MicroMacro: Crime City: keresd a gyilkost!


Kezdődhet a nyomozás! (Saját felvételek)

Valóban, másodszor írok erről a 2020-as társasjátékról

Két okból: egyrészt, mert megtetszett, másrészt pedig mert másodízben és harmadszor egy rendkívül szokatlan helyen játszottuk.

A kolozsvári Oxygame által forgalmazott társasjátékot decemberben kaptam Tánczos Csillától, s mivel személygépkocsival utaztunk, s elfért a csomagtartóba, a boszniai körutunkra (2020. december 18 – 2021. január 3.) is magunkkal vittük.

A játékhoz nagyító is jár, ám szerintünk fejlámpa is szükséges… 🙂

Ki gondolta volna, hogy éppen Srebrenicában, az 1992-1995 között zajlott boszniai polgárháború egyik legborzalmasabb helyszínén fogjuk ismét játszani?

Lehavazott, nem tudtunk eljutni Szarajevóig:

Zenaidának, a srebrenicai genocídium múzeum segítőkész munkatársának köszönhetően sikerült Potocari faluban, a tömegsíroktól alig néhány száz méterre egy idős muzulmán házaspárnál (kolléganője szüleinél) szállást találnunk, nem volt internet, a televízióban is csak helyi adókat sugároztak, így volt időnk játszani…

A román nyelv gyakorlására is alkalmas. A fordítás igényes munkára vall

Szokatlan és kissé furcsa helyzet: a MicroMacro: Crime City elnevezésű társasjáték segítségével csupán virtuális gyilkosokat kerestünk, a tőlünk alig néhány száz méterre tömegsírban eltemetett muzulmánok hóhérjait pedig a Hágai Nemzetközi Törvényszék csípte nyakon, és ítélte el…

Egyik általam eddig játszott társasjáték sem hasonlít a MicroMacro Crime Cityre

Kártyalapokra írt utasítások alapján meg kell találnod a gyilkosság helyszínét az igényesen megrajzolt virtuális város térképén, majd a nyomok segítségével, illetve a deduktív és induktív logikát használva meg kell találnod a gyilkost. Ezt úgy sikerül leggyorsabban, ha kikövetkezteted, vajon mi oka volt a gyilkosság elkövetésére.

Ekkora a térkép

Bár a tizenhat különböző nehézségű esetet két vagy három alkalommal sikerül megoldanod, a játékkal jól tudod majd szórakoztatni a vendégeidet, akikkel ezúttal nem kell hosszas szabályzatot megértetned, hanem játékvezetőként azonnal kezdheted velük a gyilkos felkutatását. Jól fogtok szórakozni!

A MicroMacro Crime City az Oxygame társasjáték-forgalmazótól vásárolható meg.

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s