A The New York Times a Szabadság szerkesztőségében és a monostori Mehedinţi utcában!


A real eye opener, a window to the world
A real eye opener, a window to the world

A Szabadságnál találkoztam velük először körülbelül két hónapja. A New York Times riporterei hosszú ideje (pontosabban januártól) be-be járogattak a szerkesztőségbe, de valahogy elkerülték a figyelmemet.

Pedig általában szóba elegyedek a külföldi újságírókkal, sokszor segítek nekik eligazodni különböző témákban, fordítok, interjúk időpontját szövegem le nekik, stb.

Most viszont nem szólaltak meg.

Huncutul beosontak a szerkesztőség ajtaján, s ott lapultak minden pénteken a főszerkesztői irodában. Egyszer csak észrevettem őket, s azóta minden nap találkozunk.

Falom minden szavukat. A szó szoros értelmében.

Beszámolnak a világgazdasági válságnak Kína egyik régiójára gyakorolt hatásáról, a legújabb technológiai vívmányok gyakorlati hasznáról, Obama kampányígéreteinek az elnöki mandátum első időszakában történő életbe léptetésének csapdáiról és kihívásairól, stb.

A riporterek a New York Times napilap legjobb cikkeiből közölnek válogatást péntekenként a România Liberă mellékleteként. Így találkoztunk. Nagyon rég vagy talán soha nem olvastam ilyen érdeklődéssel egy sajtóterméket. Bármennyire is furán hangzik, minden egyes cikk, elemzés, háttéranyag érdekes, olvasmányos. Persze, alkalomadtán szótároznom is kell, de ez nem csökkenti a pozitív élményt. Péntekenként a főszerkesztői szobában landoló kiadványok (napilapok, hetilapok, magazinok) közül mindig előbányászom a România Liberăt és belőle a New York Times-t.

A következő péntekig biztosított a minőségi, a világ minden tájáról beszámolót közlő kiadvány.

A trobilban (hétközben szinte kizárólag tömegközlekdési eszközöket használok arra, hogy fel-alá járjak a vároban) sokszor vadul néztek, hogy mit tartok a kezemben. Kolozsvár Bronx negyedében, a Monostoron, s még annak is a legkeményebb utcájában, a Mehedinţi-en, ahol lakom valóságos ufó a New York Times

Ajánlom mindenkinek.

A The New York Times a Szabadság szerkesztőségében és a monostori Mehedinţi utcában!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Szatírát írt rólam egyik kollégám a Szabadságban. BEPERELJEM? « Kiss Olivér próbálkozós blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!