CIKK, FOTÓ- és VIDEÓRIPORT – Végre Kolozsváron is működik autós oltóközpont


Bakos István-Zoltán, a Huben személyszállító cég sofőrje szkeptikus az oltással kapcsolatban, ám mégis immunizálta magát. A videóriportomból kiderül, miért… (Rohonyi D. Iván felvétele)

A hatóságok nem vártak ekkora érdeklődésre,

nem mérték fel kellőképpen a lakosságban lévő oltási vágyat: tegnap valósággal megrohamozták az első kolozsvári autós oltóközpontot.

Érdeklődtem Tasnádi István-Szilárdtól, Kolozs megye prefektusától: sajnos a rendelkezések nem teszik lehetővé, hogy a biciklivel vagy robogóval érező érdekelteket beoltsák. Erre a temesvári példa alapján az úgynevezett oltásmaraton kapcsán lesz (remélhetőleg) lehetősége azoknak, akik még nem oltatták be magukat.

Hatalmas élmény jelentett számomra megismerkedni

egy olyan férfival, akinek életstílusa, életvitele, életfelfogása, értékrendje, életfilozófiája teljesen ellenkezik az enyémmel. Befogadott a kocsijába, hogy az oltásra jelentkező szemszögéből videózzam le a folyamatot. Hosszasan beszélgettünk: teljesen másképpen látja a jelenlegi egészségügyi helyzetet, de nem vitatkoztunk. Bevallom, nagyon előítéletes voltam vele kapcsolatban: mittoménhágyadikszériás BMW, gélezett haj, kigyúrt felsőtest, bicepsz stb. Valójában, csak azért kérezkedtem be az ő kocsijába, mert hirtelen nem volt más lehetőség.

Előítéleteimet lerombolta

baráti, segítőkész hozzáállása, velem és az oltóközpont személyzetével szemben tanúsított tisztelettudó és kedélyes viselkedése, az illem- és az egészségügyi szabályok betartása.

Arra kértem, találkozzunk még, ismerjem meg a világát, szembesítsem az előítéleteimet a valósággal. Vagy csak a kivétellel?

OLTASD BE MAGADAT, SZABADULJUNK MÁR MEG ETTŐL AZ ÁTOKTÓL, FÜGGÜNK EGYMÁSTÓL!

**************************

A Rohonyi D. Iván kollégám által az első kolozsvári autós (drive-through) oltóközpontról készített fotóriportja ide kattintva tekinthető meg.

Az általam készített videóriport, amelyben többek között az új, alkalmi ismerősöm is megszólal, itt nézhető meg.

A Szabadság mai számában az autós oltóközpontról írt cikkem itt olvasható.

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s