FELHÁBORÍTÓ! Fekete Pákó koncertezik a Bulgakov Irodalmi Kávéházban. HOL?! AZ IRODALMI KÁVÉHÁZBAN?!


Vajon ilyen bemutatót tart az irodalmi kávéházban is?! (Fotó: http://www.kisalfold.hu)

November 8-án este az Andrea és Márk féle társasági tánctanfolyam után, persze, ismét a törzshelyemen, azaz a Bulgakovban kötöttem ki. Itt volt René holland barátom, aki a Kasseli Felsőoktatási Kutatóintézetnek egy tudományos kutatást végez a romániai helyzetről (is).

Elmentem vizelni. A klotyón hüledezett valaki, hogy Úristen, itt van Fekete Pákó. Rövidre fogtam a vizelést, kissé berezeltem. Vajon ki lehet ez az alak, aki miatt így felkiált valaki? A budiban. Nézem a plakátot, nem tudom, miről van szó. Ezt ki is mondom. Az illető inkább ettől ájul ki.

Te nem tudod, ki az a Fekete Pákó?

Nahát, lebuktam. Eláshatom magam. Délceg színes bőrű fiatalember néz bámul a plakátról, mögötte a Szent Mihály templom tornyosul. Gondoltam, egyházi zene lesz, amoly amerikai hittérítős gospel.

Nem fogok tudományos eszmefuttatásba bocsátkozni arról, hogy ez a típusú zenei megnyilvánulás milyen kategóriába tartozik. A jóérzésű kolozsvári és erdélyi magyarok úgyis könnyen be tudják sorolni. A Monostoron erre a zenére azt mondják: manele bozgoreşti. Pedig egyesek szerint Fekete Pákó a

magyarországi lakodalmas zene koronázatlan királya.

Sokkolt, hogy a kolozsvári, mi több, erdélyi magyar kulturális és művészeti élet egyik fellegvárának számító Bulgakov Irodalmi Kávéházban ilyesmire kerül sor. Ennek szerintem mondjuk a Sportcsarnokban a helye. Polgárpukkasztás? Valamiért úgy érzem, nem ez a módja.

Azt hallottam, ez az alak sokszor szerepel a magyarországi szemétkereskedelmi adókban. Szerencsére ezeket szinte sohasem nézem, s itt Kolozsváron nem ezeken nőttünk fel.

Felnézek és értékelem mindazokat, akik olyasmit tesznek (szinte bármilyen téren), amire nekem nincs elég tehetségem, képességem vagy eszem. De ezt a zenét én is simán tudnám produkálni. Sőt, sokkal alacsonyabb szinten, mert manapság az erényt jelent és több nyereséget hoz!

Az ilyen koncertnek nem egy irodalmi kávéházban a helye, hanem a Monostoron a manele mellett!

FELHÁBORÍTÓ! Fekete Pákó koncertezik a Bulgakov Irodalmi Kávéházban. HOL?! AZ IRODALMI KÁVÉHÁZBAN?!” bejegyzéshez 95 hozzászólás

  1. marklh

    Kivancsi vagyok ezuttal mennyi idore tilt ki a Bulgakovbol OJD:)) Hogy mered megkerdojelezni Fekete Pako sikeres es erdemes eloadomuvesz tehetseget, hozzaerteset, izleset?? Hogy mereszelsz ilyen negativ kampanyt csinalni neki, amikor ot nekunk, ERTUNK hoztak Kolozsvarra??:-)) Basszus en sem hittem el amikor megtudtam, hogy idejon. Es az a poszter a Foteri templommal – na az kemeeeny, naaatyon kemeny!! DE: ugy tunik ez kell a Bulgakov kozonsegenek, a szervezok/tulajdonosok nyilvan felmertek egy igenyt, es azt igyekszenek kielegiteni. Nem oket kell hulyenek nezni, hanem azokat, akik elmennek a koncertre. Egyszeruen ignoralni kene, bojkottalni. Ehhez kepest kinezem sokakbol (beloled is), hogy kivancsisagbol csak elmennek meghallgatni, mint valami egzotikumot megcsodalni. Ez van.

    Kedvelés

  2. KBoti

    OJD-nek mindig voltak polgárpukkasztó ötletei, de ezt most én sem értrm/értékelem. Bár lehet a negatív reklámra mentek rá.

    Kedvelés

  3. marklh

    Szerintem nem az o agyabol pattant ki a szikra, nem az o otlete volt, es most mar biztosan banja, hogy meghivtak a “muveszt” a Bulgakovba. Nem kell ra haragudni. Mint irtam az iment, az a szanalmas, aki elmegy meghallgatni, es nem az, aki lehetove teszi Fekete Pako fellepeset a Bulgakovban. Ha pedig lesz kozonsege, akkor kocsmatulajdonoskent OJD pont azt tette amit tennie kell. Szelavi:))

    Kedvelés

  4. Magyar89

    Tiszta szégyen! Ez kell a kolozsvári magyar éretlmiségnek, illetve jövendőbeli értelmiségnek. Nagyjából magyar manelenek nevezhető, erkölcsileg, meg zenei értékileg a bánya béka hátsó fele alatt van. Javasolom mindenkinek, hogy bojkottálja, illetve biztassa erre az ismerőseit is. Esküszöm az eszem megáll, jobbnál jobb zenekarok vannak, a retrotól elkezdve a metálig minden stílusban és egyesek meg egy ilyen tehetségtelen senkire buknak, mert ezt nyomja a média. Elképesztő!

    Kedvelés

  5. Magyar89

    Elnézést, így akartam: “Ez kell a kolozsvári magyar éretlmiségnek, illetve jövendőbeli értelmiségnek?”

    Kedvelés

  6. Lucius

    Hát kedves Olivér, tökéletesen igazat kell neked adjak. Nem is csodálkozok azon, hogy Pákó nem tartozik a kultúrádhoz, tekintve, hogy Pákó nem a kultúra része. Őszintén ő az az ember, akit csak a bulvársajtóban és az általad szemétadóknak nevezett hírszolgáltatókon jelenik meg. Népének szégyene, Magyarország jellegtelen részének kedvence. Őszintén kétlem, hogy a Bulgakov vezetése belegondolt mindebbe…

    Kedvelés

  7. KBoti

    @marklh: a hülyeség fertőző, aki ellenáll az kell megfékezze, azaz nem értek egyet. Aki teret ad az idiótaságnak az is pont olyan “hibás”, mint aki “fogyasztja”.

    Más: ezzel az értelmiségizéssel is csak óvatosan. Nem csak az vagy annak készülő jár oda. Mert azzal ugye egyet értünk, hogy aki a Bulgiba bemegy nem iq teszttel kap belépőt és nem minden egyetemistából lesz értelmiségi.

    Kedvelés

  8. Szerintem akkor kéne – esetleg – felháborodnia Olivérnek, ha valaki közpénzekből hozná el Pákót (vagy bárki hasonlót) egy közpénzekből fenntartott helyre. Az, hogy a Bulgakov (írja valahol amúgy, hogy az irodalmi kávéház? szerintem az időnként ott megtartott Bretter-körtől meg a névadótól még nem lesz az) tulaja mit csinál a kocsmájában, az az ő dolga. El lehet menni, ki lehet maradni, kezicsókolom. Felháborodni viszont energiapazarlás.

    Kedvelés

  9. Magyar89

    @Kboti: tudom, hogy nem csak egyetemet végzett emberek járnak oda, de azért értelmesebb az ottani közösség általában, mint egy külvárosi kocsmában, vagy a tuc-tuc zenét nyomató szórakozóhelyek nagy részén. Manapság sajnos rengeteg kretén bekerül egyetemre, akinek nem ott lenne a helye.

    Kedvelés

  10. Boti

    Ezt a Pákót még Kolozsvárra sem lenne szabad beengedni, nem, hogy helyet adni az idétlen zenéjének. Nem lehet valahogy megakadályozni ezt ?

    Kedvelés

  11. Dániel elvtárs

    Drága emberek. Engem az képeszt el, hogy mennyire sótlan, savanyú és humortalan, ****** vagytok.

    (Moderálva)

    Kedvelés

  12. @nandika: tévedsz. Magánpénzből is lehet nem megfelelő rendezvényt, koncertet szervezni, s amennyiben az érint, reagálni kell. Lehet nem megfelelő helyen szervezni ilyesmit. Ez nem OJD saját lakása, hanem egy magát irodalmi kávéházként meghatározó helyiség, ahova bármely érdeklődő bemehet. Amennyiben érzékenyek vagyunk arra, ami körülöttünk zajlik, akkor szerintem reagálnunk kell.

    Úgy vélem, az ilyesmik mellett nem lehet csak úgy símán elmenni még akkor sem, ha történetesen haverünk a tulajdonos. Főleg akkor kell figyelmeztetni őt, ha a haverünk.

    Kedvelés

  13. Alpi

    Olivér, ha nagydobra vert pókerjátékra olyan “sztárok” vannak meghívva, akik lelkesen és módszeresen csesztetik a kolozsvári magyar (egyetemi) értelmiséget, akkor egy színes kávéházban, mint a Bulgakov akár Pákó is elfér…

    Kedvelés

  14. terez

    Rettenetes!!! Ertem en azt, hogy visszafele halad a vilag, de azert ennyire…Az a baj, hogy ez az alak egy epkezlab mondatot sem kepes elmondani magyarul, iszonyatosan enekel…olcso, es en meg bulvarnak sem tartom eleg jonak. Az elso bombaslagere az “add ide a didit” cimet viseli…hanynom kell. Az egy dolog, hogy a radio ontja magabol az ilyan idetlen slagereket pl.a legutobbi az ” I wana be a millionaire so fucking bad”, de annak legalább jo a hangszerelese, a pasinak meg van hangja. De hogy ebben a Pako gyerekben mi a nagy cucc? azt tenyleg nem ertem.
    A tulajdonosnak egyebkent igenis jogaban all ot meghivni Kolozsvarra, DE valami nagyon nyomos ok huzodhat meg e meghivas mogott.
    Egyebken Magyarorszagon orjongenek a koncertjein, tapossak le egymast az emberek, hogy kozel kerulhessenek hozza, es mindenki vele egyutt orditja, hogy Add ide a didit….egyszoval katasztrofa!!!!
    Ahogy te mondanad kedves Oliver: EZ HORROR!!!!De komolyan!

    Kedvelés

  15. Magyar89

    @terez: Azért az túlzás, hogy Magyarországon ” orjongenek a koncertjein, tapossak le egymast az emberek, hogy kozel kerulhessenek hozza, es mindenki vele egyutt orditja, hogy Add ide a didit…”
    Nagyon sok embert ismerek Magyarországról és mindenki mondhatni rühelli, maximum a cigányok, meg a bunkó panelproli fiatalok szeretik, de hidd el, hogy mások nem.

    Kedvelés

  16. Ercsey-Ravasz Ferenc

    Zselé. Pákónak kb. 40 az IQ-ja, max. másfél gondolat fér meg egyszerre a fejében, produkciója valahol a Szalacsi-videók szintjén létezik.
    Én értem, hogy menők, meg poénosak meg bulisok meg polgárpukkasztók és még mittomén mifélék akarunk folyton lenni.
    Csak azt nem értem, hogy ez miért kell minden egyes alkalommal az összes létező színvonal még lejjebb nyomását jelentse.
    Miért nem lehetünk vagány gyerekek úgy, hogy bizonyos szint alá nem süllyedünk???
    Miért jó az, ha semminek nincs tartása, minden csak vegetál és csúszik, gravitál a középszerű tömegízlés alsó határa felé?
    Itt, Amerikában is van egy réteg, amely már csak azon szórakozik, ha valaki gördeszkázás közben péppé zúzza a tökeit egy korláton, DE egy egész sor tévéadó mégsem hajlandó naphosszat ilyen klipeket közvetíteni.
    Sirodalmi kávéház…

    Kedvelés

  17. sk

    Az továbbra sem elég jó téma , hogy az Állami Szinházban csak korhatáros müsorok szerepelnek 2011 májusig

    Kedvelés

  18. KP

    Az “esemény” hivatalos reklámja így néz ki:

    “DJ O JD proudly presents

    Görénybál
    (Antibuli)

    …Tereld a benned lévő görényt a Bulgakov bulispincéjébe, és engedd el a többi állat között!

    Gyere röhögni és nyeletlenkedni minden idők legcsemerebb és legviccesebb zenéire!

    Fedezd fel Zámbó Jimmy és Uhrin Benedek művészetét!
    Érezd át az Irigy Hónaljmirigy és a Füsti Fecskék romantikáját!
    Zokogj a Betli Duóra!

    Top 10 legjobb dalparódia
    Top 10 legkeményebb vidám dal
    Top 10 legnyálasabb magyar dal
    Top 10 legkreténebb magyar dal

    A belépés ingyenes
    Az első 50 delikvens egy pohár szilvapálinkát kap
    Szotyi a ház részéről, a héja mehet a földre
    Aki a leghülyébben néz ki, egy 5 literes hordó sört nyer
    Aki akarja, odaadhatja a didijét Fekete Pákónak

    Süllyedj mélyre, akár a néped!
    Köpködjél, böfögjél, röhögjél, halál a májra!
    Légy görény! Légy önmagad!

    Szerdán, november 17-én, 21 órától a Bulgakovban”

    Számomra ebből a legfontosabb mondat a következő: “Gyere röhögni és nyeletlenkedni minden idők legcsemerebb és legviccesebb zenéire!”

    Tehát ez az egész akció egy poén! Ahogy a hirdetés címében is megjelenik: antibuli. Arról szól, hogy röhögjünk együtt Fekete Pákón! Ha OJD komolyan gondolta volna, akkor valóban horror, meg felháborító lenne, de így egészen másról van szó.

    Egy néhány éve a Szomszédnéni Produkciós Iroda zenekart alapított, borzalmasan énekeltek a fiúk, de érdekes módon senki nem ájult el azért, hogy a kincses városban fellépnek. Mindenki jól szórakozott rajtuk.

    Ez ugyanolyan, mint az OTV: senki nem nézi, de mindenkinek van véleménye róla, mert a channel surfing közben meg-meg állunk egy gondolatra szórakozni náluk is. VAgy akár a bikicsunáj történet is ugyanolyan antibuli, mint Pákó. Szegény sztár nem tudja mi vár rá…

    Kedvelés

  19. Anna

    Kedves Olivér,

    te, aki folyamatosan kampányolsz a Bulgakovnak (videók a munkálatokról, átalakításokról, videók OJD újabb Adi*as-szereléseiről stb.) furcsa, hogy most hirtelen kezdtél lázadni a haver biznisze ellen. Nem néz jól ki.
    @nandika: igazad van 🙂

    Kedvelés

  20. Nem akarlak túlságosan megbántani, Olivér.

    De te is pont ugyanazt csinálod, mint a Bulgakov.
    Futsz a látogatottság, a népszerűség után.

    Van, mikor színvonalasan. És van, mikor beéred olcsóbb megoldásokkal is…

    Kedvelés

  21. Fecske

    Komolyan nem ertitek. OJD megint elerte hogy az egesz varos rola beszeljen… 🙂 Es ez volt a celja.

    Kedvelés

  22. Azért, hogy ne épp az jöjjön át, hogy nem adnék igazat Olivérnek, vagy valami bajom lenne vele, itt egy kis ízelítő az illusztris vendég életművéből:

    No comment.

    Kedvelés

  23. geotibor

    Fekete Pákó egy utolsó senki. Elfogadatatlan jelenség a Bulgakovban. Remélem legalább didit nem kapott:) Habár a OJD a szombati bulikban gyakran rak olyan mulatós slágereket, mint aranyeső a családomra s társai.

    Kedvelés

  24. Molnár Attila

    ez kicsit olyan, mintha a Nike elezdene roman tornacipoket gyartani, es aszondana, hogy csak a reklam, meg a rohoges kedveert csinalta. polgarpukkasztasbol

    Kedvelés

  25. lepi

    Melyik itt a baj inkább: Pákó a Bulgeszben poénból, vagy a Dáridó a Sportcsarnokban a bulizó kolozsvári magyarsággal?
    Elég kevesen mertek belenézni a görbe tükörbe, kis álszentkéim.

    Kedvelés

  26. Olivér már megint kelti a műbalhét. Egészen egyszerűen nandika véleményét osztom…
    Az az igazán felháborító, hogy Báthory-díjas újságíró szervez pókerpartikat (!) egy irodalmi kávéházban. Hát kérem, ezt teljesen az a szint, mint Fekete Pákó. Hogyhogy nem bridzsezni járnak oda a Báthory-díjas magyar értelmiségiek, vagy esetleg felolvasni Wass Albert műveiből. Elképesztő, HORROR, hogy hová süllyedt a világ!

    Kedvelés

  27. @Anna: Biztos, hogy összeesküvés, világkonspiráció. 🙂 🙂 Valami titkos szövetség kerített a birtokába, megagymostak. 🙂 🙂 🙂

    Egyszerűen csak a véleményemet írtam le. Lehet, fura ez, elhiszem.

    Kedvelés

  28. @kesztió: lassan olyan leszel, mint a vénkisasszony: semmi sem jó, semmi sem felel meg. 🙂 Fekete Pákóval és a buli helyszínével kapcsolatban egy véleményt fejtettem ki csupán. Lehet, nem eléggé szabadelvűt.

    Amikor védelmembe vettem a homoszexuális filmfesztivál szervezőit, akkor bezzeg nem ezzel vádoltál, akkor “színvonalas” voltam. Sebaj, ugyanezzel támadott a másik, vallásos és hagyományőrző oldal… 🙂 🙂 🙂 Amennyiben mindkét oldalról kapsz ütéseket, akkor vagy középen helyezkedsz el, vagy rosszul csinálod. Remélem, az én esetemben az előbbi az érvényes…

    Kedvelés

  29. levi

    Szerintem nincs ebben semmi gaz. Jon egy valaki es szerepel egyet. Es a sok **** aki a Bulgakovba jar az majd nagy duvadt szemekkel fogja csodalni.
    Amugy tobbszor olvasom a blogodat mind az ujsagot… :))

    (Moderálva)

    Kedvelés

  30. sk

    Akkor , amikor a Brassai gólyabál az After Eightben volt , a Báthory gólyabálon a Szomszédnéni , Győzike és a Megasztár a főszereplő , a szinházba 2011 április 30ig diákok nem mehetnek a korhatáros karikák miatt , a magyarnyelvü oktatás pedig beszorul lassan a belvárosba és emiatt minden harmadik magyar gyermek román osztályba kényszerül , akkor irigylem KOt , akinek Pákó , a CFR szétesése és László Attila napi 2 órás szignálási programja a legérdekesebb témák . Felháborodhatna az előbbi témákon is …

    Kedvelés

  31. terez

    @magyar89…azert mertem ilyet allitani, mert tobb ripotot is lattam, amelyben igenis orjongtek utanna…nem azt mondtam h Mindeki. Azok orjongenek, akik elmennek a koncertjeire. A baj, hogy leteznek koncertek, azokra elmennek azok, akik elmennek (itt most tokmindegy kikrol van szo), es onfeledten tombolnak, ugralnak, es egyutt enekelnek vele.
    A ket szememmel lattam, maskepp en sem hittem volna el.

    Kedvelés

  32. dando

    A sors fintora, hogy Pákó megél abból, amit csinál… Beszédhibás, bunkó, kecskét-békát ráhordhatunk… De ezért neki fizet valaki!!! Nem védem, nem erről van szó! Azzal a társadalommal van baj, aki ebből a szaracénből sztárt csinált… Hát erre van igény és nem a KAPSZ bemutatójára… vagy az opera előadásokra… Fásy Ádám jobb termék, mint Don Carlos… és a póker is menőbb és divatósabb, mint a hagyományos magyar kártyjátékok… Ha elmész a koncertre, akkor majd KAPSZ egy leckét abból, hogy is kell 40 IQ-val megélni.

    Kedvelés

  33. OJD

    Derék Olivérem, az Igazság Lovagja, Te és kedves Hozzászólók!
    1. Mi a felháborító abban, ha egy magánintézmény (hangsúlyozom: magánintézmény) magánpénzen (hangsúlyozom: magánpénzen) meghív egy akármilyen előadót, még akkor is, ha ez az előadó egy vitatott fazon? Hogy szerinted felháborító, az egy dolog. De te a címbe nem úgy írtad, hogy szerinted felháborító, hanem hogy: FELHÁBORÍTÓ, tehát nem egy szubjektív kijelentést tettél, hanem ítélkeztél. Namármost: te, Kiss Olivér, újságíró így véled. Alanyi jogod. Én, Orbán János Dénes, költő pedig kedvelem Fekete Pákót és remekül szórakozom a bohócságain. Alanyi jogom. Nos, melyikünknek van igazunk? Remélem, nem állítod azt, hogy neked van igazad, mint ahogy én sem próbálom azt állítani, hogy nekem. Ez is olyan, mint a pacalleves. Van, akinek ízlik, van akinek fölfordul tőle a gyomra.
    2. Fekete Pákó szerintem már csak azért sem kultúrszenny, mert sem ő nem veszi komolyan magát, sem a közönség őt. Pákó egy műfajt parodizál, és ő maga is egy paródia. Megjegyzem: szerény körülmények között élő nigériai család (tehát nem fejesek) sarjaként ösztöndíjat nyert Magyarországra és nemzetközi jogra járt az ELTÉ-n, azaz kétlem, hogy 40-es lenne az IQ-ja.
    A baj nem a Fekete Pákókkal vagy Uhrin Benedekekkel van, mert őket épelméjű ember nem veszi komolyan. Hanem azokkal, akiket tényleg komolyan vesznek. Pl. Zámbó Jimmyvel, akinek a giccseire egy fél ország zokogott és százezren voltak a temetésén. De tulajdonképpen vele sincs. Elvárni mind a tizenvalahány millió magyartól, hogy Kispált vagy Quimbyt hallgasson, vagy a lakodalmakon Cseh Tamásra ropja, röhejes utópia. Egy társadalomban vannak okos és kevésbé okos egyedek, vannak értelmiségiek és vannak proletárok és földművesek. Nem várhatjuk el, hogy ugyanaz legyen az ízlésviláguk.
    3. Egy lelkiismeretes újságíró mielőtt ítélkezne és cikket írna, alaposan dokumentálódik (ez esetben elég lett volna belekukkintani a Facebookba). Ha ez megtörtént volna, akkor esetleg rá lehetett volna jönni, hogy azért van egy kis koncepció a dologban. Mert ez egy antibuli, egy Görénybál a sok sablonos gólyabál között, ami görbetükröt akar tartani elénk. Ellentétezésként az egyéb termekben meg szimfonikus zene lesz, továbbá jazz-zongoraest és Homonnai Varga András, Európa egyik legjobb flamenco-gitárosa is föllép aznap este. Tehát a Pákó-koncert csak egy része ennek az akciónak.
    4. Az sem mellékes, hogy a Pákó-koncert nem a Bulgakovban lesz, hanem a Macskaházban, ami jogilag egy különálló szórakozóhely és bevallottan bulizóhely, nem pedig kultúrkocsma. A Bulgakovban, ismétlem, Homonnai-koncert lesz, amibe a Zeneakadémia igazgatója sem köthet bele, olyan magas kultúra.
    5. Gyerekek, nem kell háborogni, mert nem november 17. a magyar kultúra halálának napja, és nem a Bulgakovban lesz a vérpad, és nem én vagyok a hóhér. Inkább dokumentálódjatok jobban, gyertek el, és nézzétek meg, mi fog történni és utána ítélkezzetek.

    Kedvelés

  34. levi

    Na…. Ezt most megirtak neked. Es az az igazsag h OJD sokkal de sokkal objektivebb volt. Igazat adok neki… Miert is lenne felhaborito? Azert mert ott van a “torzshelyed”? Ennyi erobol az is felhaborito lehet ha kitiltja a pokerklubod OJD. De termeszetesen mert OJD nagyon de nagyon jo uzletember (elsosorban uzletember, es masodsorban kolto) (ez is alanyi jogon az en velemenyem) nem fog kitiltani. 🙂

    Kedvelés

  35. @OJD: Hol maradt a Derék Olivérusom? 🙂

    A cím, s a bejegyzés tartalma egyaránt magánvélemény. Egy magánblogon. Ez egyértelmű.

    Bevallom: a KP által idézett Facebook meghívót nem olvastam. De a véleményemet még akkor is fenntartom. Amúgy több mint merész és polgárpukkasztó az általad egy mondatban emlegetett személyeket egy helyre terelni…

    Macskaház… Te is tudod, hogy a hely az továbbra is Bulgakov marad. Az egész. Úgy, ahogy van. 🙂 S mindezek ellenére én továbbra is törzsvendég maradok. Ha még beengedsz a magánkocsmádba, persze… 🙂

    Kedvelés

  36. levi

    Es ezek utan … valoszinu hogy telthaz lesz. Ugyhogy mi mehetunk kirandulni. Amugy ma (nov. 14. en ) 22 fok C. volt a feleki teton…

    Kedvelés

  37. @levi: az, hogy a törzshelyem, s az, hogy felháborított – ezeknek nincs köze egymáshoz.

    OJD egyszer már kitoltott a Bulgakovból. A KAPSZ viszont a Macskaházba játszik!!! 🙂 🙂 🙂

    Kedvelés

  38. OJD

    geotibor:
    „habár a OJD a szombati bulikban gyakran rak olyan mulatós slágereket, mint aranyeső a családomra s társai”
    És ez miért gond? Tudod-e ki a szerzője az Aranyesőnek? Bangó Mária, Bangó Margit lánya, és ezt eredetileg Bangó Margit énekeli. Remélem Bangó Margitot nem tartja senki kultúrmocsoknak. Hogy ócska zenekarok utána kompromittálták a dalt, az egy dolog, de attól a dal még jó. Az előadó nagyon számít, nem mindegy, hogy a 3+2 vagy a Hot Jazz Band interpretálja ugyanazt a számot.
    Számos giccsesnek tartott, lakodalmakon agyoncséplet nóta eredetije igényes dalszerzőktől és előadóktól származik.
    Mikor a Holnap hajnalig bulin ilyen dalokat nyomok be vagy az eredetit, vagy nagyon igényes feldolgozást használok.

    Kedvelés

  39. OJD

    Olivérusom, dehogy tiltalak ki. Olyan édibédik vagytok, ahogy ott pókerezgettek, fejetek fölött az “Amatőr” felirattal. Olyanok vagytok a pókerben, mint Pákó a zenében, bájosak és esetlenek…
    Hanem ezek után meg kell ám nézned Pákót… Röhögném, ha rajongóként jőnél ki a buliból…

    Kedvelés

  40. sk

    Az After Eightben gólyabálozó , román osztályba kényszerült és a szinházból 2011 április 30ig kitiltott diákság remek közönsége lesz Pákónak .Fenékig igyuk keserü poharunk , az egészségünkre és a kiskocsmák nyereségére ,hogy ujabb szerződést köthessen a tanfelügyelőségünk a Bambooval .

    Kedvelés

  41. OJD

    Olivérusom! Már mondtam, hogy nem játszom veletek. Mi értelme volna? A pénzetek így is úgy is nálam köt ki, miért töltsem az időmet az elnyerésével, amikor odahozzátok a kasszához?

    Kedvelés

  42. Levi

    Ha mar itt tartunk akkor be kene linkelj egy par youtube-os videot fekete pakorol…. Lehet tenyleg nagy buli lesz 🙂 🙂 🙂 Viszont en akkor is kihagyom, mert nem birom a fustot…

    Kedvelés

  43. peterhunor

    Pákó a csúcs. Idézem: a koronázatlan király! (habár ha kicsit kulturáltabbak lenne itt a felháborodott dzsentriség, egy annyit tudnátok hogy igenis koronázott!!! http://www.youtube.com/watch?v=3IretnAuII8)

    Azzal egyetértek, hogy ha a pókerezés képezi a Bulkakov kulturális jelegét, akkor startból elbukott minden érv.

    Az is biztos szarul eshet, hogy Hantz Péterrel ott volt. Míg Pákó nemhogy telt házat hozna, hanem nem lesz elég férőhely.

    Amin személyesen szórakozom az ez a tipikus, ismétlem dzsentri-féle sznobizmus. Ahelyett, hogy azt a kultúrát tapasztaljátok, hogy azt a jellegzetes vidéki egyszerűséget átéljétek bár egyszer az életben, puszta szórakozásként, minden egyes “tiltakozó” erről a fórumról rémülten menekül, nehogy még messziről is kapcsolatba kerüljetek midezzel.

    Az egyetlen kép amit látok most a fejemben, az egy monoklizett Olivér, aki egy keressztel próbálja távol tartani a gonoszt.

    Lighten up! Ha nem látod, hogy ez egy irónia, hogy az egész esemény magában egy kulturális út- és jégtörés akkor igen, vitathatjuk tovább a fölösleges részletet, hogy Pákó vagy nem Pákó

    Kedvelés

  44. @peterhunor: nehogy már a hangulatos, baráti társaságos pókerezést összemossuk Fekete Pákóval, mert akkor tömjénnel jelenek meg a Bulgakovban a Pákó-koncerten! 🙂 🙂

    Kedvelés

  45. peterhunor

    Rendben, de akkor én most azt mondom, hogy mindenki aki ott lesz szerdán, az ugyancsak egy baráti, rendkívüli hangulatos bulira megy. Meg fog lepni a társaság, abban biztos lehetsz 😉

    Gyere el, nézd meg és utána hírdesd a világvégét. Habár meggyőzödésem hogy nem fog erre sor kerülni 🙂

    Kedvelés

  46. OJD

    @levi: nem lesz füst, mert a bulispincében 2,5ször erősebb elszívók vannak, mint kéne + 2 motor nyomja bé állandó jelleggel a friss levegőt

    @olivér: tucc szerezni tömjént? Kell nekem is!

    Kedvelés

  47. gombocka

    Az embernek a bele jon ki Fekete Pakotol es a hasonlo kategoriaju, kulrurasullyeszto giccs”muvesztol! Az egeszet a szemetbe, kukaba! Evszazados kulturank sullyeszto elemei, mocsarszinten tobzodas mar! Mit csinaltak Kolozsvarbol, a Bulgakovbol?! A liberalizmus mocska, gennye a Fekete Pako, s a tarsai.

    Kedvelés

  48. Mese

    Azt tartom a legviccesebbnek, hogy van itt olyan vehemensen ítélkező hozzászólója is, akinek ez a zene a mániája 🙂

    Szóval tényleg a kultúrsznobizmus tanulható 🙂 Leírjuk a hozzászólást, utána négy fal között fogyasztjuk a zenét, de ez nem felvállalható. Ráadásul ritmusos és élvezhető is: vannak dolgok, amik attól jópofák, hogy már annyira sz….rok, hogy jók!

    Vannak dolgok, amiket divat szidni, pocskondiázni. Ilyen ez is. Pedig nem attól lesz valakiből kolozsvári magyar értelmiségi…vagy ki tudja.

    🙂

    Kedvelés

  49. altwien1

    Magyar89—csak úgy bemelegítésnek: Kérlek vigyázz a panelproli kifejezéssel! Erre már Pesten is fel lett hívva a figyelem. Ugyanis nem mindenki akar panelproli lenni, de lehet, hogy nincs más lehetősége! Elmondanám , hogy vannak még a panelproliság utáni kategóriák is: pl a Gadem, a tigrissor, a nyócker, a lordok háza, a gödör, stb, stb!
    Tehát aki panelproli, az nem feltétlenül, több esetben feltétlenül nem Pákóra vágyik!
    Ami azt a nyomorúlt megélhetési Pákót illeti: Az egész egy nagy biznissz-de nem neki! Annak a felelőtlen, de minden esetre üzleti szempontból jószimatú managernek, aki felhozta ezt a menekültstátuszért kuncsorgó vadembert! … és ezzel együtt képes volt lejáratni a magyar kultúrát és a magyar nyelvet nevetségessá tenni!!! Nagyon sajnálom, hogy Ő is magyar!

    (Moderálva)

    Kedvelés

  50. OJD-nek

    Lesz szerdán este olyan terem a Bulgakovban, ahol néhány ember elbeszélgethet, ehet, ihat úgy, hogy ne hallja Pákót? Mert ha nem, akkor máshova kell mennünk.

    Kedvelés

  51. lepi

    November végén Dél-Erdélyben turnézik a 3+2 Együttes!

    A lakodalmas rock első magyar képviselője és mai napig a műfaj legismertebb együttese az Arad megyei Zimándújfaluban, 2010. november 2-án lép először színpadra a turné keretén belül.
    A Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda által főszervezett és több partner segítségével létrejött turné következő állomásai Kisiratos nov. 21-én, Lugos nov. 24-én, Temesvár nov. 25-én, Déva nov. 26-án, Nagyenyed nov. 27-én, Nagyszeben nov. 28-án az Ars HUNGARICA fesztivál keretén belül és Medgyes nov. 29-én.

    Khmmmm. Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda.

    I rest my case.

    Kedvelés

  52. Gálfalvi G. Zsolt

    Te Olivér! Nem először mondom magamnak, de most elmondom neked is (nemhiába írtam kicsi nö bötűvel), hogy akkora marha vagyok amiért olvasom néha a blogodat, hogy akkorát még nem b…ott a világ. HORROR,mi?Méghogy farokürítés közben ért a felismerés fullánkja, hogy nem tudod ki az a Pákó!Nem csípett?Magadat újságírónak mondod és ennyire tájékozatlan lennél, hogy nem tudod ki az a Pákó, amikor ha kell ha nem, ömlik veled szembe a szenny?Nem tartozik a kultúrához, de az étrended sem csupa vitamin, ha kell ha nem, lenyomják a szart a torkodon.Ha meg médiamunkás vagy, akkor tudsz a jórol is meg a szarról is. Ne csináld az eszed na, nem vagy te annyira agyonművelve, hogy politikai vitaestek és utána könnyű tánclépések estéje kösse le csak a figyelmedet! Most biztos csóválod azt az okos buksidat s azt mondod majd, hogy Mónika showról sem hallottál.Apukám, welcome to the real world!
    S hogy OJD megunta a hozzád hasonló sznob társaságot, akik magukat túl komolyra veszik és álintellektüellekként FELHÁBORÍTÓZNAK és HORRORoznak és saját zsebre, saját helyen rendeznek egy polgárpukkasztós estét?Abszolút fasza, el is érték a hatást, pukkadtok ezerrel. Vedd le az álarcot, tudsz te vagány gyerek is lenni, csak engedd el magad s menj el röhögjél Pákócin, érezd jól magad, ne félj, nem kompromittálod magad, kicsit piszkos lesz a sznobingod, izé szmokingod, de menj inkább farmerbe.

    “Süllyedj mélyre, akár a néped!
    Köpködjél, böfögjél, röhögjél, halál a májra!
    Légy görény! Légy önmagad!”

    Does that ring a bell for you? Humor time Kolika, humor time, nem HORROR!
    Remélem nem sértődsz vérig.

    Kedvelés

  53. PÁKÓ, PÁKÓ!!!
    Eee-Ööö–Üüü-Aaaa MASINISZTA, KI A GŐZÖST, KI A GŐZÖST IRÁNYÍTJA!!!!
    OJD!OJD!OJD FOR PRESIDENT!

    Kedvelés

  54. @lepi: A kettőt mégsem mosnám össze. Ha meg igen, akkor téged összemosnálak… mondjuk Funárral. Ő is egy poén volt. Te persze nem.

    Kedvelés

  55. Pákónak az a pechje, hogy én értelmes(ebb) szöveget is hallottam/olvastam tőle, ha nem csal az emlékezetem (bár a Budát Pesttől elválasztó falra én sem emlékszem, hogy valaha létezett volna, tehát nálam sem 100% a memória) – így erőst nehezen dőlnék be a produkciójának.

    Amúgy lehet, hogy Pákóból a 3 év ELTE sem faragott egy észkombájnt, de a Géza által linkelt videóban tuti, hogy a kultúrsznobok szórakoztatására teszi a hülyét…

    Kedvelés

  56. DJ O JD proudly presents

    Görénybál
    (Antibuli)

    …Tereld a benned lévő görényt a Bulgakov bulispincéjébe, és engedd el a többi állat között!

    Gyere röhögni és nyeletlenkedni minden idők legcsemerebb és legviccesebb zenéire!

    Fedezd fel Zámbó Jimmy és Uhrin Benedek művészetét!
    Érezd át az Irigy Hónaljmirigy és a Füsti Fecskék romantikáját!
    Zokogj a Betli Duóra!

    Top 10 legjobb dalparódia
    Top 10 legkeményebb vidám dal
    Top 10 legnyálasabb magyar dal
    Top 10 legkreténebb magyar dal

    A belépés ingyenes
    Az első 50 delikvens egy pohár szilvapálinkát kap
    Szotyi a ház részéről, a héja mehet a földre
    Aki a leghülyébben néz ki, egy 5 literes hordó sört nyer
    Aki akarja, odaadhatja a didijét Fekete Pákónak

    Süllyedj mélyre, akár a néped!

    Köpködjél, böfögjél, röhögjél, halál a májra!
    Légy görény! Légy önmagad!

    Szerdán, november 17-én, 21 órától a Bulgakovban
    Eljen az irodalmi kavzo kulturkozpontja!!! :)))

    Kedvelés

  57. meg mielott barki ocsarolna idezojelbe kellett volna tegyem az egeszet mert ez egy az egyben igy van meghirdetve yehhhh cooooll maammmma :))))

    Kedvelés

  58. OJD

    @Géza: természetesen lesz. A 9 helyiségből 8-ban nem fog hallatszani Fekete Pákó, ezekben komolyzenét játszunk.

    @Olivérus: Nos, nem emeled fel a hangod a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda ellen? Ugyanis ez az intézmény közpénzen sétáltatja a mizériát tájainkon. Hajrá! Ne csak a védtelen kisvállalkozókat rugdosd, akik saját pénzükön poénkodnak!

    @Olivérus: Jut eszembe, nem sűrűn láttalak irodalmi esten, kiállítás-megnyitón, komolyzenei esteken a Bulgakovban, annál inkább a pókerasztalnál vagy a bulikban. Miért pont te molesztálsz és nem egy kultúrember?

    Kedvelés

  59. emília

    OJD ez övön alúli volt. Nem kezdhetsz ki valakit csak azért mert nem jár a Bulgakov irodalmi estjeire, kiállítás-megnyitóira.

    S akkor mi van, ha pókerezik, vagy bulizik? Honnan tudod, mikor, hova jár kulturális rendezvényekre.

    Amúgy ez egyáltalán nem mérvadó, és nem a témához tartozik.

    Remélem, nem is válaszol neked…

    Kedvelés

  60. leverkuhn

    @OJD: A válasz benne van a kérdésedben :). Nyilván azért, mert Olivérus nem egy kultúrember. Nem ismerem Olivért. Nem tudom, hogy jár-e vagy sem rendezvényekre, de az írásai, pontosabban azok stilusa, nem vall különösebb kulturáltságra. Össze lehet hasonlítani ezeket az írásokat például Kántor Lajos írásaival.

    @Olivér: Hangoztatod, hogy ez nem közéleti blog. Gondolom annak semmi köze ehhez, hogy a Szabadság (egy közéleti napilap) weboldalán kiemelt helyen szerepel a link hozzá.

    Ami Pákót illeti: a műveit még zenének sem lehet nevezni. Ezek egyszerűen nem tartoznak a kultúrához. Attól, hogy a Bulgakov épületében lép fel (egy buliban), a kávéház nem lesz irodalmiatlan.

    Kedvelés

  61. @leverkuhn: látom, ítélkezel, pedig nem ismersz. Aztán te jól összehasonlítottál… Kántor Lajossal. 🙂 🙂 🙂

    Más kollégák blogjai is szerepelnek a WebSzabadság oldalán, akárcsak más hírpotálok, napilapok munkatársainak blogja az illető médiatartalom-szolgáltató weboldalán. Számtalan példa van erre. Más: a kollégák blogjai elsősorban a gyereknevelésről és a családi életről szólnak. Az végképp nem közélet, hanem magánélet. Az enyém vegyes: írok bejegyzéseket közéleti témákról és magán jellegű dolgokról is.

    Kedvelés

  62. OJD

    @emília: Nem veszed észre, hogy mi itt Olivérrel barátian szívatjuk egymást?
    Ejnyebejnye, mi történik, hogy mindenki ilyen komolyan vesz mindent? Olvassatok több Karinthyt és kevesebb Coehlót!
    Hihihi, egyébként onnan tudom, hogy nem jár kulturális rendezvényekre,mert folyton itt dekkol a Bulgakovban, tulajdonképpen itt lakik, máshová nem megy és vagy pókerezik, vagy táblézik, vagy bulizik, de mindig elkerüli azokat a termeket, ahol kulturális esemény van…
    De hogy ne értsd félre: ez is vitz. No, békülünk?

    Kedvelés

  63. Edkor

    Hahó kedves sorstársak,

    Nos, élvezettel követtem a blogbejegyzést, illetve az azt követő komment özönt…

    Első sorban megjegyezném hogy Renét ugyanúgy nagyon rég ismerem, ráadásul nálam lakott a kolozsvári tartózkodása alatt. Ami a Fekete Pákó koncerttel kapcsolatosan idő hiányában röviden megjegyeznék az a következő:

    – szerintem Olcsi, illetve vele együtt akár bértollnoknak is felérő blog kommentátor feleslegesen veri nagy dobra az eseménnyel járó kulturális hátrányok, vagy valamennyiünk szellemi leépülés veszélyét vizionáló rémálmát.

    Kulturálisan, vagy izgalmas eseményekben amúgy is szegényesen ellátott városunk nem hiszem hogy bármilyen hátrányt fog szenvedni. Magam se vagyok Fekete Pákó rajongó, de ő nem is a klasszikus rajongótáborral ellátott egyén, inkább ahogy fentebb is említve volt, a parodizálásból, az egyszerű, és könnyen emészthető marhaságokat énekli.

    Értem hogy egyeseket zavar az esemény, viszont ugyanakkor a humor, illetve a marhaság az ami a napi stresszel megáldott életünkből levezeti a negatív energiákat, a feszültséget.

    Ugyanúgy nem hinném hogy Pákó nem vágja hogy egyes performansza mennyire hülyébben fest mint a másik, kötve hiszem hogy annyira hülye legyen hogy ezt ne tudatosuljon a mindenki által szidott előadó agyában… Elvégre nem csak mi vagyunk ( hanem fél Magyarország, stb. ) azok akik tudunk szórakozni egyet a dolgon.

    Már unom hogy megannyi a filo, illetve törci vagy máshelyen képzett, kultúrálisan túlfeljlett egyén annyira komolyan veszi magát, hogy már CSAK klasszikus zene koncerten, illetve impresszionista klasszikusok vándorkiállításon képzeli el MAGÁT, és ami a legrosszabb: MÁSOKAT IS.

    Tojok nagyot a álkultúrális sznobságra, a kultúra maga az újítás, a sablon mellőzése, utóbbi megjegyzést ajánlom mindenkinek.

    AVE

    Edkor

    Kedvelés

  64. marklh

    Sajnos sokezer kilométerre vagyok Kolozsvártól, ezért tudni szeretném, hogy megvolt-e már az az ominózus koncert? Vagy ma lesz?

    Kedvelés

  65. Eir

    “Ámult-bámult Fekete Pákó Erdélyben, amikor kiderült, hogy Székelyföldön magyarok élnek. „Én azt hittem, külföldre jövök, és nézz körül, szinte mindenki magyarul beszél” – mondta a magyarországi gagyigyáros az Udvarhelyi Híradó riporteréne…k. Ez az első erdélyi látogatása, amiből máris megállapította, hogy „nagyon kedves, aranyos emberek vannak itt, imádnivalóak”.

    Beszélt arról is, hogy ösztöndíjjal keveredett Magyarországra, nemzetközi jogot tanult volna az ELTE-n, ám megbukott. Ezután belevágott „ebbe a média-őrületbe, amiből, hála istennek, úgy tűnik, hogy a mai napig is meg lehet élni, ide-oda hívogatnak, rengeteg a fellépés, örülök neki” – tette hozzá. Fekete Pákó azt üzente a székelyeknek, hogy legyenek boldogok, éljenek békében és didizzenek sokat, mert az egy nagyon jó dolog.”

    Csak a félreértések elkerülése végett: Pákó sosem fejezte be a jogot, hehe.

    Kedvelés

  66. kesztió
    marklhr
    Eir
    ali baba
    kesztió

    Nem értem hogy mit akartok mondani? hol a téma?

    Amúgy nagyon jó volt a buli, még kell ilyet, mindenki jól érezte magát, csókolom…

    Kedvelés

  67. Fekete Dorottya

    Mi az eg *****?! mi az h a monsotorona helye? mi koze van barkinek is hogy hol akarnak koncertezni? o is egy akarmilyen ember mint barki mas! ilyen az o termeszete es kesz igy kell elfogadni/:) ha ujon le a **** az aki kritizalni akarja.. vagy talan azt latja benne hogy jobb nala fekete pako? tobb mint valoszinu! hat csak huzzon zibzart a szajara szepen;)

    (Moderálva)

    Kedvelés

  68. Bircsak Eszter

    Mi az hogy szegyen?????!?!?!?!?!?!
    Akinek nem tetszik ne komentaljon! Lehet nala ertelmesebb emberek is vannak de azok nem ti vagytok:)! Ha a bulgakovba akartak meghivni akkor oda hivtak meg es kesZ! nem kell azer itt osze vissza pofazni! es a monostori komentet nehogy megtugyam ki irta me a pofajat betorom;)! menyetek a bulgariatelepre hallgatni a maneleteket a bulgakovval egyutt attol pako meg csak jo lesz es pako egyaltalan nem enekel manelet tudomasom szerint:) nem is hasonlit a manelehez:) ez egy magyar mulatos zene

    Kedvelés

  69. Boti

    @Fekete Dorottya Nincs baj Pákóval mint emberrel de jobb lenne ha nem énekelné sehol azt a zenét 🙂 Ja bocs, most látom, hogy nagy rajongója vagy…..

    Kedvelés

  70. Visszajelzés: Jancsó Noémi halálos gázolására voltak kíváncsiak a legtöbben « Kiss Olivér próbálkozós blogja

  71. Visszajelzés: ULTRA HORROR! Fekete Pákó visszatér. Inkább Orbán János Dénes esze tenné ezt! « Kiss Olivér próbálkozós blogja

Ha egyetértesz, azért, ha nem, akkor pedig azért... SZÓLJ HOZZÁ!