OLVASNIVALÓ – Kiszolgáltatott, kihasznált nők, gátlástalan férfiak


Megéri elolvasni a 300 oldalas könyvet…

Sok tanulsággal járt a Biankától ajándékba kapott kötet: ismét rádöbbentem, mennyire kiszolgáltatottak, tehetetlenek azok a nők, akik a múlt század diktátorainak párjai voltak.

Ámbár az is igaz,

ők választották ezt az utat, sok esetben a szerelem elborította józan ítélőképességüket, nem mérték fel rendesen helyzetüket, a férfiakra gyakorolt hatásukat. Ellenkezőleg, mások éppen ebből kovácsoltak politikai vagy gazdasági tőkét.

Diane Ducret a XX. századi diktátorok (Mussolini, Lenin, Sztálin, Salazar, Mao, Ceauşescu, Hitler) párkapcsolatait mutatja be. A hatalom megszerzésének útján a diktátorok egytől egyik felismerték, hogy csak akkor jutnak el a csúcsra, ha sikerül megnyerniük és saját céljaikra felhasználniuk a nőket. A diktátorok asszonyainak egy a sorsuk: párjuk oldalán belekóstolnak a hatalomba, ám cserébe megcsalják, megalázzák és kihasználják őket.

A szexualitás a hatalom egyik mozgatórugója: a diktátoroknak tejhatalmuk megszerzéséhez saját zsigeri szükségük van rajongókra. A nők olykor a háttérből, mások nyílt színen irányítják társukat, akár a bukásig, sőt a sírig is elkísérve.

Diane Ducret briliáns portrét fest a XX. század megalomániás diktátorainak asszonyairól.

– írja a könyvről a L’Express.

OLVASNIVALÓ!

Köszi, Bibi!

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!