Oltassam be magamat?


Nálunk a Kolozsvári Járványkórház alkalmazottait oltották be először (Fotó: Facebook)

Mi másról szólhat az év első blogbejegyzése,

mint az új típusú koronavírus elleni oltásról. Ámulva olvasom a sok konteót, a kételkedők táborának hangos megnyilvánulásait. Az én hibám: nem kellene. Az általuk elutasított vakcinát pedig azonnal szívesen átvenném, ám nem lehet.

Olvastam nemrég a villanyáram bevezetésével és az izzólámpa használatával kapcsolatos ugyanilyen jellegű, típusú, hangvételű és stílusú megnyilvánulásokat. Ilyen vonatkozásban az emberiség mit sem fejlődött…

Megértem, persze, az ismeretlennel, újjal szemben szkeptikusak vagyunk,

ugyanakkor kérdéseket teszünk fel, tájékozódni próbálunk. A tudósokat ugyanolyan meglepetésszerűen érte a vírus megjelenése, mint minket és a hatóságokat. Mindenki a legjobb tudása és szellemi képessége szerint próbált alkalmazkodni a rendkívüli, bizonyos vonatozásban háborús időszakhoz hasonlítható helyzethez.

A vírus minden társadalmi réteget érintett, függetlenül a folyószámlán lévő pénzösszegtől, politikai tisztségtől, tudományos fokozattól vagy katonai rangtól. Mindenki számára hátrányos volt, ezért nemigen értem az ezzel kapcsolatos konteókat sem…

A vakcina által alig várom, hogy

fokozatosan visszatérhessek a korábbi változatos, pörgős életemhez. A legjobban viszont azt várom, hogy végre megölelhessem és megpuszilhassam Édesanyámat és Édesapámat.

Március óta újságíróként és önkéntesként sok helyen jártam, nagyon sok emberrel kapcsolatba kerültem, nem vállaltam annak az ódiumát, hogy idős szüleimet a sírba küldjem…

Ugyanakkor nagyon várom, hogy

ismét szabadon utazhassak: az újságírót a KÍVÁNCSISÁG vezérli és ösztönzi, látnia, hallania, kísérleteznie kell, hatások kell hogy érjék, élményeket, sztorikat kívánatos gyűjtenie. A különböző gondolkozású, értékrendű, életstílusú, életvitelű, vallású, nemzetiségű, a más társadalmi vagy gazdasági modellekben szocializálódott, más Istenekben hívő emberekkel történő interakciók vagy akár viták során mérhetetlen értékű és méretű tapasztalatokkal gazdagodhatunk. A posztmateriális értékek mentén berendezett életvitel folytatása esetében ugyanakkor elengedhetetlen kritérium a szérum.

Számomra alig érthető az általános, életünk és cselekedeteink szinte minden vonatkozását átszövő bizalmatlanság.

Úgy vélem, az ilyen jellegű vakcinák kifejlesztésére végzett tudományos kutatások és az utóbbi hónapokban a rendkívüli helyzetre való tekintettel felgyorsított munka megfelelő eredménnyel járt, bízom azokban a tudományos kutatókban, akik kifejlesztették a vakcinát, bízom az oltásban, vállalom az esetleges mellékhatásokat. Alig várom, hogy beoltassam magamat, ezáltal pedig biztonságban tudhassam a szüleimet, a barátnőmet és mindazokat, akikkel kapcsolatba kerülök.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ingyenes oltóanyagot az Európai Uniónak köszönhetően kapjuk meg…

Egyébként teljes mértékben osztom Fejér Szilárd kutató vegyész véleményét.

Regisztráltam a kormány által működtetett internetes oltásplatformon, várom, mikor kerül rám a sor… Remélem, mihamarabb…!

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s