VIDEÓK – Magával ragadott a kolozsvári tiltakozó tömeg…


tuntetes-kolozsvar-btk
Nagyon sokak ingerküszöbét elérte a PSD-kormány minősíthetetlen eljárása (© Rohonyi D. Iván/Szabadság. Minden jog fenntartva. A fénykép a szerkesztőség beleegyezése nélkül semmilyen formában nem használható!)

Tegnap este éppen hétkor értünk a Főtérre Bibivel. Valahogy utat vágtam magamnak a tömegben. Két „cellát” azonosítottam: az egyik a Funar-féle üvegkoporsó keleti, a másik pedig annak nyugati oldalán volt. Levideóztam az elsőt. Mire a másodikhoz értem volna, elindult a többnyire (vagy inkább kizárólag) fiatalokból, minden valószínűség szerint egyetemi hallgatókból álló tömeg. Hömpölygött. Alig tudtam bekerülni a közepébe, hogy képsorokat készíthessek. Nem lökdöstek meg, civilizáltan viselkedtek. Mindenki végezte a dolgát: én rögzítettem a történteket, ők tiltakoztak. Az újságírónak más eszközei (is) vannak véleménye kinyilvánítására, tegnap este azért mentem a Főtérre, hogy a munkámat végezzem. Bár én is legszívesebben felvonultam volna a tömeggel. Bepótolom.

VIDEÓK ITT.

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy olvastam a kormány által elfogadott sürgősségi kormányrendeletek szövegét. Tudom, disztingválok: a Btk.-t módosították, a közkegyelemről szóló normatívát parlamenti vitára bocsátották. Más elfoglaltságaim ellenére (egészségügyi állapot stb.) igyekeztem követni az eseményeket, viszont elég nehéz megszűrni a híreket az manipulálni, befolyásolni igyekvő álhírektől. Morális iránytűm ebben az ügyben a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) és Klaus Johannis államfő. Természetesen tudatában vagyok az érdekszférák okozta torzulásoktól, de jelen pillanatban úgy érzem, az intézmény és a személy közel áll a valósághoz.

Kétségtelen, hogy a PSD-kormány hatalmas disznóságot akar lenyomni a torkunkon. Másrészt viszont december 11-én parlamenti választások voltak Romániában. Majdnem két hónapra rá megdöntenénk a hatalmat. Vajon a tiltakozók közül hányan nem voltak szavazni?

Érzésem, hogy az elkövetkező napokban tovább duzzadnak a tiltakozások, bár már így is rekord számú ember vonult utcára. A politikumnak pedig kell hallania az utca szavát…

Ne feledjük viszont, hogy októberben börtöntöltelékeket szabadított volna ki az RMDSZ…

VIDEÓK – Magával ragadott a kolozsvári tiltakozó tömeg…” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Tüntetés helyett meniszkusz-szakadás miatti begyulladt térd és fájdalom | Kiss Olivér blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!