Pofoncsapás: negatív ítélet a kétnyelvű táblák ügyében! (Remélem, figyelemfelkeltő akciót szervez a Musai-Muszáj akciócsoport!)


szocs izabella es sandor
Ügyvédek által képviselt civileknek kellett közbelépniük ott, ahol az elmúlt 26 évben kudarcot vallott az érdekképviselet és a politikai egyeztetés (Oborocea Mónika felvétele)

Valahogy mégis reménykedtem, hogy kedvező ítélet születik, felperesként jómagam is csatlakoztam a Minority Rights Egyesület beadványához.

De mégsem.

Akárcsak Szőcs Iza, formai kifogásokra számítottam. S arra is, a helyhatósági választások előtt kényelmetlen kérdéseket lehet majd feltenni Emil Boc polgármesternek, hogy lám-lám, lépni kellene, itt az ítélet, s remélhetőleg az indoklás is. Speaking of which: vajon életképes az a forgatókönyv, amely szerint az Emil Boc polgármester számára kedvező ítélet ellenére a bíróság a helyhatósági utánig kihúzza az indoklást annak érdekében, hogy mentesítse a polgármestert az újságírók által számára mégis kényelmetlen kérdésektől? S amennyiben valóban csak a polgármesteri székbe történő ismételt megválasztása utáni időszakban fogalmazzák meg és hozzák nyilvánosságra az indoklást, s a Szőcs Sándor vezette civil szervezet természetesen fellebbez, s a számunkra kedvező ítélet után Boc vajon hajlandó lesz kihelyezni a kétnyelvű helységnévtáblákat?

Úgy vélem, amennyiben az Ítélőtáblán valóban pozitív ítélet születik közösségünk számára (vajon csak hiú ábránd?) Emil

ketnyelvu
Túl kicsi a sebesség? Vajon lesz-e ilyen valaha?

Bocnak az új polgármesteri mandátuma elején (kihívóinak nincs esélye, így ismét ő lesz, hacsak valami hatalmas butaságot nem csinál júniusig vagy be ne viszi a DNA) kell majd lépnie, s az általa füldugaszolásig hangoztatott multikulturalizmus és többnyelvűség jegyében kihelyeztetnie a kétnyelvű helységnévtáblákat Erdély fővárosának bejáratainál. Később majd ismét előjönnek a népszerűség csökkenésére vonatkozó politikusi félelmek, aztán, Isten ments, a 2020-as választások előtt majd ismét lebénul az akarat.

Nagyon remélem, sőt elvárom, hogy a több ízben ízlésesen, stílusosan és természetesen ötletesen az ügyben fellépő Musai-Muszáj akciócsoport újabb figyelemfelkeltő gatheringet szervezzen a negatív ítélet kapcsán. Vagy már ők is megunták, fásultak lettek, esetleg kifogytak az ötletekből?

Advertisements

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: