Tüdőgyulladás. Több a papír, mint az orvosság


kicsi
Szépen sorban..

Igaz, még karácsony előtt orvoshoz kellett volna mennem, mert a fojtó köhögés már december közepe óta kínzott. A Gondviselés Segélyszervezet és több oktatási intézmény, valamint civil szervezet, illetve az Erdély Mentőcsoport által december 17-én, kedden szervezett segélyezési akciójára el sem mentem, de mihelyt jobban éreztem magam, pontosabban 20-án csatlakoztam az akcióhoz. Lehet, ez sem kellett volna. Hideg volt, sokat voltunk a szabadban, talán ez is betette az ajtót.

Aztán karácsony környékén hiába fordultam volna bárkihez, mindenki ünnepelt, december 28-án pedig indultunk a kárpátaljai és felvidéki körútra. Továbbra is iszonyatosan köhögtem. A Kárpátaljai Református Egyházkerület által áldásos és odaadó munkával fenntartott öregek otthonában Jolán főnővér antibiotikumot adott. Lelkiismeret-furdalásom volt, ugyanis az idősektől vettem el az orvosságot, de megnyugtatott: van elég, 2015-ig érvényes, s örvendenek, ha elfogy. Mégis emésztett a lelkiismeret-furdalás, de fojtott a köhögés is, s tudtam: a patikákban nem beszélnek semmilyen idegen nyelvet, ki tudja, mit adtak volna.

Sajnos a szilveszteri pezsgő miatt az ötödik antibiotikum tablettát nem vettem be, így lehet, az előző négyet is fölöslegesen. Bár enyhült a köhögésem, a jobb oldali tüdőm száránál szúró fájdalom jelentkezett. Vasárnap estére annyira akuttá vált, hogy alig tudtam szuszogni, a köhögés valóságos kín volt. Hétfőn a Promedical Center tüdőorvosához siettem, aki hamar megállapította: tüdőgyulladás. Ma Kónya-Hamar Zsuzsa családi orvosnál voltam, küldőlapot adott a holnapi Röntgen felvételhez, s ártámogatott antibiotikumot írt fel. Megspóroltam tíz lejt… 🙂 A hétfői tüdőorvos-látogatás után 44 lejre kellett orvosságot vennem, ehhez hozzáadódik a mai 23, s máris a havi nettó fizetésem közel 7 százalékát orvosságokra költöttem. De kellenek.

Hihetetlen méreteket ölt a bürokrácia: több a papíros, mint az orvosság. Komolyan!

Tanácsom: ne halogassátok az orvoshoz menést. Amennyiben a háziorvos nem elérhető, ünnepek vannak stb., menjetek azonnal a sürgősségre!

Két helyre nem szeretek járni, mert ilyenkor baj van: orvos és törvényszék, bár utóbbi helyen életemben csak egyszer tanúskodtam, na, de ami ott is van…

Reklámok

Tüdőgyulladás. Több a papír, mint az orvosság” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Ambrus Tibor

  Ami nem öl meg, az megerősít…És helyedben nem reklámoznám, nehogy bizonyos fiatalok rájöjjenek, tényleg öregszel. Gyógyulást!
  Tibi

  Kedvelés

 2. @TE: Alig néhány tíz lejjel több, mint ezer. S csökkenő tendenciát mutat. De mit számít a pénz? A pörgés a fontos, hogy feledjük, nincs… 🙂 Ha lenne több/sok, akkor nem lenne pörgés, hanem a munkával feledtetnénk, hogy van, mert nem lenne idő tartalmasan elkölteni. Uff, én beszéltem! 🙂

  Kedvelés

 3. Visszajelzés: FOTÓRIPORT – Lovaglás. Télen. Sztánán a Kalotaszegi Turul csapatával | Kiss Olivér blogja

 4. Visszajelzés: FOTÓRIPORT – Két lábon a felhők fölé. Nagy zsákos, sátoros túra a Radnai-havasokba | Kiss Olivér blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s