ISMERD MEG Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert, tölts vele egy munkanapot!


Ismerd meg az RMDSZ-es tisztségviselőt, nyerj betekintést a helyi közigazgatás mindennapjaiba – hidd el, meg fogsz lepődni. Azt gondolná az ember, hogy az alacsonyabb és a magas rangú köztisztviselők csak lopják a napot, felveszik a nagy fizetést, néhányuk korrupt. Lehet, mégsem így van. A néhány évvel ezelőtt indított sorozat lehetőséget biztosítani azoknak, akik érdeklődnek a közigazgatás menete iránt, illetve meg akarják ismerni egyik vagy másik közszereplőt. Nagyon sokan, akik eddig részt vettek a projektben, azt nyilatkozták:

azta’ te, másképp gondoltam én ezt az egészet.

Lepd meg te is magad. Vagy vajon megerősödnek az eddigi elképzeléseid. Kiderül.

horvath anna friss1
Szombaton, október 10-én az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének élére választották Horváth Annát: milyen tervei vannak? Hogyan sikerül majd bevonni a lakónegyedekben lakó, elfásult magyarokat? Milyen eszközökkel lehet meggyőzni őket, hogy elmenjenek szavazni? – néhány kérdés, ha ötlethiányban szenvedsz… 🙂 (Fotó: © Rohonyi D. Iván/Szabadság. Minden jog fenntartva. A fénykép a szerkesztőség beleegyezése nélkül semmilyen formában nem használható!)

FONTOS! Nem kell az egész munkanapot Horváth Anna társaságában a városházán töltened. Ideális eset, amikor az egész munkaidő prizmáján keresztül vonsz le következtetéseket, de néhány óra alatt is alapos betekintést nyerhetsz a munkába, megismerheted a személyt. Nem kell tehát elkérezned a munkahelyről. Ha meg igen, lehet az is megoldható… 🙂

Miből áll Horváth Anna napi tevékenysége? Hány órakor kezdi, s hány órakor végzi a munkanapot? Kikkel találkozik? Mit mond nekik? Milyen szakterületekkel foglalkozik? Hogyan zajlik egy városi tanácsülés? Hát egy lakossági meghallgatási nap? Hogyan sikerül képviselnie a magyar ügyeket a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalban? Milyen eszközökkel próbál eredményeket elérni?

Elmész vele tárgyalásokra, esetleg szakbizottsági vagy városi tanácsülésen veszel részt. Olyan leszel, mint a segédje. Ez szélesíti a látókörödet, kapcsolatokat építhetsz ki, s lehet, a gyakornokoskodás munkalehetőségekre is rávilágít… Vagy kötetlen beszélgetést alakul ki köztetek. Tőled (is) függ!

************************************************************************************

A projekt időtartama: 2015. október 19-23.

Jelentkezés: 2015. oktbóber 12-16.

Jelentkezni itt a blogon komment segítségével.

Név, email cím és mobilszám szükséges. A mobilszámot és az email címet nem közlöm a blogon, de elküldöm Horváth Anna munkatársának, aki majd felveszi a kapcsolatot a jelentkezőkkel.

Jelöld meg, melyik napot választod! Amennyiben ketten jelentkeznek egy napra, akkor a jelentkezési sorrend a mérvadó.

Minden nap (hétfő-péntek) egy személy a tisztségviselő társaságában töltheti a munkanapot. A részletekről Horváth Anna munkatársa egyeztet a jelentkezőkkel.

Kérdéseket kommentben lehet feltenni.

Egy feltétel van csupán: utólag az élményeket kommentben várom a résztvevőktől.

*********************************************************************************************************

JELENTKEZŐK:

 

2015. október 19., hétfő: Szabó Tünde

2015. október 20., kedd: Kádár Kata

2015. október 21., szerda: Kolumbán Zenge

2015. október 22., csütörtök: Csép Réka

2015. október 23., péntek:

 

*********************************************************************************************************

A Töltsél egy munkanapot… projekt 2009 novemberében indult. Célja elsősorban a Kolozsváron tanuló egyetemi hallgatóknak, de a megyeszékhelyen élő, érdekelt magyar polgároknak egyaránt megteremteni a lehetőséget arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek választottjaikkal, megismerjék tevékenységüket; a politikusok pedig a választási kampányon, hivatalos találkozókon kívül is közvetlen kapcsolatba kerülnek az itt élőkkel, ismertetik munkájukat, illetve valamilyen szinten betekintést nyújtanak magánéletükbe is.

Eddig a projektben (több ízben) László Attila volt kolozsvári alpolgármester, Magyari Tivadar, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) volt rektor-helyettese, Fekete Emőke, a Kolozs megyei tanács volt alelnöke, Máté András RMDSZ-es parlamenti képviselő, frakcióvezető, illetve Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács jelenlegi (al)elnöke vett részt.

Javaslatokat várok más magyar tisztségviselőkre!

ISMERD MEG Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert, tölts vele egy munkanapot!” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Szabo Tunde vagyok, nagy orommel vettem tudomast e lehetosegrol.Engem erdekekne, a het elejen valamelyik napot szivesen toltenem az alpolgarmester -Asszonyunk tarsasagaban. Egyreszt a korultekintes, masreszt a szelesebb latokuruseg es uj kapcsolati lehetosegek szempontjabol lenne szamomra nagyon jelentos e kihivas 🙂

    Kedvelés

  2. Reka

    Nagyon szeretnék egy napot az alpolgármester asszonnyal tölteni mert roppant kíváncsi vagyok és megtisztelő lenne. Nekem a csütörtöki nap felelne meg. Köszi előre is!!!!

    Kedvelés

  3. Ezúton szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettem ebben a projektben! Néhány mondatban elmondanám a tegnap tapasztaltakat. Szó szerint árnyékként követhettem végig az alpolgármesternő napját. Úgy ő, mint az asszisztensei is meleg fogadtatásban részesítettek, kérdéseimre szívesen válaszoltak. Horváth Anna alpolgármesternő napja igazán pörgős, ha egy percig nem figyel az ember, elveszíti a fonalat, mert addigra már más témáról van szó, vagy esetleg már egy másik emberrel beszél telefonon. Aki azt hiszi, hogy kényelmesen ül egész nap az íróasztala mellet, az nagyot téved. Az ő munkája folyamatos koncentrációt, céltudatosságot, határozottságot, türelmet, kedvességet igényel és bátran kijelenthetem, hogy ő rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. A csütörtöki napot a Paprika rádiónál kezdtük, majd egy bizottsági gyűlés és sok “minitárgyalás” után egy nyolcadikos tanulókból álló diákcsoportot is fogadott, akik egy kutatásukhoz gyűjtöttek anyagot. Erre a találkozásra is felkészülten érkezett, a gyerekek, ahogy én is csupa hasznos információkkal távoztunk a beszélgetés után. Tehát egy pozitív élményekkel teli napot könyvelhettem el és csak azt tudom ajánlani, hogy próbáljátok ki ti is, hiszen óriási információforráshoz juthattok hozzá egy kedves, nyitott környezetben!

    Kedvelés

  4. reka

    Helló! Az alpolgármesterasszonnyal töltött nap egy igazi élmény volt. Mivel nagyon érdekel a politika és a hozzá kapcsolódó adminisztratív dolgok rengeteg kérdéssel bombáztam az alpolgármesterasszonyt és az aszisztenseit egyaránt. Kedvesek voltak, segítőkészek és nagyon nyitottak. A reggelt a Paprika rádiónál kezdtük ahol a kolozsvári lakosok problémáira ad választ aztán visszatérve a hivatalba egyik telefonbeszélgetés a másikat érte különböző témákban, folytonos a pörgés. Nagyon sok energia, kedvesség, segítőkészség árad az alpolgármesterasszonyból. Földosztó bizottsági gyűlésre is bevitt magával, magyarázott minden felé dolgokról amik a hivatal működését illeti. Sok információval gazdagodtam. Köszönöm a lehetőséget és mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ha lehetőség adódik!

    Kedvelés

  5. Visszajelzés: FOTÓ – A Töltsél egy munkanapot Horváth Anna alpolgármesterrel… projekt résztvevőivel | Kiss Olivér blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!