VIDEÓINTERJÚ – A prefektus nem zárja ki a büntetőjogi felelősséget a Kolozsvári Magyar Operánál kialakult fertőzési góc esetében (FRISSÍTVE: perel a szakszervezet?)


A prefektust különösképpen aggasztja a kormány hatáskörébe tartozó kolozsvári kulturális intézménynél kialakult rendkívül súlyos helyzet (Saját felvétel)

Ma a Kolozs Megyei Prefektúrán tartott sajtóértekezleten a Kolozsvári Magyar Operánál kialakult fertőzési gócról, a művelődési minisztériumhoz tartozó kulturális intézménynél jelenleg zajló közegészségügyi vizsgálatról kérdeztem Mircea Abrudeant.

A kormány képviselőjétől videóinterjút is kértem a Szabadság hírportálnak a rendkívül súlyos helyzetről, amelyről korábbi blogbejegyzésemben és a WebSzabadságon is írtam.

Nem hivatalos források szerint úgy a színháznál, mint az operánál kialakult borzasztó helyzet miatt az elkövetkező időszakban a művelődési miniszter Kolozsvárra küldi a tárca ellenőrző testületének (a minisztérium vizsgálóbizottságának) tagjait annak érdekében, hogy az ankét során górcső alá vegyék a két intézményvezetőnek a fertőzési góc kialakulásával kapcsolatos szerepét.

Akinek információja van, kérem, ossza meg velem, hogy teljesebb képet kaphassunk a kialakult helyzetről. Az etikai szabályok szerint, az újságíró a bíróságon sem adja/adhatja ki a források nevét.

A videóinterjú ide kattintva tekinthető meg.

***

FRISSÍTÉS: Forrásom szerint perelni szándékszik a Kolozsvári Magyar Opera szakszervezete. Az alkalmazottak érdekeit védők az intézmény vezetőségét vették célba.

Az első négy koronavírusos eset tudatában folytatták az előadásokat, a tüneteket mutató alkalmazottakat nem küldték haza. Két alkalmazott jelenleg az intenzív osztályon van – közölte a le nem ellenőrzött információkat a forrás.

One thought on “VIDEÓINTERJÚ – A prefektus nem zárja ki a büntetőjogi felelősséget a Kolozsvári Magyar Operánál kialakult fertőzési góc esetében (FRISSÍTVE: perel a szakszervezet?)

  1. Pingback: Koronavírus-(bűn)ügy az operánál: pozitív a Varázsfuvolában fellépő egyik gyermek? – Kiss Olivér blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s