Koronavírus-(bűn)ügy az operánál: pozitív a Varázsfuvolában fellépő egyik gyermek? (FRISSÍTVE)


A Tompa Gábor vezette próbákon (ő a Varázsfuvola rendezője) készített fotókon nem jelennek meg a gyermekek (Fotó: http://www.magyaropera.ro)

Egyre gyakrabban érkeznek a szomorúbbnál-szomorúbb hírek (a prefektus szerint minden bizonnyal hanyagság miatt bekövetkezett) koronavírus-fertőzések kapcsán a Kolozsvári Magyar Operából.

Forrásom szerint

ma, október 16-án kapta meg pozitív eredményét egy gyerek, aki a kórusban énekelt. A héten és a múlt héten is volt iskolában. Azt még nem tudom, hogy a szülők szóltak-e az igazgatónak, az oszinak. (Lásd az Apáczai-líceum igazgatjának cáfolatát lent)

Forrásom szerint Kolozsvár Magyar Gyermekkórus tagja az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban tanul. Vajon kik a szülei, s mit szándékoznak tenni? Kérem, aki tud információkat, közölje, tudjak cikket összeállítani a Szabadság számára.

Az eset annál felháborítóbb, hogy gyermekek egészségét sodorták veszélybe…

Más: a színháznál síri csend honol. A Tompa Gábor vezette intézmény legutoljára október 8-án kommunikált az alkalmazottakkal. Mint ismeretes, itt is többen megfertőződtek. Azon a napon Viola Andrea szűkszavú üzenetben közölte, hogy

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a színpadi tevékenység október 8-21. között szünetel.

Ugyanakkor tájékoztatott, hogy

Az október 25-re tervezett Hegedűs a háztetőn című előadással és az azt megelőző színpadi próbákkal folytatjuk a tevékenységet.

Kérdés, változik-e valami. Lehet, addig bűnvádi eljárás indul

***

FRISSÍTÉS (1), 2020. október 17., 12:00 – Forrás szerint a fertőzőtt gyermek ezen a héten nem járt iskolába. Múlt héten is csupán csütörtökig ment az Apáczaiba.

FRISSÍTÉS (2), 2020. október 17., 12:07 – Vörös Alpár, az Apáczai igazgatója szerint a fertőzött gyermek szülei múlt péntektől, tehát október 9-től kezdődően nem engedték a gyermeket iskolába, pedig nem voltak tünetei. Október 16-án a szülők értesítették az iskolát a pozitív teszteredményről, a tanintézmény pedig azonnali intézkedéseket foganatosított: hétfőtől a 7. osztálynak (pontosítva 15 óra 31 perckor) on-line oktatás lesz.

FRISSÍTÉS (3), 2020. október 17., 14:02 – Forrásom szerint az opera már szeptember 30-án tudta, hogy az egyik személlyel baj van.

Tompa nem engedte, hogy a próbákat maszkban tartsák. Az a gond, hogy a gyermekek szüleivel valami nyilatkozatot írtak alá, amelyben vállalják a rizikót, merthogy elkaphatják a vírust. Ennek alapján, szerintem, ezen a szálon nem nagyon lehet tovább menni. Azt nem tudom, hogy az operásokkal írattak-e alá valami ilyesmit.

Koronavírus-(bűn)ügy az operánál: pozitív a Varázsfuvolában fellépő egyik gyermek? (FRISSÍTVE)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Közleménydömpinggel álltak ki a Kolozsvári Magyar Opera alkalmazottai a vezetőség mellett – Transindex | EuroCom - Romániai Sajtófigyelő

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s