FOTÓRIPORT – QuizNight Kolozsvár: mélyenszántó kvízverseny a Bulgakovban


kviz1
Úristen! Erre vajon mi a helyes válasz? (Szabó Tamás felvétele)

Bár sajnos minden hétfőn volt valamilyen műszaki probléma (switch, hub, kábel, crack, patch, plazmatévé, HDMI1 és HDMI2, ezek az új ismerőseink), kitartottunk, s Telegdi Andival minden héten szerveztük a Kárpát-medence (sőt, még annál tovább is) több városában párhuzamosan zajló kvízversenynek, a QuizNightnak a kolozsvári szakaszát. Továbbra is azt gondolom, hogy a Bulgakov ideális hely, amennyiben végre megoldódnak a technikai gikszerek – elvégre nem űrkutatásról van szó… 🙂

Az elején aggódtunk, hogy az új formátum nem felel meg a Szeretlek, Kolozsvár! Mozgalom által másfél évig szervezett diákos hangulatához szokott közönségnek. Reménykedtünk viszont, hogy az egyetemi hallgatók mellé odavonzzuk az ilyen tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kereső középkorúakat. Állíthatom, hogy ez részben sikerült, az egyetemisták viszont továbbra is többségben vannak – s jól van ez így.

kviz2
Ez már annyira nehéz, hogy vicces (Szabó Tamás fotója)

A tavaszi idényből maradt (későn kapcsolódtunk be a körforgásba) néhány alkalom alatt a résztvevők hozzászokhattak az új formátumhoz, a játék új dinamikájához. Szerencsére a (köszönjük, Feri!) a díjak vonatkozásában a Bulgakov még bőkezűbb, mint a korábbi kvízversenyek esetében, így talán még vonzóbbá tudtuk tenni a játékot.

kviz3
Egyértelmű, hogy ebben a csapatban ki Tudás Atyja…

Fontosnak tartom a fotóst: a rácsodálkozó, bosszankodó, elégtételt sugárzó arcokat, a mimikát megörökítő szaki még emlékezetesebbé teszi az estét, nyoma marad az eseménynek, a résztvevők megoszthatják Facebookon a róluk, csapatukról készült felvételt, s talán ez is motivációt ad másoknak, hogy csatlakozzanak. Az első fordulón Szabó Tamás professzionális fotós barátom segített ki, s a legutolsón a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem fotó, film, média szakos tehetséges diákja, Balog Ferenc vállalta be az önkéntes munkát. Jó felvételeket készített, s felkértük, ősztől jöjjön ismét. Elvállalta. Köszönjük! Remélem, a tanárai észlelik majd a diák tenni akarását, megtekintik a kvízversenyen készített felvételeit, s tanácsokat adnak neki, szükség esetén kritikai vonatkozásokkal segítik fejlődését.

Köszönjük mindenkinek a jelenlétet, találkozunk szeptember végén! Kövesd a QuizNight Kolozsvár Facabook-oldalát, csatlakozz te is ősszel a versenyhez!

*************************

A Balog Ferenc által a tegnapi, utolsó fordulón készített felvételek itt tekinthetők meg.

*************************

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!