Kinek kell a nedves, szűk, sötét lyuk?


Árpa ismét nekem rontott. Ezúttal viszont nem egy, hanem HÁROM FEJSZÉVEL... 🙂 🙂 🙂

… kis perverzkéim, nem arra gondoltam! Határozottan nem! Hanem a barlangra. S minek kapcsán? Hát az egésznek az apropója a Kolozsvári Amatőr Barlangász Klub (KABK – CSA) által a Bihar megyei Runcşoron (augusztus 7-15.) szervezett tábor. Barlangász tábor. P**a mondta nekem magyarul, de sehol se tudtam leellenőrizni a település pontos anyanyelvi változatát.

Életem jó néhány emlékezetes és maradandó élménye a barlangászathoz és a Kolozsvári Amatőr Barlangász Klubhoz kötődik. Egyik ilyen élmény az, amikor a Szelek-barlangjába (csak KABK – CSA engedélyével és felügyelete alatt látogatható) szerveztek egy mini tábort, s bent aludtunk néhány napig. Atemporalitás, kiváló hangulat, NINCS villanyáram, térerő, laptop, internet, tévé, rádió, Twitter, Facebook, Hi5, iwiw, blog, crack-patch-switch-hub, ohne friss szmog, forgalomi dugó, nyugtalanság, rohanás, idegeskedés, munkahelyi feladat stb. Csend, nyugalom, kiegyensúlyozottság, mentális és lelki relaxáció, problémamentes percek, órák, napok.

Ilyen a Bihar megyei Runcşron szervezett barlangász tábor is, ahova szombaton mentem ki, s sajnos vasárnap este már vissza kellett jönnöm. Rosszul szerveztem meg, egész héten ott kellett volna maradnom. Sebaj, most hétvégén ismét kimegyek.

A tábor a barlangászat népszerűsítése, a márciusban indult szaktanfolyam résztvevőinek a vizsgáztatása, új barlangrendszerek felfedezése, illetve az erdélyi magyar barlangász seregszemle.

Többnyire a felszínen vagy annak közvetlen közelében zajló, nehéz fizikai munkával járó tevékenység elsődleges célja új bejáratok, barlangrendszerek felfedezése. A munkapontokon a résztvevők tulajdonképpen folytatják a tavaly és az azelőtt elkezdett barlangfeltáró tevékenységet.

Sok nagyon kedves ismerőssel, baráttal találkoztam, kiváló volt a hangulat.

De ezekről inkább regéljenek a következők:

Fotók a Flickeren

Videoklip a VideóSzabadságon

Hangulatképek a WebSzabadságon

A keddi, augusztus 10-i Szabadságban rövid beszámoló jelenik meg az első két napról. Fejlemények egyelőre nincsenek, ugyanis a helyszínen nincs térerő. Csodás! Ez kell, amikor az ember valóban ki akar kapcsolódni, s a barlangászásra összpontosítani.

Kinek kell a nedves, szűk, sötét lyuk?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Burgya Erzsébet

    Budapestről vagy Budapesten keresztül ki megy az Aug7-15 barlangász táborba kocsival aug.6 Vasárnap vagy aug. 7 hajnalban és van egy + helye?

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!