteni a médiában, a facebookon, a cikkek kommentjeiben az erdélyi magyarság ellen megfogalmazott ezres nagyságrendü nyílvános fenyegetéseket és ezeknek szerzői ellen feljelentést tenni, hiszen ugyanaz a bűnük mint annak a székely fiatalembernek akiről non-stopp cikkeznek a hazai médiában.

  Kedvelés

 5. Magyar89

  Arra tényleg nagyon kiváncsi lennék, ha én megjelennék mondjuk egy piros-fehér-zöld karszalaggal december 1.-én Kolozsvár főterén, akkor hány ember akarna nyomban agyonverni engem?

  Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s