VIDEÓ – HORROR! Hányjunk/okádjunk együtt! Fekete Pákó Kolozsváron koncertezett. Felismersz valakit a bulizók közül?! Kik üdvözölték a sztárt?


Kommentár nélkül…

A Kolozsvári Amatőr Barlangász Klub (KABK – CSA) vezető tisztségviselői üdvözlik Fekete Pákót:

OOOps... 🙂 🙂 🙂 (Fotó: a Bulgakov Facebook oldala)

Nicsak, az egyik kommentelő is élvezi a sztár társaságát… 🙂

Szédítő! (Fotó: a Bulgakov Facebook oldala)

Külön kérésre, kiegészítem azok jegyzékét, akik üdvözölték Fekete Pákót:

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája (EMIL), az Alapítvány a Fiatal Irodalomért és az Erdélyi Híradó Könyv- és Lapkiadó vezetősége is barátian üdvözölte az egzotikus meghívottat. (A felvételt Orbán János Dénes küldte nekem emailon)

VIDEÓ – HORROR! Hányjunk/okádjunk együtt! Fekete Pákó Kolozsváron koncertezett. Felismersz valakit a bulizók közül?! Kik üdvözölték a sztárt?” bejegyzéshez 59 hozzászólás

  1. Szász Péter

    Igen Olivér, téged felismerünk. Ott állsz a kamera mögött. Ez az egész mesterkélt cirkusz csak azért volt, hogy elmehess titkolt bálványod koncertjére…

    Kedvelés

  2. Timi

    Mikor fogok végre valódi horrort látni a HORROR!!! címek/címkék/whatever alatt? Mondjuk egy kis zombis animációt vagy poltergeist-kísértést?

    Kedvelés

  3. Milyen ócska ez drága Olivér. Siralmas húzás részedről. Mintha az izlésrendőrségnek dolgoznál és épp hadjáraton lennél.

    Fent a Flamenco-t miért nem filmezted le? Biztos felismernénk ott is valakiket, jó mondjuk téged hidegen hagyott az tutti. Így pedig a Pákó publikumára mért jelzőiddel minősíted magad, mert azért a Pákó pára és levegő rád is rádszállt: te is ott voltál a koncerten, ezzel pedig hiteltelenítetted magad, hiszen előtte nagyon tiltakoztál ellene, de csakazértis elmentél (tehát te is részt vettél), hogy lefilmezd kik buliznak ott és megmutasd, h ki a faszagyerek.

    És mi van, ha valaki felismer valakit? Megkövezzük?
    Ja igen, önkétesen feladom magam neked, mikor és hol lesz a felvonó a vérpadra?

    Kedvelés

  4. @Dunai: fedezem a költségeket, csak iratkozz fel végre egy OJD-féle poén tanfolyamra! 🙂 🙂 🙂 Te még most sem veszed észre, mire megy ki az egész? 🙂

    Szívesen videoztam volna a többi rendezvényen is, de a Pákó-koncerten lemerült a kamerám akkumulátora! 🙂 🙂 🙂 Összeesküvés ez, persze, a javából. KONSPIRÁCIÓÓÓÓÓÓ!!!! 🙂 Te nem látod, hogy a Röhejes kategóriába került? Hahó! 🙂

    Kedvelés

  5. Engedelmetekkel most se hagynám ki a ziccert:

    Fekete Pákó koncertjén Olivér volt a fehér kápó.
    Az ízlésfasizmus szolgálatában.

    Kedvelés

  6. @koliver:
    2 változat is szóbajöhet.

    1. változat. HORROR címke alá tegyél olyasmit, ami igazán horror, FELHÁBORÍTÓ cimke alá viszont olyasmit, ami tényleg felháborító.

    2. (ajánlott) változat. Tartózkodj a semmitmondóan bombasztikus, nézettséghajhász címektől.

    Kedvelés

  7. @kesztió: bibliográfiát is kérek. Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának, Világsajtó Intézet, az Amsterdam-Maastricht Nyári Egyetem, az Európai Bizottság stb. ösztöndíjasaként mást könyvészetet kaptam. 🙂

    Kedvelés

  8. peterhunor

    Én sajnos nem találom magam a képeken. De attól emlékeztetek mindenkit, az első teremben az asztal tetején bulizó fehér pólós srác én voltam!!!!

    Apropo Olivér, a Sonoro kamarazene fesztiválon sem láttalak, egyik nap sem. László Attila irodavezetőivel, a “barátnéiddal” ezzel szemben találkoztam ott szombaton.
    Akkor is lemerült a kamerád?? Vagy mindhogy 60 lejt adjál egy kamarazene koncertre, akkor már inkább az ingyen Pákó buli mi?? :))

    Kedvelés

  9. @peterhunor: nem sétálok bele a csapdába, ezért nem fogom sorolni, mikor, milyen kulturális rendezvényekre járok. Elárulom viszont, hogy szinte minden hétvégét természetjárással töltöm. Az fizikai és szellemi szempontból egyaránt egészséges… 🙂

    Kedvelés

  10. OJD

    Alássan jelentem annak a nagyon kevés embernek, aki nem volt ott, hogy az est remekül sikerült. Legfeljebb köbméterben lehet fölbecsülni, hogy mennyi emberke gyömöszölődött be a Bulgakov és a Macskaház termeibe. Érdekes módon nem a földműves réteg és a proletariátus képviseltette magát, ahogy a vészmadarak jósolták, ellenben az egykori kultúrintézmény dugig volt kacagó diákokkal.
    Ami különös örömmel töltött el: senki nem bántotta, senki nem szívatta Pákót, senki nem próbálta megalázni, ahogyan minden televíziós műsorban vagy egyéb föllépésén szokták. Ellenkezőleg, agyonszerették. „Koszonom szépen, hogy nem szopattatok” – mondta nekem Pákó, aki el volt ragadtatva a fogadtatástól.
    Én is nagyon “koszonom” a résztvevőknek a civilizált viselkedést. Bebizonyítottuk, hogy mennyivel különbek vagyunk azoknál, akik azzal szórakoznak, hogy kínos helyzetbe hozzák a naiv, a magyar nyelvvel még ma is birkózó celebet. Lám, nem hiányzott a szívatás, a belelkesedett Fekete Pákó pedig akkora bulit csapott, de akkorát, hogy az még egy, a végelgyengülés utolsó fázisában lévő, Reményik Sándorért rajongó civil szervezeti vezetőt is megmozgatott volna.
    Mint ahogy nem hiányzott a helyszínről a kultúra halálát féltő, kígyót-békát kiáltó ellentábor. Az acsarkodó sznobok valahol máshol duzzogtak, és korlátolt elméjük barométerén méregették, hogy milyen mélyre süllyed a kolozsvári kultúra meg önnön humortalanságuk. Közben a diákság hatalmasat kacagott és hatalmasat bulizott.
    A diák az evolúció csúcsa, a legtökéletesebb lény a földkerekségen. Gyerekek! Ti vagytok a motorja mindennek. Ti pontosan tudjátok, min kell kacagni és mit kell komolyan venni, mint ahogy az este is tudtátok: kacagni kell a bájos produkción és tiszteletben kell tartani a vendégfogadás etikáját és az emberi méltóságot. Tiétek a világ, és soha ne hagyjátok, hogy bárki is megszabja, hogy ti mit szeressetek! És maradjatok bohó garabonciás diákok egész életetekben, a diákság ugyanis nem állapot, hanem létforma.

    Kedvelés

  11. Timi

    Amúgy csak most látom: ha ennyire háborogsz, meg horror, meg minden, miért jelent meg fotóriportot a Szabadságban a Bulgakov facebookos fotóiból összeállítva?!

    Kedvelés

  12. panni

    Rég nem kaptak ilyen koppintást az orrukra a sznobok mintezzel a Pákós üggyel.
    OJD többfronton aratott. Olyan reklámot kavart a Bulgakovnak ami ha meg kellene fizetni tizszer annyiba kerülne, mint a Pákó fellépti díja. Erről beszél mindenki napok óta és még napokig fog. Megtöltötte a kocsmáját egy hétköznapon hogy nem lehetett egy tűt leejteni, egy olyan napon, amikor a KMDSZ gólyabállal és a Hulibulival konkurált, mely bulik közönség nélkül hagytak volna minden magyar kocsmát. Es nem az alja néppel töltötte meg. Óriási party volt, valóságos extázis, aki ezen a bulin ott volt, biztos visszajár a Bulgakovab bulizni. Szerintem hulyere is arulta magat, mindenki örülten vedelte a piát. Mindenek felett pedig a mai Szabadsagban irott cikkeben ugy odatromfol a szajukat jartató mindenre károgó de a város kulturális életében részt nem vevő sznob értelmiségieknek, hogy valósággal lenullázza őket.
    Ez a sztori szemináriumi anyag kéne legyen marketingből.
    Ezt a meccset minden szinten abszolut fölénnyel OJD nyerte.

    Kedvelés

  13. KBoti

    “ellenben az egykori kultúrintézmény dugig volt kacagó diákokkal” by OJD

    Akkor ezt úgy értsem, hogy OJD is leírta Bulgit, mint kultúrkocsma?

    Ezt lehet szépíteni, formálgatni, de azt azért ne akarja senki megetetni, hogy Pákó féle színpadi attrakcióra van szükség.

    Kedvelés

  14. Eir

    Vajon hány félvér gyerek születik majd augusztusban a környéken? A fotók alapján úgy tűnik, hogy elég sok. :))

    Kedvelés

  15. iza

    Szerintem ez az egesz se nem felhaborito, se nem horror, egyszeruen vicces! foleg az, hogy milyen nagy dolgot csinaltok belole…

    Kedvelés

  16. dando

    @koliver: A világért sem akarok beleszólni, de azért szerintem irdatlan horror elmenni egy buliba és ott lefényképezni azt, hogy ott ki és min szórakozik. Na ez a Horrorrrrr… Az meg generál horrorr, hogy ezt fel is teszed a bloggodra… Azért a kommentekért, amiket alá tettél azért bitófa jár. Nem értem… Zavart, hogy buliztak egyet??? Vagy szánt-szándékkal csináltad ezt az egész cirkuszt??? Végülis a negatív kampány is kampány…

    Kedvelés

  17. G.

    Azon túlmenően, hogy OJD ért a marketinghez, s ezért le a kalappal előtte, egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi minden lemegy az emberek torkán. S még közben azt hiszik, hogy ők ettől végre nem sznobok, provokátorok, garabonciások, határsértők és mit tudom mik. Most kezdem érteni, hogy voltaképpen az önkéntes agymosásnak hol nincsenek a határai, amikor azt látom, hogy a rajongás és az elutasítás között mennyire nincsen lassan semmi errefele. Nincsenek árnyalt érvek, elvek, minták, zsigeri dolgok vannak. A történetből számomra nem Pákó vagy OJD a legérdekesebb, hanem egy érveket nem találó és levegőbe csapkodó újságíró, s hogy a hozzászóló kifogások és dicséretek milyen gúzsba kötve mozognak, ugyanazokat az érveket mondják újra. Az, Á, ahogyan a Péter László barátom megmondta… a legviccesebb mindenik közül. Saját érv, ötlet, jól kidolgozott álláspont?

    Kedvelés

  18. Jó ötlet volt Olivér ez a téma! Jól szórakozom rajta nem mondom. Hajbakapos sznob intelektuálisok kontra sok hühó semmiért,és akad az anyagi haszonélvezője OJD, aki elörukkol a következő döjfös kijelentéssel “Alássan jelentem annak a nagyon kevés embernek, aki nem volt ott.”jó a szöveg tiniknél menő marketing duma, a folytatás ugyanabban a hangnemben irodik

    @OJD

    “Érdekes módon nem a földműves réteg és a proletariátus képviseltette magát”(melyen közvéleménykutatás alapján történt a felmérés)
    “Bebizonyítottuk, hogy mennyivel különbek vagyunk”
    “A diák az evolúció csúcsa”
    “Tiétek a világ, és soha ne hagyjátok, hogy bárki is megszabja, hogy ti mit szeressetek! És maradjatok bohó garabonciás diákok egész életetekben, a diákság ugyanis nem állapot, hanem létforma.”

    Öregem ez az egész mind jó marketing duma, érrezze a resztvevő,hogy ő mennyire kivételezett “különbek vagyunk”,hogy ö a társadalmi hierarhia létráján, etalon szegmenst képező egyén,netalántán még kultúrált is hogy irodalmi kávézóban vezetheti le a feszültségét “nem a földműves réteg és a proletariátus képviseltette magát”,ne engedjétek meg hogy más diktáljon nektek ti tudjatok mit akartok és én tudom mi kell nektek ti csak tömjétek a zsebemet .

    “Az acsarkodó sznobok valahol máshol duzzogtak, és korlátolt elméjük barométerén méregették”

    Ez az a kijelentés amiért irtam OJD és aláhuzom nem tartom “acsarkodó sznobnak” sem magam,de te mint kocsma tulajdonos (azt hiszem az vagy sosem volt szivügyem a bulgakov,alkalmi fogyasztotok vagyok tehát tehetsz rá magasról mondhatnád),vagy szervező fene tudja. Ha igazán lenne egy kicsivel több marketing érzéked gondolnál arra is hogy a fogyasztoid között netalán megfordulnak kontra pakó fan-ek is akik elkerülték a lokált pont e miatt,akikre most rákened az “acsarkodó sznob jelzőt.Egy fogyasztó orientált vállalkozónak mértékletesnek következetesnek,és nem szájfosonak kell lennie szerintem,aki odafigyel az oda latogató, meg oda nem látogató potenciális fogyasztó igényeire és nem köpi szembe,nem mondja ki amit gondol mert belölük él.
    Akarhogyis ha ez egy az egyben igy gondolod ahogy leirtad sajnállak,ha meg nem akkor ajanlom a következő videót

    HA válaszra birod a bejegyzesem létszives ne kezd magyarazni csupan elnézés kérjél a kijelentésedért,ha meg érvelni akarsz Olivérnek, megtehetnéd azt kulturáétabb eszközökkel még akkor is hogyha kocsma tulajdonosa vagy.

    (Moderálva)

    Kedvelés

  19. Másfelöl szerintem itt meglapulhat a kulisszak mögött az rmdsz fészke bulga,Oliver közelsége mindkettöhöz,haveri viszonya Ojd -vel ha mar beszelnek valamiröl és azt elolvassák az is reklám aztán föleg ha lehet róla vitatkozni ez által felmérni a hatást …ennyi…nem tudom miért kéne ez neked blog tema legeyn dehát a te bloggod,te dontéset.

    Kedvelés

  20. Anna

    A hozzászólásokat is elolvastam és a képeket is megnéztem és arra a következményre jutottam, hogy Olivér gyakran elmegy a lényeg mellett. Nem vettem részt a rendezvényen ahogy más rendezvényen sem de a barátaim ott voltak és igen jól mulattak. Sajnos az ilyen szemforgatós hozzáállás inkább minősít téged, Olivér, mint a rendezvényt és résztvevőit. Mi következik? Kiállsz a főtérre és féltéglával fogod verni a melled, hogy te igenis a magasszíntű kultúra védelmezője vagy és undorodsz a proletáriátustól akik a magyarság többi részét alkotják e Szamosmenti városkában? Térj magadhoz. Ha nem érted, hogy az embernek nem csak a nyolc órai munka és a magasröptű szónoklat kell, hanem néha ki kell rúgni a hámból és igazán kiszórakozni magunkat, bármilyen alpári módon történik is ez, akkor hagyj fel a szakmáddal mert valójában magadnak írod az újságot és nem a közönségnek. Értem én, hogy vagány magadat hallgatni és a saját erényeidet ecsetelni, de bocsika, ez itt nem az a műsor és nem az a közönség. Ha úgy érzed senki nem ért meg, vegyél egy tűkröt és beszélj hozzá, hátha ezzel megkímélsz a sok felesleges billentyűzet nyomkodásától. Tudom, hogy rólad úgyis lepereg, mert úgy el vagy telve magadtól, hogy más álláspont nem is létezik a sajátodon kívül, de hidd el, az élet túl rövid arra, hogy az ember azzal töltse, hogy az olyan hipokrita egyéneket mint te kielégítsen a viselkedésével. Sokan vagyunk sokfélék és ideje ezt elfogadni, föleg ha valaki a közszférában tevékenykedik. Ne harapd a kezet ami enned ad.

    Kedvelés

  21. Eni

    Jol vegigszorakoztam ezt meg a multkori blogot meg a megjegyzeseket, senki partjara nem allok, de azert nem ertem mire volt jo a nagy huho meg haborgas. Rocker lelku ember vagyok, az voltam es az maradok, de teny es valo hogy ez olyan zene amire lehet bulizni am….meg akkor is ha Pako adja elo. Nem o talalta fel a Lidi nenit meg az Add ide a didit, nem kell ot ezert fejbevagni. Kepek meg video nelkul is barmibe fogadtam volna hogy a buli ezerrel ment. Mostmar lehet massal foglalkozni?

    Kedvelés

  22. OJD

    @humus: hát nagyon nem fogok zokogni, ha azok, akik egy Pákó-koncert miatt elfeledték, hány száz komoly rendezvény volt a Bulgakovban, ezután elkerülik a lokált. Marketing ide vagy oda, a humortalan, sótlan, elitista sznobokat rühellem, és nem vagyok rászorulva a lóvéjukra.
    Én a korcsmároskodást művészetként fogom fel, az anyagi része csak másodlagos. Szeretem jól érezni magam a saját kocsmámban. Ha elsősorban a lóvé érdekelne, nem magyar kocsmát és nem kultúrkávézót csinálnék (pardon: ex-kultúrkávézót).
    A kedves kis videón jót vigyorogtam, mint ahogyan az rmdsz-fészkén is…

    Kedvelés

  23. a

    Olivér, ez érdekel téged, nem az olvasókat. Az olvasókat (pl. engem) esetleg Pákó érdekli. Amit ő csinál, az egy jó poén, még akkor is ha te ezt nem látod benne. De ha annyira zavar az amit ő képvisel (szerinted), akkor miért nem állsz ki minden falunapok megnyitójára hirdetni az igét? Ha tényleg tenni akarsz valamit a magyar kultúra érdekében, akkor kösd ki magad a Dancs Market Records bejáratához, s sztrájkolj ott. Amikor a Fásy mulatót hozták Kolozsvárra, az bezzeg nem ütötte ki a biztosítékot, pedig annak fele se tréfa.

    De ne izgulj, figyelünk rád, tapsolunk neked.

    Kedvelés

  24. @a: ellentmondasz magadnak. Egyszer azt állítod, hogy a pákós blogbejegyzéseimhez érkezett a legtöbb hozzászólás, máskor pedig azt, hogy az olvasókat nem érdekli a téma.

    Kedvelés

  25. 123

    Ha horroról beszélünk akkor ajánlom figyelmetekbe Kiszel Tündét és Korda Gyurikát akkor néznétek nagyot.. Nah meg a balkáni kultúra jelenléte lenne horror nem ez….

    Kedvelés

  26. Lolka

    “Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának, Világsajtó Intézet, az Amsterdam-Maastricht Nyári Egyetem, az Európai Bizottság stb. ösztöndíjasaként mást könyvészetet kaptam.”
    Ahhoz képest, hogy milyen szerény vagy, valahol elsikkadt a könyvészetben az arra vonatkozó jogi és etikai tartalom amit te egyes emberek magánélethez való jogát illeti. Vagy az is lehet, jó volt a kövészet, de te leragadtál a lista olvasgatásánál és nem jutottál el a könyvekig?
    Amennyiben a Bulgakov semmilyen formában nem hívta fel a figyelmet arra, hogy a Pákó rendezvényen felvételek készülnek és ők készítettek, nemes egyszerüséggel perelhetőek.
    Te pedig, ha a Bulgakov engedélye nélkül fotóztál, az a Bulgakov dolga, de ami a felvételeken rajta lévő személyeket illeti, amennyiben fennáll a fent említett fotózásról való tájékoztatás elmulasztása, simán akaszthatnának a nyakadba egy pert.
    Ami az etikai részét illeti, tudod te is, no comment kategoriába esel.

    Kedvelés

  27. Admin

    Hát még mindig nem esik le senkinek hogy csak olyat lehet csinálni ebben az országban amire van is vevő? Már pedig úgy tűnt van… Hiába ált volna Hortobángy közepén egyedül, vagy bárhol díszfényben ha a kutya nem lett volna rá kiváncsi, de aki igen az magát minősíti, na meg lehúzza a Magyar általános megítélését külföldön a béka segge alá, merthogy “nekik” már ez is színvonal. Csakhogy azokat is minősítik ezáltal akik inkább otthonmaradtak vagy más, kultúráltabb helyen voltak és nem ott.
    Ennyi.

    Kedvelés

  28. Olivér nyomja az antireklámot, OJD panaszkodik a Szabadságban, de a lényeg, hogy mindkettő csinálja a reklámot a Bulgának. Ez aligha fogja az egyetemisták zsebét gazdagitani:P

    Kedvelés

  29. vince

    Szia Oliver, valahogy eddig nem tudtam Pako letezeserol , de blogodat latva felkeltetted a kivancsisagomat es hat mit is mondjak azota is majdnem egyfolytaban hallgatom kedvencem a didis szam termeszetesen, azzal alszom el.. koszonom!

    Kedvelés

  30. sk

    2010 november 23. Kedd Az új stúdióteremben 20:00 Visky András: Alkoholisták
    Román nyelvű feliratozással és szinkronfordítással
    Csak 12 éven felülieknek!
    Mi lesz a 12 éven aluliakkal , mikor láthatják nagyszerü szinészeinket ? Meddig lesz korhatáros a kolozsvári müvészet ?

    Kedvelés

  31. :)

    Pakot egy szinhazi darabbal nem lehet egy napon emliteni! Mitol is celeb? oszinten?:))) Peldakep kene legyen?

    Valaki azt irta diaksag a csucs!
    Arra gondolt hogy azok a diakok a csucsok akik pakora buliztak? Akik esetleg mashol toltottek idejuket azok nem???????

    Kedvelés

  32. Pamacs

    Szerintem ojd és olivér is nagyon jól játszott! A többi csak poén. Érdemes lett volna megfelelő humorral átlátni a szitán.

    Olivért ismerem, s sok mindent rá lehet mondani, de azt korántsem, hogy sznob. Lehet, hogy picit aggódott, hogy mi lesz az egészből, de nem hinném, hogy éppen annyira felháborodott, mint amennyire gondoltátok. 🙂

    Gálfalvi G. Zsolt: siralmas kommentjeid vannak. Szerintem te csak reklámozni próbálod magad.

    Kedvelés

  33. @ojd

    Megértettem a válaszod mindenki aki nem volt ott a Bulgakovban pakó_szté-shown,azon kevesek közé tartoznak akik humortalan, sótlan, elitista sznobok táborát ékesitik.

    Ami a kocsma tulajdonosi mivoltodat illeti,őszintén én is a saját izlisvilágomhoz közelálló vállalkozásba kezdenék de attól nem kéne elszájjál magadtól de lehet,hogy nem mert maga az “elitista sznob” kifejezésnek te lennél a guruja de az sem kizárható hogy Gyözikétől,Sebeők Vilitől hallottam,talán de azt hiszem mégis tőled első izben.:)
    “Én a korcsmároskodást művészetként fogom fel”a te koncepciodban biztos…még a mai bárpult mogött folyó show “művészetet”sem súrolja a kocsmád…

    “Ha elsősorban a lóvé érdekelne, nem magyar kocsmát és nem kultúrkávézót csinálnék”biztos veszteségbe dolgozol ez a célpiacod nagyon nem kifizetődő, sajnállak őszintén kis hobby kultur mohikán.

    Kedvelés

  34. arnold

    Végigolvasva a túlcsorduló kommenteket, mondhatnám “Juventus ventus”, de sokszor mintha “sok bolond likból igen sok bolond szél fúj” 😀

    Kedvelés

  35. biszak

    Ha’ ezt a bohocot meg honnan a f@…enebol szedtek ossze?Hihetetlen, mostansag a baromsagbol tobb penzt lehet keresni, mint barmibol.Szerintem a kovetkezo Gyozike lesz! :))
    Es hogy erre lehet bulizni, erre csak egy jo video van, mindennek van hatara…youtube “Havas Henrik és Pákó az Activity”
    Havas megmondja, hogy ez egy ….

    Kedvelés

  36. Visszajelzés: ULTRA HORROR! Fekete Pákó visszatér. Inkább Orbán János Dénes esze tenné ezt! « Kiss Olivér próbálkozós blogja

  37. Visszajelzés: BEVIZELŐS VIDEÓ – Sanyika a baróti Star Tv „adásolója”. No, de miért, és hova rohan a kutya?! | Kiss Olivér próbálkozós blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!