Műsoron az irányítótorony


Ilyen lehet a kolozsvári is…

Sokan visszakérdeztek: melyik világítótoronyba mentek? Felötlött bennem, hogy a közelben nincs tenger, sem óceán, tehát ezt lehetetlen lenne elintézni. Ezzel szemben azt mondtam barátaimnak, ismerőseimnek, hogy a Kolozsvári Magyar Plane Spotting (Repülőgépleső) Társaság képviseletében összesen hatan ma a Kolozsvári Nemzetközi Reptér irányítótornyába látogatunk.

Kíváncsiak vagyunk, hogyan végzik tevékenységüket, milyenek a légi irányítók, állítólag van magyar is köztük. Ha szerencsénk van, akkor bent leszünk fél hét tájt, amikor Vad Tibor pilóta barátom száll le a  Madridból érkező WizzAir-géppel…

Mindenesetre irtó kíváncsi vagyok, milyen egy repülőtér irányítótornya. Természetesen a Szabadság számára cikket írok, fotóriportot a Szabadság hírportálra, s talán még a képsorok készítését is megengedik…

Műsoron az irányítótorony” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Andrisgazdi

    Egy dolog ami a toronyban van, de amellett a berendezesek java mashol van, a torony csak egyfajta “terminal” ebbol a szempontbol sok berendezes eseten.
    Teny hogy nagyon szigoru muszaki kovetelmenyek vannak a repulesben mind a legijarmuvel, mind a foldi berendezesekkel szemben. A tornyon kivul meg vannak a foldi repulesiranyito kozpontok, a navigacios rendszer kulonfele elemei (iranyadok es hasonlok), stb. Mindenesetre nagyon erdekes lehet a toronylatogatas, szivesen megneznem en is. Valahol olvastam a neten a magyar repulesiranyitas tortenetet, ugy is erdekes volt hogy nem ismerem annyira a repules es repulesiranyitas berkeit.

    Kedvelés

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!