Népszámlálás – tizenkét perc, két pánikkal


Gyors és intuitív. Az etnikumra, anyanyelvre és felekezetre külön figyeljünk, anélkül ne küldjük el a digitális kérdőívet!

Azt hittem, az önkitöltés (hi-hi…) során, jó romániai módra,

a digitális kérdőív lefagy, kiakad, kék képernyő tárul elém, error, fatal error, ilyenek, ezért Póka János András kollégám jó tapasztalatából kiindulva elmentem az RMDSZ által a Szentegyház utcában működtetett irodába. Öcsi azt mondta, tíz perc alatt nyélbe ütötték. Gördülékenyen ment minden, jegyezte meg a kollégám, a hölgyek csak kattogtattak, pörgött a dolog. Gondoltam, a lányok már gyakorlottak, ne fedezzem fel a spanyolviaszt.

Az irodában öten várakoztak,

egy hölgy segédkezett. Kiszámoltam: ez minimum 40 perc. Másfél óra múlva visszamentem, a Kindle társaságában, olvasnivalóval, négyen voltak előttem, a két hölgy irodaasztalánál egy nyugdíjas nő és egy idős házaspár.

Olvasmányos ugyan a Papírsárkányok (köszönöm, Bibi!), ám valaki felhívott, intézni kellett valamit, nem tudtam maradni.

Hozzáláttam a szerkesztőségben

A www.nepszamlalas.ro oldalon rákattintottam a Kezdd a kitöltést itt aktív hivatkozásra, s megjelent egy oldal. Kezdődtek a kérdések, töltögettem, egy perc után már aktív lett a Trimiteţi formularul gomb. Hoppá! De hát hol van az anyanyelv, az etnikum és a felekezet?!

Pánik!

Írtam FB-n a népszámos Botinak, aki gyorsan válaszolt: megnyugtatott, ez csak az előjegyzés, azaz a regisztráció. S valóban: jött az email, rákattintottam a benne foglalt linkre, 11 perc alatt kitöltöttem a digitális formanyomtatványt, háromszor ellenőriztem a nemzetiségre, anyanyelvre és vallásra vonatkozó mezőket, s el is küldtem. Küldtem volna, de írta, hogy négy kérdésre nem válaszoltam.

Pánik!

Pedig a végén minden zöld volt. Az online népszámos ismét megnyugtatott: azok a hivatalos népszámláló kódjára vonatkozó és egyéb irreleváns adatok. Complete Interview. Küldés! Tizenkét perc.

A fenébe, nem kellett volna mindezt leírnom, most már nem kérhetem a törvényes szabadnapot… 🙂

🙂

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s