UNTOLD – A tömegrendezvények fétise


Neki is kell…! (© Rohonyi D. Iván/Szabadság. Minden jog fenntartva. A fényképek a szerkesztőség beleegyezése nélkül semmilyen formában nem használhatók!)

Kétségtelen,

a napokban nem kell a férfiaknak attól tartaniuk, hogy amennyiben nem legeltetik a szemüket egy-egy szépségen, vagy nem fordulnak meg utána, az elkövetkező percekben üresjáratra számíthatnak. Most egymást követik a vonzóbbnál-vonzóbb hölgyek az utcán az Untold zenei fesztiválnak köszönhetően. 🙂

Pezseg a város,

a taxisok jóval a megengedettnél (23 óra) korábban elfoglalják az Unió (Memorandumului) utcai elkülönített tömegközlekedési sávot, jön a trolibusz, hosszasan dudál, az egyik taxis tolat, nem veszi észre a szabályosan közlekedő biciklist, s nekimegy, ráadásul neki áll fennebb,  ömlenek az emberek, hangoskodnak a Sultan gyorsétkezde előtt, kiabálnak, fütyülnek, óránként a szokásosnál több mentőautó és rohammentő szirénázza végig a belvárost, kisebb káosz van a Főtér környékén.

A Sétatér nagy részét lezárták a város lakói elől

Ellenzem

a világ nyolcadik legnagyobb zenei fesztiváljának a belvárosban történő megszervezését!

A profitorientált magáncég közterületet foglal el és körbekeríti, feje tetejére áll a közszállítás, közpénzeket is felemészt, közszolgáltatásokat is igénybe vesz (rendőri és csendőri alakulatok, folyamatos éjszakai közszállítás stb.), ám mégis valahogy az ember átveszi a pezsgést. Valósággal kicserélődik a város lakossága, mi is például hétvégére a Mócvidékre menekülünk barátom csendes hétvégi házába… 🙂

Továbbra is úgy gondolom, hogy a közpénzeket is felfaló, nyugalmunkon és kényelmünkön hatalmas nyereséget termelő UNTOLD fesztivált nem a belvárosban, hanem legjobb estben a Gorbó-völgyében kellene megszervezni. Ott lehet zajongani, düböröghet a zene. Nincs viszont közpénzen felépített stadion, infrastruktúra.

Lélektani szempontból

elcsodálkozom azokon, akiknek számára a tömegrendezvények valóságos fétist jelentenek. Olyanok, akiknek a szépérzéke legalább az egyetemi végzettség miatt fejlettebbnek kellene lennie az átlagnál…

Félreértés ne essék: a zaj, a felfordulás, a zene dübörgése a belvárosban éjfél után még akkor is zavarna, ha négy napig a kedvenc együtteseim (The Cranberries, Dire Straits és a rock együttesek) lépnének fel vagy szimfónikus hangversenyeket tartanának ugyanilyen hangerővel, tízezrek nyugalmát és álmát zavarva!

Nem tudom, kinek, milyen nyereséggel jár ez az egész, de ennek a fesztiválnak akkor sem a belvárosban a helye! Egyes politika i szereplők és a nyereségéhes vadkapitalista cégek összejátszása egyértelmű. Nekik az UNTOLD helyszínétől alig pár száz méterre levő gyereksebészeti klinikán műtét után lábadozó gyermekek nyugalma és felépülése sem számít.

HAJRÁ, profit minden áron!

Reklámok

UNTOLD – A tömegrendezvények fétise” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Rózsa Melinda

  Kérem szépen a Gorbó völgy nem megoldás!
  Ott már lakónegyed van kiépülve a fenesi részen.
  Amúgy dübörög a zene minden hétvégén, éjjel-nappal. Illegális bulikat tartanak a katonaság elhagyatott épületében.
  A hatóságokat nem zavarja! Telefonos bepanaszolásra pedig a panaszolót tolják le, ahelyett hogy utánnajárnának a dolognak.

  Kedvelés

 2. AndrisGazdi

  Ameddig csak par ember kapalozik ellene minden hiabavalo, egy egyesulet kene felvallalja az ugyet, megvizsgaltatni jogi szakertokkel hogy mit lehetne lepni es ha megvannak ra a feltetelek akkor perre adni a tarsasagot, persze ez nem lenne olcso mulatsag penzugyileg. Maskepp semmi esely nincs kipenderitni a rendezvenyt a belvarosbol.
  Evvel parhuzamosan lehetne inditni egy polgari kezdemenyezest is, ezt Kolozsvar lakossaganak minimum 5%-a kene alairja hogy a varosi tanacs foglalkozzon az uggyel.

  Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s