FOTÓ-, VIDEÓRIPORT, CIKK – “Mi történik, ha megnyomom ezt a gombot?”


fulke 009
Az ott meg mi? 🙂 Magó Márk és Kovács Gergely báziskapitány a pilótafülkében (Saját felvételek)

Gyerekzsivaj lett úrrá vasárnap reggel a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtéren: immár hatodik alkalommal szervezett a Kolozsvári Magyar Plane Spotting Társaság úgynevezett vasmadár-leső napokat, amelynek keretében felnőttek és kicsinyek vasárnap, október 26-án meglátogattunk egy állomásozó Airbus A320-as repülőgépet, illetve pilótákkal, első tisztekkel és mechanikussal vacsoráztunk. A hideg miatt sajnos a hétfőre tervezett repülőgép-kukkolás elmaradt.

fulke 001
Színészek a pilótafülkében… 🙂

Nehéz volt a kisdedekkel, de remélem, a szülőknek, s nekik is elégtételt jelentett megismerkedni a gép külsejének és belsejének sajátosságaival. Engem Balla Elemér hétéves tapasztalattal rendelkező légi utaskísérő történetei nyűgöztek le: a barátságos, közvetlen férfi kulisszatitkokat, érdekességeket mesélt. Míg a pilótafülkében Kovács Gergely báziskapitány magyarázta a felnőtteknek és gyerekeknek a gombok, fények, radarok és a botkormány jelentőségét, addig Tibi pilóta barátunk a gép külsejének érdekességeiről beszélt.

Volt, amikor jó értelemben „elszabadult a pokol”: a felnőttebb gyerekek, azaz Biszak Tamás és Magó Márk a hangosbemondóban „utasította rendre” az utasokat. Eközben az egyik anyuka a kézipoggyászoknak helyet adó térből szedte ki a kisgyereket… 🙂 Ez a fotóriportban is látszik. Hiába, mindenre kíváncsiak a gyerekek…:)

Igaz ugyan, hogy a Kolozsvári Magyar Plane Spotting Társaság esetében zártkörű, meghívásos alapon működő, nyilvános rendezvényeket is szervező magánklubról van szó, de hangsúlyosabban nyitnunk kell a “külsők” irányába, ugyanis óriási az érdeklődés az általunk ingyen és bérmentve, de saját időnk és energiánk igénybe vételével szervezett repülőgép-látogatás iránt. Ugyanakkor nagyon sokan kíváncsiak a pilótákra, légiutas-kísérőkre, sőt a mechanikusok munkájára is – utóbbi kategóriából is volt valaki a vasárnap esti vacsorán. Sajnos az őszi látogatásra csak egy külső személyt és gyermekét sikerült befogadnunk, de ezen radikálisan változtatnunk kell! Két jogos panaszlevél érkezett, ezeket komolyan fontolóra kell vennünk..

Köszönjük WizzAir, köszönjük Alexander Hecht volt és Kovács Gergely kolozsvári báziskapitánynak és WeghoferVad Tibor pilótának, klubunk egyik alapítójának!

***************************************************

A videóriport itt található.

A fotóriport ide kattintva érhető el.

A Szabadságban megjelent cikk itt.

***************************************************

FOTÓ-, VIDEÓRIPORT, CIKK – “Mi történik, ha megnyomom ezt a gombot?”” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. biro laszlo

    Tetszett,azert is mert az unokam ott ult a pilotaszekben gratulalok a rendezoknek es a munkatarsaknak !

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s