Curriculum Vitae

Én...
Én… (Fotó: Biszak)

Kiss Olivér a hálón, a kolozsvári Szabadság szerkesztője, a WebSzabadság és a VideóSzabadság rovatvezetője.

Életem szakmai része ide kattintva tekinthető meg./My CV is right here..

Szakmai mottóm: Ügyelj! Két szemem videókamera, két fülem mikrofon!

Hobbim az utazás, más országok látogatása, új szokások megismerése. Az országon kívüli tapasztalatok megváltoztatják a szülőföldedről alkotott képet. Az elmúlt években több európai országot bejártam, s ösztöndíjasként kétszer sikerült eljutnom az Egyesült Államokba is.

Rengeteget túrázok, alkalomadtán sziklamászok, kocogok. Azt hiszem, még csak a Dobrudzsai-hegyekben nem jártam… Többször voltam barlangban is, a Kolozsvári Amatőr Barlangász Klub segítésgével.

Újabban sokat biciklizem, részt vettem már versenyen, feltekertem a Transzfogarason, részt vettem a Határon Túra 2011 Kolozsvár-Pádis szakaszán (100 km, 1760 méter összegezett pozitív szintkülönbség), végigmentem a Maros Bike Maraton útvonalán (73 km, 1757 méter összegezett pozitív szintkülönbség)

Hogy miért imádom a természetjárást, a túrázást?

Miért kell szemnek a zöld, szívnek a tér, léleknek a csend? Mert hisszük: ahol zöld levél sarjad, színes virág virít, fák lombja ad árnyat, jobb ott az élet. S mert jó hinni, hogy egy zsebkendőnyi zöld közelében talán jobbak vagyunk mi is, emberek.

Néhány fénykép a kirándulásaim során készültekből (1996-ban kezdtem a Radnai-havasokban, a régi fotók nincsenek fent).

Egy nagyon kis ízelítő a külföldi utaimból itt.

Fotóim szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk engedéllyel, vagy nem kívánt következménnyel lehetséges.

2003-ban a Világsajtó Intézet (the World Press Institute) ösztöndíjasaként az Amerikai Egyesült Államokban (4 hónap állandó utazás)

2001-ben, az amerikai külügyminisztérium (State Department) ösztöndíjasaként jártam először az Egyesült Államokban.

Az alábbi térkép tükrözi, mely országokban jártam eddig:


visited 42 states (18.6%)
Create your own visited map of The World or Triposo world travel guide for Android


visited 13 states (26%)
Create your own visited map of The United States

Curriculum Vitae” bejegyzéshez 14 hozzászólás

  1. emesekoller

    Very impressive 🙂
    gratulálok a blogodhoz kedves Olivér, most találtam rá, majd jövök ide olvasgatni. Viszont egy technikai kérdést szeretnék feltenni: hogyan állítottad be az angol fordítást – én magam fordítgatom a bejegyzéseimet is, de nagyon időigényes. szóval ha lenne rá valami egyszerűbb…
    Köszi előre is
    Emese

    Kedvelés

  2. @emesekoller: a Google translate segítségével. Az ott megadott linket beépíted a WordPressbe, s sikerül. Ha mégsem, írj nekem emailt.

    Kedvelés

  3. Admin

    és majd amikor vörösben fog úszni az egész… hová mégy? 🙂 Kívánom hogy 100 évig járd még a világot! Mert te legalább megteheted… Tedd meg helyettünk is… Üdv a busmanoknak meg az arizónai indiánoknak, de ha ajánlhatom menj el legalább egyszer Indiába… de pót akkumlátor vigyél magaddal, és messzire kerülj ki minden tehenet. A kecske már kevésbé szent állat…

    Kedvelés

  4. dana roxin

    Olivér,mint régesrégi amatör barlangász/még Bagaméri Béla idejéből/szeretettel üdvözöllek!nem mondhatom,hogy a fedélzeten,mert már nagyon rég nem csúsztam sárban hason!és a karbidlámpám is elévült!
    Csak azt ne mondd,hogy nem a Báthory-ban érettségiztél,mert egy világ omlik össze…
    és csak így,egymás között:az iwiwel miért nem lehet megosztani???

    Kedvelés

  5. Zsóka

    Bár azt ígértem nem fogom, mégis követem a blogodat:) Nagyon szeretem az írásaid:) Csak így tovább!
    Hiányzik a tánc…:)

    Kedvelés

  6. Richard

    Hat ha azokat akik a magyarsag melle igy vagy ugy de ki alnak es ahoz hogy ezt valaki eszre vegye egyertelmuen nyilvanosan teszik mert errol szol (hogy nem otthon kell 2 sor mellet pasi lenni) ha azokrol igy beszelsz akkor miert nem irsz azokrol akik mas nemzetiseguek es ezt a nepet szegyenitik. Ha szerinted ez igy nem jo allor halgasd meg a patkany es az ember meset. Es szerintem elfogadhatobb lenne a pl a romakat emlitened a fekete listadon akik tenleg szennyezik a tarsadalmat vagy azokat a roman diakokat akik magyar tarsaikal szemben felsobbrendunek erik magukat.Ja es nem is lehet pl Csibi barnaval ossze teni a te tevekenysegedet mert te nem is teszel semmit se jot se roszat…meg emeszted ami mar keszen van o bar tesz a fajtajaert de te csak figyelsz es varod h valamit lehesen megkommentalni. Az itteni tarsadalomnak nem ersz semmit… ezzel a komentekkel.A romanok amugy is utalnak ez nem valtoztat semmin es ne vard el azt h valaki itt szekelyfoldon a roman tortenelmet ugy tudja hogy a roman tarsainknak megfeleljen. Ugy erzem h egy kommentator vagy egy foci mecsen mely a tvben megy…nem ertem minek kell komentalni ha mugyis mindenki felfogja mi is tortenik a pajan. Jobb lenne ha valahol a sok kulfoldi beleszeretnel valakibe es ott maradnal. Nem fertozned ezt az amugyis betek tarsadalmat. Tisztelettel Richard Antal

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!