Hozzánk jönnek lopni a német fiatalok? Veszélyben a közbiztonság?


Ők is megjárták...
Ők is megjárták...

Megdöbbentő, szokatlan és különleges hírt fordított a tegnap Balázs Bence kollégám. A rendőrségi közlemény szerint német (állampolgárságú) fiatalok loptak Kolozsváron. Kérlek, olvasd el a hírt, s azután tovább a blogbejegyzést.

Máris felmerül az első kérdés: mi a fenét kerestek az alsóvisói gyermekotthonban a németországi fiatalok? A rendőrség nem tévedett a hír megszerkesztésében, s tulajdonképpen román állampolgárságú fiatalokról van szó, akik Németországban loptak, s kitoloncolták őket az országból?

Felhívtam Gina Pop rendőrségi szóvivőt, akitől azt a választ kaptam: minden valószínűség szerint az alsóvisói gyermekotthont egy nem-kormányzati szervezet működteti, amely valamilyen kapcsolatban áll egy hasonló tevékenységet kifejtő németországi intézménnyel. Megtörténhet, hogy az európai pénzekből finanszírozott intézmények ilyen szintű “csereprogramot” szerveztek.

A sajtó egy része felfújta a hírt és tényként állapította meg, hogy német fiatalok lopnak nálunk. elvégre ugyanúgy lopnak mint otthon. Ennyi. Túlzás más következtetést levonni.

Sokkal, de sokkal súlyosabb viszont az, amit a rendőrség szakszervezeti vezetői mondanak (részlet Balázs Bence kollégám cikkéből, aki részt vett a szerdai sajtóértekezleten):

(…) arra figyelmeztetett, hogy az utóbbi időben a rendőrség berkeiben lévő áldatlan állapotok miatt nőtt a bűnözés, folyamatosan csökken a közbiztonság. Nincs elég rendőrautó a sűrgösségi bevetésekre, olykor gyalog kell kiszállni a helyszínre – mesélte. Ha van autó, egy-egy járőregységnek heti 15–20 liter benzinnel kell gazdálkodnia, ami nagyon kevés. Egyes főnökök kötelezik az ügynököket, hogy napi legalább 7 büntetést szabjanak ki (…)

Tolni fogják?
Tolni fogják?

Na, ez már nem semmi. Inkább ez a valós probléma, mint az, hogy az Alsóvisóba hozott német kiskorúak pénztárcát loptak. Ha nincs elég pénze a rendőrségnek, akkor azonnal és érezhetően romlik a közbiztonság. Az egy dolog, hogy a helyi terepszemlén azt láttam: a 4-es számú rendőrőrs munkatársai saját pénzből vásárolják a nyomtatóba a tonert, s otthonról hozzák a nyomtatópapírt.

Amikor viszont nincs üzemanyag a bevetésekre, akkor súlyos a helyzet, ugyanis rekord időn belül érezhető lesz a közbiztonság látványos romlása!

Hozzánk jönnek lopni a német fiatalok? Veszélyben a közbiztonság?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Dorján

    Ezek valóban megdöbbentő tények, de tényleg így van. A Rendőrség utolsó tiltakozásakor olvastam egy banneren, hogy mennyire durván nincs pénz a rendfenntartásra(saját kocsival járnak, az általuk megvásárolt számítógépet kell becipeljék az irodába, ha proces verbalt szeretnének írni, nincs nyomtató, stb.) Ezt később meg is erősítette egy ismerős is…
    Egyébként a linkelt cikk fordítását egyértelműbbé lehetne tenni, mert nem lehet tudni, hogy az alsóvisói központ az a főtér vagy esetleg egy alapítvány központja(ez kicsit zavaró mert először sem jelenik meg a teljes neve).Zavaros, na…

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!