Lóháton érkeztünk, WizzAir repülővel megyünk vissza az Urál-hegység térségébe?! (Lesz Kolozsvár-Budapest járat?)


wizzzair kolozsvar a321 csaj levegoben
Én is ilyen boldog vagyok, amikor olcsón és messze repülhetek a WizzAir segítségével… (Fotó: Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér)

Huszonhat év alatt mindannyian láttuk már a Nyugat csillogását, szép, s jó, természetesen van, amit látni, lehet tanulni abból, amit a „civilizált” országok nyújtanak.

Gyönyörű Párizs és Madrid, de Zaragoza és Valencia is káprázatos, ugyanúgy, mint San Marino vagy Nápoly. De én már egyre Keletebbre (Kirgizisztánba, Kazahsztánba, Üzbekisztánba, Türkmenisztánba, Tádzsikisztánba, Mongóliába) vágyom. Tudom, fájó, hogy sokan elvesztették az állásaikat, de ha nem megy csődbe a Malév, valószínűleg (akárcsak kétszer Amerikába) csak valamilyen ösztöndíjjal sikerült volna Marokkóba, Izraelbe (s innen aztán Jordániába) és Dubaiba eljutnom. Vagy ha feltalálják a teleportálást, s ingyenes lesz… Ugyanúgy reménykedem, hogy nemsokára csődbe megy a Tarom, s akkor még több célállomásra el lehet majd jutni a WizzAir diszkont légitársasággal.

Ma Kolozsváron járt Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója. Úgy tudom, 2008-ban volt nálunk utoljára. Szóval nagy esemény. Meg persze az is, hogy a stáb a vadonatúj Airbus A321-es repülővel jött, meg lehetett tekinteni (belső tér és pilótafülke is) az új légi járművet. Lenyűgöző. Az eddigi 180 helyről 230-ra ugrottak, ez olyan 25 százalékos kapacitás növekedés, de a költségek csak 15 százalékkal nőttek. Na, marad 10 százalék, amivel gazdálkodnak. Hátha ebből jut a rég várt és minden sajtóértekezleten megkérdezett Kolozsvár-Budapest-Kolozsvár járat beindítására. Költöztessék vissza a Marosvásárhelyt a magyar fővárossal összekötő járatot Kolozsvárra! Hadd ne ecseteljem Erdély fővárosának a lakosságra, a kulturális és gazdasági potenciálra vonatkozó előnyeit… Ezek mindenki számára ismerősek.

varadi kolozsvar a321
Kicsit azért túlzás volt az államfőnek járó fogadtatási stílus ma a kolozsvári repülőtéren…

Emlékezzünk vissza: hajdanán volt Kolozsvár-Budapest WizzAir járat, csak Vásárhelyre költöztették. Na, akkor ezt is vissza… 🙂

Váradi a nyugodt, higgadt, megfontolt, barátságos ember érzetét keltette bennem. Fáradt is volt rendesen. Körbejárja a bázisokat, találkozik a pilótákkal, légi utaskísérőkkel, mindenki teledumálja a fejét, nem is csodálkozom. Naná, hogy én is beszélgettem vele, meséltem a több éve szervezett Kolozsvári Plane Spotting Napokról, s arról, hogy büszkék vagyunk, hogy magyar cég demokratizálta a repülést, így mi is, földi halandók, monostori lakósok, kiskeresetű újságírók is meg tudjuk engedni maguknak az ilyen utazást. Köszönet ezért!

Felötlött bennem, hogy ha minden jól megy,  magyar cég segítségével néhány év múlva Kolozsvárról repülővel utazhatunk majd oda, ahonnan őseink, a hunok lóháton jöttek…

**********************************************************************

A Váradi Józseffel készített videóinterjú itt található.

Az általam ma létrehozott WizzAir Fan Club Cluj/Kolozsvár/Klausenburg itt tekinthető meg. Lájkold te is! 🙂

**********************************************************************

Advertisements

One thought on “Lóháton érkeztünk, WizzAir repülővel megyünk vissza az Urál-hegység térségébe?! (Lesz Kolozsvár-Budapest járat?)

Add yours

  1. Kíváncsi vagyok mennyire lesz sikeres a Kolozsvár-Bukarest járat. A Blue Air nagyjából féláron fog repülni a két város között extrákkal (nagy csomag, stb) bár a Wizzair márka jóval ismertebb. A Blue Airnak nincs Kolozsváron bázisa, ezért Bukarestből jön át a gép s repül majd Dublin vagy Liverpoolba.

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: