CIKK – CouchSurfing Téli Tábor Krakkó mellett: szilveszterezés a világgal (FRISSÍTVE FOTÓKKAL, VIDEÓVAL)


CSwintercamp2014 027
Izának (piros kabátban) és Árpinak (ülve), szászrégeni származású, Kolozsváron élő útitársainknak sajnos már nem sikerült jegyet váltaniuk a Kanapészörfölők nemzetközi szilveszterére. Ők egy ugyanolyan jó társaságban, azaz a krakkói vendégszeretőkkel és szintén a világ több tájáról származó fiatallal töltötték a szilvesztert. Csoportképünk Krakkóban, az Oskar Schindler volt német iparos hajdani “zsidómentő gyára” közelében készült (Fotó: Canon PowerShot 3G. Gyártási év: 2003)

Valahányszor valamilyen kapcsolatba kerülök az embertársaknak ingyenes szálláslehetőséget, eligazítást, mi több, embertársi támaszt biztosító Kanapészörfölő közösséggel vagy annak valamelyik tagjával, érzem, hogy nem vagyok egyedül ebben a világban. Tudom, hogy Hannoverben, Bolognában, Isztambulban, Szófiában, Nápolyban, Barcelonában, Kassán, Zaragozában, Dublinban, Krakkóban, Cork városában vagy akár Dubaiban, de még Szalonikiben is van valaki, aki tud rólam, akivel kapcsolatban állok, s aki alkalomadtán segít rajtam. Lehet, nem csak szállás vonatkozásában.

Az imént csak néhányat soroltam fel azok közül a városok közül, ahol az utóbbi időben egyedül, vagy barátnőmmel, Vandával jártam – eddig 41 országban fordultam meg a szerény erdélyi magyar újságírói fizetés ellenére –, elsősorban a CouchSurfingnek, no meg a fapados légitársaságoknak (szinte kizárólag a WizzAir-nek) köszönhetően.

A fentiekkel csupán utalni szándékoztam arra, hogy a világ valamennyi országában jelen levő CouchSurfing közösség mennyire fontos sokunk számára. Lehetőséget, támpontot jelent. S ráadásul, amikor a kanapészörfölők szilveszterezéssel, egymás kultúrájának, hagyományainak, értékrendjének, életfelfogásának, vallásának, életvitelének, szociális helyzetének, politikai nézeteinek mélyrehatóbb megismerésével járó év végi találkozót, úgynevezett CouchSurfing Winter Camp-et (téli tábort; van nyári is) szerveznek, akkor minden még érdekesebbé válik…

Folytatás a WebSzabadságon…

********************************************************************************************

Kattints az első képre, kérlek!

********************************************************************************************

CIKK – CouchSurfing Téli Tábor Krakkó mellett: szilveszterezés a világgal (FRISSÍTVE FOTÓKKAL, VIDEÓVAL)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s