FOTÓK, VIDEÓK – Nézd meg jobban, lehet, hogy éppen ott van a szemed előtt!


geofest 011
How on Earth can we find Hermann Oberth here? Anything about him: street, plaque, memorial house, rockets, etc. Sir, please help! (Wherigo experience…)

Bosszant, mi több, frusztrál, hogy ott kell lennie, de mégsem találod. Hirtelen kisebbségérzeted lesz: nézed a netes naplóban, ki, mikor találta meg utoljára. Ha látod, hogy már két tapasztalt játékosnak sem sikerült, akkor kissé megnyugszol. Ilyenkor viszont oda sem mész, mert sejted, hogy a geodoboz eltűnt. Vagy ha mégis, akkor nem keresed sokáig.

Szerintem rátermettségre, kalandvágyra, jó megfigyelő- és jó tájékozódó képességre van szükség ahhoz, hogy sikeres kesser legyél. A konténerek nem bukkannak csak úgy elő, pattannak eléd. Már elég szép számban találtam meg geodobozokat, de akárcsak más területeken itt sem a számok, nem a teljesítmény érdekel, hanem sokkal inkább az élmény. Utóbbiakra összpontosítottam a nagyszebeni GeoFesten is, amelyen Noémivel, Karinával, Erikkal és Krisztiánnal együtt vettem részt. Érdekelt mások szakmai és személyes háttere, s az is, hogyan geodobozolnak, milyen értékrendjük, életstílusok, életvitelük van. Érdekeltek a résztvevő személyek, akikkel közös élményekben van részem, ezért sok időt szenteltem a péntek és a szombat esti, valamint a vasárnap reggeli találkozóknak, sörözésnek, kávézásnak. Kiváló hangulat uralkodott valamennyin. S számomra ez a legfontosabb: jó társaság és hangulat.

kicsi
A péntek esti találkozó (Kemenes Krisztián felvétele)

Persze, a geodobozok megtalálása is fontos, hisz azért utaztunk Nagyszebenbe. De ugyanannyira jelentős az, hogy a város melyik részébe visz el a keresgélés, s ott mit lehet látni. Pontosabban, miért éppen ott helyezték el a ládát. S szerencsére a nagyszebeni szervezők jeleskedtek ebből (is): történelmi, helytörténeti, izgalmas és jelentőségteli helyeken rejtették el a geodobozokat. Annak a helynek volt valami mondanivalója, a geodoboz leírásában volt tartalom. A legjobban a Wherigo típusú geodobozok tetszettek, ezek ugyanis végigvezettek a városon, de oly módon, hogy az információk jelentős részét meg is jegyeztem. Más esetekben az idegenvezető elmondja a történetet, s legyünk őszinték, ebből mennyi információt jegyzünk meg? Szinte semmit. Amennyiben neked kell megkeresned a választ a helytörténeti kérdésekre úgy, hogy a program elvisz az adott helyre, s nem rágják az egészed a szádba, akkor hidd el nekem, sokkal jobban észbe vésed az általad megszerzett információt. S erről is szól a geodaching. Sőt, számomra a hangulaton és a jó társaságon túl ERRŐL szól.

geofest 001
Esik az eső? Nem akadály!

Mennyi emlékezetes hely, helyzet, élmény! Köszönöm Noéminek, Karinának, Krisztiánnak és Eriknek a társaságot, a szervezőknek pedig a kiváló eredményt hozó munkát, az esemény weboldalának a létrehozását, a baráti hozzáállást, a törődés, a készülődést, a sok-sok időt és energiát, amit a rendezvénybe fektettek. Voltam néhány geodobozos rendezvényen, de eddig ez tetszett a legjobban!

Már 2015 nyara van? De jó! Nos, akkor már csak néhány napot kell várnunk a következőre. GeoFest Sibiu/Nagyszeben 2015, érkezünk!

 

 

 

Reklámok

FOTÓK, VIDEÓK – Nézd meg jobban, lehet, hogy éppen ott van a szemed előtt!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: PHOTO REPORT – Geocaching – high standards in Sibiu/Nagyszeben/Hermannstadt | Kiss Olivér blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s