FOTÓRIPORT, VIDEÓ – A Maros Bike elektromos bringájával is kipróbáltam…


Mi exz a tünemény?! (Saját fotó)

… a Vasvári Pár Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra útvonalát. Részben… 🙂

A Maros Bike által rendelkezésemre bocsátott elektromos bringa használata miatt Bodola Zsolt viccből árulónak nevezett a FB-n. Vajon annyira ördögtől való az ilyen típusú bicikli használata?

Kertész Levinek, a Kolozsvár Teker (Clujul Pedalează) vezetőjének közbenjárására életemben másodszor használtam elektromos bringát. Először Serény Tibi bocsátott rendelkezésemre egy ilyet, hogy a 2020-as vesztegzár idején élelmiszert tudjak szállítani az idős személyeknek, ám amikor megtudtam, mennyit ér, azonnal visszaszolgáltattam: ha valami történik vele netán ellopják, 3 ezer évig kell dolgoznom a kár megtérítéséért.

Az elektromos bringával távolabb és gyorsabban tudsz eljutni (Saját fotó)

Pénteken a Maros Bike Aurel Vlaicu utca 25. szám alatt lévő székhelyéről Tudor Maros úrtól átvettem a bringát, s beriasztott helyen tartottam, a túra szombaton délelőtt indult. Bár csak az egyes elektromos segítőfokozatot használtam, villámgyorsan felértem a belvárosból a Monostorra Levihez, innen pedig furgonnal szállítottuk a bicikliket Gyaluig.

A Havasnagyfaluig történő mászás gyerekjáték volt – az elektromos segítséget maximum egyes fokozaton használtam, ugyanis a szó klasszikus értelmében tekerni akartam, mi több, kínlódni is egy picit. Sárgavillás rózsaszínkémmel, a jelenlegi ősrégi bringámmal megannyi alkalommal tettem meg már ezt a szakaszt. Most tangó volt.

Itt a Vasvári útvonala jobbra tér, mi balra fordultunk

Az időjárás miatt a havasnagyfalui elágazásnál nem jobbra tértünk Avram Iancu keresztjének az irányába, hanem balra, s leereszkedtünk a csodálatos kilátást nyújtó úton. Meglepetés: a La Nelu elnevezésű helyen miccset, tarját és oldalast sütöttek, ettünk-ittunk. Itt már egyáltalán nem kellett használnom a „motort”, az eső után „kullogtunk”, de végül telibe kapott, s csurom vizesen értünk vissza a kocsihoz.

Egy ideig lassan tekertünk, ne érjük utol az esőt, ám…

Kétségtelen, hogy elektromos biciklivel könnyebben, hosszabb távot lehet megtenni. Ez főleg egy bizonyos éltkor után már fontos tényező. Ötven év alatt azért talán mégsem… 🙂

Mi más előnye van az elektromos bringának?

Köszönöm Kertész Levente és Maros Bike!

A fotók egy részét és a videót Kertész Levi készítette.

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s