Humanitárius céllal szervezett, angol nyelvű kvízverseny: MEGNYERTÜK!


Szerb eredetű, Perun/Quince elnevezésű birsalma pálinkát kaptunk ajándékba a Casa Ardeleană vendéglő részéről a tegnap zajlott nyolcfordulós, angol nyelvű kvízverseny megnyeréséért – az alkoholt együtt fogyasztja majd el a csapat: Kocsis (Szegi) Andrea, Tulit Gyopár, Popovics (nemsokára Biró) Emma, Biró Jocó, Szegi Márk, és jómagam. Nem hivatalosan, mondhatni természetesen, segített picikét Jánó Johanna-Katalin, de ő utazik vissza Madridba, így sajnos kimarad a buliból.

A kvízverseny belépődíjaiból begyűlt pénzösszeget teljes egészében a két helyi civil szervezet, a Little People Egyesület és a Blythswood Romania kapta meg úgy a tegnap, mint két héttel ezelőtt – akkor körülbelül 2 ezer lej gyűlt össze. Tehát tartalmas szórakozás és humanitárius akció. Egyébként a két szervezet illetékesei igen ötletes akciókat szerveznek pénzgyűjtésre: póker- és kvízverseny.

kicsi
Mi sem hisszük, hogy megnyertük? 🙂

Gyopár ötlete alapján két héttel ezelőtt voltunk először ezen az angol nyelvű kvízversenyen (a Bulgakovban a Szeretlek, Kolozsvár! szervezte kvíz csak márciusban kezdődik), komoly fenntartásokkal mentünk el. De a szervezési malőrök ellenére jól sikerült. Akkor 14 csapat szállt versenybe, ötödikek lettünk.

Kérdés mindenféle területről volt. Szerencsére ezúttal az első forduló kérdéseit kivetítették, a többi hét esetében pedig segített a sokkal jobb hangosítás és természetesen az is, hogy nem csak egy skót fickó, hanem egy angolul kiválóan beszélő magyar hölgy, Katie Rizvi olvasta fel őket. Ezúttal 640 lej gyűlt össze.

Sok volt a fura kérdés. Sebaj, elvicceltük, ha nem ismertük a politikust vagy üzletembert, beírtuk, hogy Călin Popescu Tăriceanu vagy Gigi Becali. Amikor egy település nevét nem sikerült megfejteni egy fénykép alapján, akkor az rendszerint Jucu Herghelie lett… De egy külföldi énekesből is Corina Chiriac lett.

Amennyiben érdekel a két hét múlva, azaz március 3-án 19 órára tervezett (FEJLEMÉNY: a legközelebbi kvízversenyt nem március 3-án, csütörtökön, hanem március 4-én, pénteken 19 óra 30 perctől tartják!), humanitárius célokat szolgáló kvízverseny, gyere a Sora üzletház alagsorában levő Casa Ardeleană vendéglőbe! A Facebookon a The Great Charity Quiz Night alapján kereshetsz rá az eseményre.

Találkozunk ott! Semmi esélyed a Kaktuszos Durex (Durex with cactus vagy The Destroyers) csapat ellen! 🙂

Advertisements

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: