Azta’! Nem ám nyiratkozni voltam, hanem hair stylist vette gondozásba a hajamat! Mi lett belőle?!


Photo0147
Itt még csak a mellettem ülő delikvensen mutatja a stílust a Mester… 🙂

Amikor az ember azt gondolná, hogy már semmi sem lepheti meg, akkor felhívja Csép Réka. Ajánlatot tett:

akarsz-e ingyen nyiratkozni egy hair stylistnál?

Majdnem kiesett a műfogam. Ilyet csak a tévében láttam… Bevállaltam, legyen ami lesz, amúgy sem irreverzibilis a folyamat, ha rosszul sikerül a kaland, legrosszabb esetben leborotválom a fejemet.

Tudtam, hogy tanfolyamon levő diákok kezére kerülök. Voltam a barikád mindkét oldalán: tanuló és oktató, de más területen… Sejtettem, hogy a tanonc izgul majd, de bíztam benne: jó lesz.

Nem csalódtam.

Szerencsére kialkudtam, hogy a szokásosnál később menjek, egyébként egy órát kellett volna várnom a kezdésig. Így csak 20 percet. Elhúzódott az ebédszünet.

Minimalista, de mégis ultramodern helyiség a Berde Mózes/ Frederic J. Curie utca 2. szám alatt, a János Zsigmond Unitárius Kollégium épülete és az Olympos cukrászda között. A homlokzaton nincs cégér, így Réka ad eligazítást: a 2-es kapucsengőt kell megnyomni.

kicsi
Minimalista, de mégis stílusos. Raktárhelyiségre emlékeztet, van benne valami je ne sais quoi… (Fotó: http://www.popacademy.ro)

Óriási, tetőtől talpig üveg ajtó. Készségesen fogadnak a recepciós hölgyek, vállfára és szekrénybe kerül a kabátom. Kávéval kínálnak, nem iszom. Bevezetnek egy hatalmas szobába, tele széken ülő, okostelefonozó férfiakkal. A másik szobában ugyanez. Ennyi kan egy helyen – aggódni kezdek. A rejtett kamerákat kutatom, gondolom, Réka megviccelt. Szóba elegyedek a mellettem ülővel, a többiek póker arccal neteznek a telefonjukon. Ő is kissé aggódik, nem tudja, mire számítson.

Magas, regény oldalai közül kilépett körszakállas férfi lép be, utána néhány hair stylist. Felosztanak minket, nekem azt kell mondanom, hogy László modellje vagyok. Halljunk oda, én, s a modellje. Féltem, kihívják a rendőrséget és a csendőrség gyors bevetésű egységét. Gondoltam, megkérdezik, mit keres itt, maga vén fakír. Nem vettem volna rossz néven, lesütött fejjel távoztam volna, hisz körülöttem senki sem töltötte be a harmincat. Sőt, legtöbben a húszat sem… 🙂

Nem hagytam magam, amíg meg nem kerestem Lászlót. Mondtam neki, legyen, ami lesz, én a tiéd vagyok. A fő hair stylist utasítására székbe ülök. Mondom, azért mégis 40 éves vagyok, hátha nem vetik majd el nagyon a sulykot. Mondja is Lászlónak:

Világos, hogy az úr nem cool, trendy és nem is absztrak. Ő klasszikus, hagyományos. Változtassunk valamit, de ne legyen radikális.

Még a következő szempillantásom befejezte előtt egyetértek.

László nekilát a munkának. Megmossa a hajam (fölösleges lett volna megjegyeznem, hogy készültem, tegnap ezt én már megtettem, s tiszta fehérneműt is vettem, sőt, zoknit is cseréltem!), hagyom. Foglalkozik az ügyféllel: bár érezhetően izgul, kérdez, mindent megtesz azért, hogy az ügyfél otthonosan érezze magát. Nem is sejti, mennyivel túlhaladtam a komfortzónámat. Viselkedése feledteti velem a teljesen új helyzetet.

kicsi1
Ez nem ma volt… 🙂 (Fotó: http://www.popacademy.ro)

Visszamegyünk a szalonba (tudok ám ilyen szavakat is…) Răzvan (akit én fő hair sylistként határozok meg) szakmai tanácsai, utasításai. László hozzálát a munkához. Jól dolgozik, merőben másképp, mint az eddigi borbélyaim. A seasoned hair stylist néha-néha, azaz sometimes, de inkább seldom odajön, mondja, hogy square meg ilyenek. Azt hittem, tudok angolul. Nem mindent értek meg. 🙂

Alakul a dolog, nem is meglepő, hisz már eltelt két óra.

Szerencsére indulás előtt voltam a vécén. Sejtettem, hogy az ilyen kísérletezés/tanulás elhúzódik. Csattog az olló, a gépet az egész procedúra alatt alig használják. A fő hair sylist és egy alkalommal egy másik mondja, mutatja, de hagyja Lászlót csinálni is. Érződik, hogy profik.

Az én borbélyom maximum tizenöt perc alatt végez – nincs is több időt ülni nála. Szerintük az mészárlás. Az órára nézek: közel 3 órája ülök s székben. Nem másért, a final touchra várni kell: valaki éppen használja az Expertet. Kiderül, ez nem e fő-fő hair stylist, hanem egy gépecske, amely speckó (tudok ám én trendi szavakat is!) méretre intézi a hajamat.

Kiváló élmény volt: új világot fedeztem fel, ismét komfortzónám határait feszegettem. Ráébredtem arra, hogy valamivel többet kell foglalkozni a hajjal – vajon mikor fésülködtem utoljára?!

Kétségtelen, hogy a hair stylist-ok new generation-jának new wave-je új nyírási technikákat alkalmaz, de azt tapasztaltam, sok a varázslat, sőt, a körítés is… 🙂 Hiába, megadják a módját: hatalmas szobák, érdekes design, kreatív stílus, sajátos mozgás, ruházat, mi több, koreográfia. Az ügyfélnek nem csupán levágják a haját, hanem egy érzést indukáltatnak benne. Nekem személy szerint csak gyors hajvágásra van szükségem… 🙂 De nem ma… Legyen valami más, valami új, szokatlan, váratlan, érjen valami új hatás, hadd feszegessem a határokat.

Tény: feldobva érzem magam, új, egyedi, eddig sohasem tapasztalt élményben volt részem.

Azt hittem, már nemigen érhetnek kellemes meglepetések. Na, de felhívott Csép Réka…! 🙂

Hogy milyen lett a végkifejlet?! A személyes találkozás alkalmával megmutatom! 🙂 Nekem tetszik…!

Pop Academy, köszönöm a lehetőséget!

Photo0149
Itt már rajtam dolgoznak. A sárga sapkában Răzvan a fő hair stylist, mögöttem László. Nemsokára ő is hair stylist lesz.
Advertisements

3 thoughts on “Azta’! Nem ám nyiratkozni voltam, hanem hair stylist vette gondozásba a hajamat! Mi lett belőle?!

Add yours

  1. Hat ha mar az anyagi javak termeleseben egyre kevesebb emberre van szukseg, ilyen szolgaltatasokat kell kitalalni , hogy legyen valami munka. Masfelol meg itt egy opcio eltolteni 3 orat az eletedbol egy szekben ulve, mikor mar unalmas a facebook , a nemek kozti egyenloseg jegyeben megkapartatva a fejed. Hiszen nem vagyunk mar Woodstockban…

  2. Kedves Oliver, Koszonom a bolcs meglatasaidat a nyiratkozasrol es mas szemelyeskedo bejegyzeseidet az evek soran. Ezert tenyleg erdemes elofizetni a Szabadsagra habar ezeket a bolcsesegeket ingyen osztod meg. Az iromanyaid mar mind az erdelyi magyar ujsagiras gyongyszemei es kepzeld 100 ev mulva mennyire erdekes olvasmanyok lesznek. Nem tudom eljutott-e hozzad a hir, van egy olyasmi amit facebook-nak hivnak..ird be a gugli-ba es keresse ra. Talan ez es mas hasonlo bejegyzes oda illik.

  3. @Spektator: Igazán senki sem kötelez, hogy elolvasd… Másoknak tetszett, neked nem. Korátnsem vagyunk egyformák. Inkább az személyeskedés, amit te írtál 🙂

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: