FOTÓRIPORT – Több tucatnyian felmászatak a Mátyás-szoborra a hétvégén (FEJLEMÉNNYEL)


Köszönöm az alábbi fényképeket, Balogh Levente! Mai telefonbeszélgetésünk kapcsán írom: nagyon igazad van abban, hogy amennyiben a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal képtelen bármit tenni a helyzet rendezésére, akkor a műemlékvédő bizottságnak kellene lépnie, nevezetesen Virgil Popnak, a közhatóság területi képviselőjének. Miért nem bünteti meg a városházát az emblematikus műemlék rongálásáért?

Hozzátenném azt is, hogy amennyiben a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus képviselője lennék, erélyesen tiltakoznék a műemlékvédő bizottságnál és a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnál, ugyanis a magyar adófizető polgárok 400 ezer euróval járultak hozzá a szoborcsoport restaurálásához!

*****************************************************************************************

FEJLEMÉNY (2013. május 28., 18:40):

Felhívott Horváth Anna kolozsvári alpolgármester. Közölte, hogy Emil Boc a rendezvénysorozat előtt szóbeli utasítást adott a közösségi rendőrségnek (poliţia locală), hogy őrizzék a Mátyás-szoborcsoportot. A magyar tisztségviselőt meglepték a Balogh Levente felvételein láthatók. Elmondása szerint felhasználja a képeket annak érdekében, hogy a városvezető segítségével felelősségre vonja azokat, akik okolhatók a hétvégén történtekért.

Úgy éreztem, Horváth Annát felbolygatták a felvételek, s valóban tenni akar az ügy érdekében. Ugyanakkor örvendetes, hogy receptív a civil társadalom, a kolozsvári magyarok által jelzett rendellenességekre, s intézkedik az ügyben.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a konkrét eredmény.

Vajon legközelebb jobban odafigyelnek a közösségi rendőrök, s nem engednek senki felmászni a szoborra? Sikerül fegyelmi módszerekkel belátásra bírni azokat a városházi vezető tisztségviselőket, akik nem tartanak be egy polgármesteri utasítást aláásva ezáltal Boc és Horváth Anna hitelességét?

*****************************************************************************************

Kapcsolódik:

1. FOTÓ – EZT TETTÉK A MÁTYÁS-SZOBORRAL A HÉTVÉGI KONCERT SORÁN!

2. Amit eddig egyetlen kolozsvári magyar alpolgármesternek sem sikerült intéznie

Elnézést az alábbi képek minőségéért, sebtében, mobiltelefonnal készültek.

FOTÓRIPORT – Több tucatnyian felmászatak a Mátyás-szoborra a hétvégén (FEJLEMÉNNYEL)” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. jakner

    Szándékosan hagyják őket felmászni a szoborra, élvezvén hogy igy idegesitik a magyarokat. Ha nem lennének olyan málészájuak képviselőink akkor nem csinálnák ! Még tiltó tábla sincs tudtomásom szerint !

    Kedvelés

  2. jakner

    A törvenytelenűl elhelyezett Iorga idézet még sokáig lesz ott ? Arról sem kell megfeledkezni !

    Kedvelés

  3. mumus jozsef

    hol van Horvath Anna????????? hol van a helyi rendorsegg????? hol van bratod, Csoma Boti???? Hol van a helyi rendorseg vezetosege….vagy szantszandekkal csinaljak ezt a fenti szemelyek?????? van-e hivatalos feljelentes ezugyben (fotoiddal alatamasztva) ??????? hol van az UDMR?????

    Kedvelés

  4. Hajnal pal

    Az én javaslatom hogy Élő láncal kell körbe venni a szobrot mikor ilyen események vannak!

    Kedvelés

  5. Angyalka

    ha csak ez lenne a legnagyobb baj es az a dolog ami a leinkabb kene minket foglalkoztasson akkor igenn…….. de na ez jolneveltseg es aszuloi felugyelet a gyerekekre…. ennyi

    Kedvelés

  6. Bitay Levente

    Most a helyzet rosszabb mint az előző mandátumok idején. csak azt nem tudom megérteni, hogy miért nem lehet a szobrot körül keríteni megfelelő magasságú élősövény, vagy akár vaskerítéssel. Ha pedig jön a válasz, hogy ilyesmit nem szokás tenni akkor ajánlom figyelmükbe a bécsi Mária-Terézia szobrot ahol két rend kerítés van a szobor körül. A közigazgatás csak boldogtalankodik, ahelyett hogy gyökeres megoldást alkalmazna. A múlt rendszerben legalább virágokkal volt körbeültetve a szobor és akkor elég volt ennyi védelem is.

    Kedvelés

  7. Visszajelzés: Megtette hatását a kolozsvári magyar civilek jelzéssorozata: jobban őrzik a Mátyás-szoborcsoportot | Kiss Olivér próbálkozós blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!