E-személyi. Kell ez nekünk?!


Tegnap a kolozsvári városházán mutatták be az e-személyit (Saját felvétel)

Balkáni módon,

a hatóságokba vetett amúgy is folyamatosan erodálódó bizalmat még inkább csökkentve szegték meg ígéretüket a romániai illetékesek az Európai Unióval szemben: bár azt vállalták, 2021. augusztus 2-án nálunk is kibocsátják az első érvényes e-személyit, tegnap Lucian Bode belügyminiszter és Emil Boc polgármester csupán annyit jelentett be, a kérvények benyújtási folyamata elkezdődött.

A nüánszra kevesen figyeltek fel, mindenki boldog volt, hogy az országban először Kolozsváron (s egyelőre csak itt) lehet kiváltani az elektronikus személyazonossági igazolványt.

A bennem is „működő” bizalomhiányt,

illetve az adataim tárolásával és esetleges felhasználásával kapcsolatos aggályokat leszámítva, nincs fundamentális fenntartásom az e-személyi kiváltásával kapcsolatban. Augusztus 17-ére beütemeztem magam, kérvényezem a bankkártya nagyságú okmányt, amelyet egyébként az EU szinte valamennyi országában már bevezettek.

Az imént töltöttem fel a WebSzabadságra a hírt azzal kapcsolatban, hogy szeptember elejéig már lefoglalták az internetes ügyfélkapun a helyeket, majd csak ezután lehet időpontot kérni.

Tegnap kolozsvári keményen baloldali és anarchista körökben járva azt tapasztaltam: teljes az ellenállás az új okmánnyal kapcsolatban.

Kiváltod az e-személyit? Milyen fenntartásaid vannak ezzel kapcsolatban?

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s